Min Bunad

For meg er bunaden min noe helt spesielt! De fleste vil vel tro at det er en helt normal blå Nord-trønder bunad. Og teknisk sett så er det jo det. Men siden jeg har sydd bunaden selv blir det for meg utrolig spesielt.

Det hele begynte med at ei venninne av meg begynte å snakke om at hun ville melde seg på bunadkurs for å sy sin egen bunad. Helt siden min konfirmasjon har jeg alltid ønsket meg bunad, så dette var den store sjansen til å få skaffet en bunad til en litt billigere penge enn den normalt hadde kostet. Jeg sier ikke det ble billig, men det ble billigere.
Venninnen min trakk seg dessverre i siste liten, men jeg bestemte meg for at dette var noe jeg skulle gjennom føre. Det var ingen av dem i slekten min som hadde tro på at jeg kunne klare å sy en bunad. Men med en kjæreste som støttet meg og en motivasjon ingen kunne ta fra meg nektet jeg å høre på hva de hadde å si og skulle motbevise det.

Jeg brukte litt under ett år på bunaden. Jeg hadde perioder jeg ville gi opp, perioder hvor jeg tenkte at jeg var lei og ikke orket mer. Men Knut holdt motet mitt oppe og sa jeg kunne klare. Og jo mere jeg fikk til jo mere skryt og ros fikk jeg av slekten min og familien til Knut.
Jeg ble ferdig til 17. mai og bar den med stolthet! Jeg fikk masse skryt, og selv prøvde jeg og ikke være for høy i hatten. Men med Ronja ved min side fortalte jo hun alle som var i vår nærvær at jeg hadde sydd bunaden selv og jeg fikk masse skryt.

Mor til stefar Ivar har sett og sydd mange bunader selv opp gjennom årene. Hun var og en av dem som sa jeg kunne klare det.  Da det ferdige resultatet kom frem sa hun at det så maskin sydd ut og at hun aldri har sett noe så fint brodert. Det gjorde meg utrolig glad, og det har gjort at jeg har blitt enda mere glad i bunaden min. Det er ett mester verk jeg har klart og lage selv. Og jeg er utrolig stolt over det!

– Stine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *