Klassetur til Grønningen

Dette semesteret har vi fordypning på skolen, og fordypningen jeg har valgt er friluft, natur og nærmiljø. Og jeg kjenner at jeg virkelig er på rett sted! Denne uken har vi vært på klassetur til Grønningen som ligger en liten kjøretur fra der vi bor, dette var forresten plassen der jeg og Vidar møttes for første gang!
Vi møttes på Grønningen onsdag morgen og begynte å rigge opp teltene våre før det ble litt mat, noe som gjorde godt i magen. Frem til middag hadde vi forskjellig aktiviteter der vi blant annet prøvde ut vannhjul og trebåter som vi hadde laget på skolen på forhånd og samlet planter til garnfarging og til å lage naturvev og drømmefanger av. Når middagstid nærmet seg laget hver basisgruppe middag sammen, for min gruppe ble det taco. Ett valg som jeg tror alle på gruppa var rimelig fornøyd med, eneste minuset var at vi ikke fikk stormkjøkkenet til å fungere så da fikk vi ikke varmet opp kjøttdeigen. Heldigvis var den stekt på forhånd! Etter middagen var det garnfarging og setting av garn som sto for tur. Her byttet gruppene på aktiviteten, så mens noen farget garn var andre ute å satt fiskegarn og omvendt.

Morgenen etter med en regnfull natt og litt lite søvn var det tidlig påan igjen og klart for å dra ut for å hente inn fiskegarnene vi hadde satt ut kvelden før. Gruppa jeg var med her fikk hele 12 fisk fordelt på 3 garn hvor hvertfall 5 av dem var i spiselig størrelse. Etterpå ble det å henge opp garn og få ut av fisken og få gjort opp den, samt veie den osv.
Det siste vi gjorde denne dagen før vi dro hjem igjen var å ta turen opp i «Smørkjellarn» som er en kjent grotte i nærheten med muligheter til å krype gjennom. Jeg tok ikke sjansen på det i forhold til den lille i magen da det var relativit trangt innover men noen var og ble å komme seg helt gjennom men det var helt frivillig.

Etter en tur på skolen hvor vi har hatt skolekjøkken i dag er helgen endelig her igjen. Det har vært koselig med klassetur men jeg kjenner det ble mer enn nok for min del da jeg følte jeg ikke helt har kapasitet til det i forhold til mangel på energi, så nå blir det deilig med helg! Vi venter noen kompiser av Vidar på grilling om ikke alt for lenge, jeg har ingen planer om å stå ute i høstværet men det er gutta som har valgt det så da må de jo få lov.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *