Sosiale medier og nettshopping

I den verden vi nå lever i er det ikke til å komme bort fra at sosiale medier har stor påvirkningskraft på oss som sitter på andre siden av skjermen. Alt fra mat til kroppspress er noe vi daglig blir utsatt av gjennom facebook, instagram og diverse blogger. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er innom disse flere ganger om dagen og kjenner på presset på hvordan jeg skal se ut, prestere i forhold til trening og ikke minst hvordan lunsjen min skal se ut på skolen dagen etter.
De siste dagene har jeg kjent litt på at jeg har vært litt lei sosiale medier. Jeg scroller gjennom instagram enda det ikke er noen nye oppdateringer, jeg pløyer meg gjennom blogger som jeg egentlig ikke finner interessant rett og slett fordi det har blitt en vane. Det skummelt hvor mye det tar opp tiden min. Huset kan trenge litt rydding, som i hovedsak tar meg 5 – 10 minutter men det blir gjerne bortskyvd for sosiale medier. Jeg har kjempe fine interiør blader som jeg abonnerer på som jeg kunne brukt tiden min på å lese, eller de fantastiske spennende bøkene mine som står i bok hyllen. Men istede velger jeg sosiale medier. Bøker pleide å være mitt fristed, hva skjedde?

Og når vi er på tur eller har fine øyeblikk med familie og venner. Alt skal snappes, eller dokumenteres på facebook eller instagram. Enn om vi bare kunne vært 100 % i øyeblikket og nyte den tiden vi har sammen og skape gode minner uten å ha telefon halvveis oppi ansiktet til en hver tid?

Og når vi er inne på det med bruken av internett. Nettshopping. Åh, så enkelt! Jeg er ikke særlig fan av å gå rundt i butikker, det er en sjelden gang at jeg koser meg når jeg er på shopping med ei venninne. Men da er alltid cafe besøket høydepunktet. Nettshoppingen gjør og at jeg bruker mer penger enn jeg egentlig hadde trengt hvis jeg bare hadde handlet i butikken. For det er så mye enklere å legge noe i handlekurven fordi det er fint og klikke det hjem selv om jeg kanskje ikke trenger det enn å fysisk gå i butikken og lete etter noe som jeg muligens synes er fint. Fra august i fjor og frem til jul så hadde jeg en avtale med Vidar hvor jeg ikke fikk nettshoppe med mindre jeg skulle ha garn, stoff til syprosjekter eller julegaver. Og det funket så fint!

Nå kjenner jeg at det er på tide å ta en pause i nettshoppingen igjen. Og innføre en regel på bruken av sosiale medier for dette er ikke greit. Jeg vil heller kose meg i sofakroken med pledd og ei god bok en helt vanlig hverdagskveld enn å følge med på hva alle andre gjør i sofakroken. Eller møtes med ei vennine og la skravla gå og nyte øyeblikket vi har sammen. Bare tenk over det, vi trenger å leve litt.

-Stine

DSC_0482

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *