Mobbing og status

Vi lever i ett samfunn hvor det er stor fokus på kropp og utseende. Av og til gjør det vondt å se hvor mye media faktisk påvirker oss. Jeg kjenner jeg synes synd på den yngre generasjonen som vokser opp oppi alt det her maset om hvordan man skal se ut for å være perfekt, eller for å kunne få status blant andre.
Allerede i barnehagen kan vi se at enkelte barn har høyere status enn andre, og at enkelte barn jager etter å få oppmerksomhet fra det barnet som har høy status. Og hvis det ikke får den oppmerksomheten det ønsker kan det tro at det er mindre verdt enn andre. Allerede i barnehagen kan man se unger mobbe hverandre. Men verst er det vel på barneskolen. Det er ille at barn skal måtte rakke ned på andre barn for å selv føle seg bra nok. Jeg har hørt at de som mobber ofte er de som har det vanskelig, ikke de som blir mobbeofferet. Forklart på en annen måte, det er ikke mobbeofferet som det er noe galt med men mobberen. Det å si at det er noe galt med selve mobberen blir vel og egentlig feil og si. Men man kan si det på den måten at mobberen selv ikke har det så lett med seg selv, kanskje har han/hun det vanskelig hjemme eller at det er noen andre grunner til at han/hun ikke har det helt lett med seg selv.

Det er synd at de må mobbe for å kunne føle at de blir sett og hørt. Og da hjelper det ikke at media nå til dags har veldig fokus på hvordan man skal se ut. Selv i min alder kan man føle at man ikke strekker til å at man ikke er bra nok fordi man ikke ser ut som de fine damene som står klesmodeller, eller fordi en ikke er like fit som noen er. Er det en ting man heller burde hatt fokus på så er det at alle er god nok akkurat som man er! Selv om du ikke går rundt i de nysete moteklærne, så er du god nok som du er. Selv om du ikke har det nyeste innen teknologi, så er du god nok som du er. Selv om du ikke har six-pack og helt flat mage så er du god nok som du er. Vi må lære oss og være glad i oss selv som vi er og hjelpe andre med å se hvor fantatisk gode de er selv om de selv føler de ikke har det som skal til for å være god nok. Vi må støtte opp hverandre og lære oss å se det gode i hver enkelt og tenke at ikke alle er like men at vi alle er unike på hver vår måte.

Husk du er god nok AKKURAT som du er!

– Stine

tumblr_lm0g0l8UJd1qgi9igo1_500

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *