Hjemmelaget havrekjeks

I flere dager har jeg hatt skikkelig lyst til å bake noe. Tanken var i grunnen å bake kanelboller, men da jeg skulle sette i gang manglet jeg en del ingredienser. Så jeg surfet litt rundt på nettet og fant en oppskrift på noen havrekjeks som jeg fikk lyst til å prøve.
Og siden resultatet ble så bra tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere!

Hjemmelaget Havrekjeks:
6 dl små havregryn
2 dl melk
2 dl hvetemel
50 gr margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

Bland gryn og melk i en bolle og la det stå å trekke i 15 minutter.
Smelt smør og bland alt sammen til en deig. Del deigen i to og kjevle den ut til den er ca. 1/4 cm tykk. Stikk så ut runde kjeks med ett glass. Før du setter kjeksene i ovnen prikker du dem med en gaffel.
Kjeksene stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Smaker godt med ost eller syltetøy, jeg for min del brukte kremost og syntes det ble kjempe godt!

– Stine

pizap.com13674292140111

 

You may also like

3 kommentarer

  1. De skal jeg prøve med annen type mel og sukker for bortsett i fra de to tingene kan jeg ha alt 😀 bare økologisk havre og smør uten melk så blir dette forfåpentligvis bra 😀 takk for at du delte det 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *