Når man blir to

Nå er det litt over ett år siden jeg og Vidar tok steget og flyttet sammen. Selv om han tilbringte en god del tid hos meg på Stjørdal så ble det likevel ikke helt det samme som å bo under samme tak, permanent, som samboere. Vi var veldig heldig og fikk leie ganske stor plass til ikke så verst pris, og dermed ble ikke valget om å flytte sammen så veldig vanskelig. Selv om det var litt trist å forlate den lyse og koselige leiligheten så var det likvel godt å få litt mer plass å boltre seg på.

Jeg har prøvd å vær samboer tidligere, både på hybel og tidligere kjæreste. Og med tiden fikk jeg erfaringer på hvordan det er å dele boplass med mer enn bare meg selv. Ikke bare skal du ta hensyn til den andre som du bor med men oppgaver skal fordeles og man forventer automatisk litt hvem som skal gjøre hva. Og det ble ingen unntak når jeg flyttet sammen med Vidar. I hovedsak er vi veldig enige når det kommer til husarbeidet. Vi er enige om at vi liker å ha det ryddig rundt oss, og at vi begge to kan prøve å gjøre noe for at det skal være mulig. Enkelte dager kan man kanskje synes den andre har vært litt sløv, men det er hver sin dag. Og om man har en fast oppgave i huset, så skader det ikke om den andre tar dette en dag.

Er det en ting jeg ikke lar Vidar gjøre så er det klesvasken, ikke fordi jeg ikke tror han kan det men rett og slett fordi jeg er for nøye på hvordan klærne skal sorteres og vaskes. Men ellers har han ganske frie tøyler på hva som kan gjøres. Jeg tenker ofte at husarbeidet er noe man kan samarbeide om, det er jo ikke akkurat det morsomte man gjør og ved å samarbeidet blir det fort litt gøyere og det går fortere å gjøre det som skal gjøres. Som for eksempel å rydde kjøkkenet, eller hente ved. Nå henter vi ganske mye ved når vi først henter siden vi fyrer, og er begge disponible til å hente ved så kan vi godt samarbeide!
Jeg stemmer for teamwork i hjemmet og når det kommer til husarbeid og andre ting som dukker opp i hverdagen. For det er nemlig det vi er, ett team!

-Stine

Teamwork!
Teamwork!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *