Innholdsrikt døgn

Den gleden som viste seg i ansiktet til Farmoren til Vidar da vi kom på døren i går ettermiddag var en glede som fikk hjertet mitt til å smelte. Den dama er bare helt fantastisk! Og da er det ekstra gøy å kunne overraske henne med overnattingsbesøk når vi ser på hele henne hvor utrolig stor pris hun setter på at vi kommer på overnatting. Vi satt og koset oss i stuen til langt på kveld, og i morges var vi heldige å våkne til ferdig dekket bord og spiste frokost sammen før vi skulle videre på dagens eventyr.

I dag har vi nemlig vær med konfirmantene fra hjembygda mi på opplegg i Trondheim. Først gikk turen til Nidarosdomen hvor vi fikk omvisning inne i kirka, selv om vi fikk sett og hørt mye så kunne jeg ha tenkt meg å få sett enda mer! Kirka er full av sjulte kappeller inne i veggene om man kan si det slik som ikke vises fra hovedrommet, så det kunne jeg virkelig ha tenkt meg å opplevd å sett. For ett byggverk! Jeg blir så imopnert og facinert over slike ting og synes det er kjempe gøy!
Etter omvisningen i Nidarosdomen fikk vi omvisning i Erkebispehagen som ligger rett ved siden av hvor Erkebiskopen en gang i tiden bygde seg en stor gård.

Etter mye informasjon og kikking fikk ungdommene en time fri til å se litt rundt i Trondheim og spise litt mat før vi igjen møttes ved Vår Frues Kirke som ligger like ved Nidarosdommen. Den er riktig nok ikke like prektig, men de har ett fantastisk tiltak i denne kirken som jeg synes er så bra! De har åpen kirke hver dag fra morgen til kveld i ukedagene, og i helgene har de til og med åpent på natten. Her servers det mat og kirken holdes varm slik at mennesker som ikke lever så godt som de fleste som oss, eller som bare føler seg alene og ensom kan stikke innom å varme seg og få ett godt måltid. De kunne og fortelle at det i helgene var flere som kom inn om natten for å sove der. Det er så fint å se at noen tar seg av disse menneskene og at det er ett tilbud som dette! Det trengs virkelig og det betyr nok mer enn vi noen gang kan prøve å forstå for disse folka som stikker innom her. I hovedsak er det to stykker fra Kirkens bymisjon som driver dette opplegge, men det er også mange frivillige som stiller opp og hjelper til. Kjempe bra!

Vi avsluttet runden med mat på Egon. Og nå kjenner jeg at selv om det har vært en kjempe flott og lærerik dag så er jeg ganske så sliten. Det har vært mye spennende og nytt og ikke minst mange nye inntrykk og tanker gjennom dagen! Fornuftig bruk av Lørdagen vil jeg si.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *