Stressfaktor

I bilen på vei hjem fra skolen i dag hadde jeg og Cecilie en samtale i forhold til stress. I forhold til hva stress er og hvordan man som person kan være stresset. Selv har jeg aldri sett på meg selv som en stresset person, men etter å hatt denne samtalen og tenkt litt gjennom mine tanker og måter å tenke på så må jeg nesten si at jeg er stikk motsatt. Selv om det kanskje ikke vises utenpå, så er det utrolig masse som skjer innvendig i kroppen.

Havner du i en situasjon som gjør deg litt oppskakket vil det være en situasjon som kanskje gjør deg stresset. På vei hjem fra skolen i dag hadde jeg ett sånt øyeblikk, jeg var på vei opp brattbakken opp til huset vårt hvor jeg møtte bil. Jeg kjente panikken stige og hjerte slå fortere enn normalt, rett og slett fordi dette er noe jeg har vært redd for at skulle skje. Å møte bil i bakken, hvor jeg må rygge! Det gikk jo fint, men dette var en situasjon hvor jeg fysisk ble stresset.

Men så har du alt presset i media, skole og eller i hverdagen. Både i forhold til hvilken mat du skal spise, hvilke klær du helst bør kle deg i, karakterer i skolen,  om du skal trene og hvordan du skal være som person. Hvis man går å tenker på hvilken mat du skal spise til en hver tid blir det en stress faktor, om du får dårlig samvittighet for å ikke har trent en dag eller at hjemmet ditt ikke ser ut som utstillings katalog er det en stress faktor. Den dårlig samvittigheten i seg selv er en stress faktor! Selv kjenner jeg meg igjen veldig i alt dette, hva skal jeg kle meg i, hva er greit å spise, har jeg trent nok? Selv om jeg generelt er glad i å trene å røre på meg er det enkelte dager hvor jeg absolutt ikke har lyst og heller vil gjøre andre ting. Da kan jeg få dårlig samvittighet hvis jeg ikke fullfører denne treningsøkten og dermed blir jeg stresset for når jeg kan ta den igjen og begynner å planlegge. Ellers at det er litt rot liggende på kjøkkenet som jeg så sårt skulle ha ryddet men velger heller å se en episode med serie sammen med min kjære og sitter bare å tenker på det jeg selv mener at jeg egentlig skulle gjort. Det er jo ikke sunt! Både kroppen og hode må få anledning til å hvile.

Så nå har jeg ryddet både i instagramkontoen min, snapchat og bloglovin for å få bort de bloggene og instagramkontoene som kanskje påvirke meg mest til å tenke på alle de stressfaktorene som er nevnt ovenfor. Selv om det kanskje har så stor påvirkning som det kanskje har på andre kan det være greit å kunne skyve det bort og heller fokusere på ting som er bra og som ikke gjør livet til en stressfaktor.

Dagens tanke.

-Stine

DSC_1661-650x553

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *