Press på hvordan man skal se ut

Hvordan skal jenter i dagens samfunn lære å være fornøyd med kroppen sin slik som den er når vi stadig vekk kommer ut for dietter, lavkarbo osv. ?
Det er nesten litt skremmende hvor my fokus det har blitt på mat i løpet av årene. Selv er jeg innom flere blogger daglig som skriver om sitt kosthold og legger ut bilder av maten sin. Ofte hopper jeg over disse innelggene fordi jeg ikke er interissert i å lese hva andre spiser. Er det en oppskrift som er lagt ut kan jeg velge å se over den for å se om det er noe jeg kan tenke meg å prøve ut men ellers er jeg ikke særlig stor fan av mat innleggene til folk.

Personlig spiser jeg mye frukt og salat rett og slett fordi jeg synes det er godt. Jeg spiser mye kjøtt, kylling og litt fisk men har alltid potet, ris eller pasta til. Jeg hadde aldri klart å gå på lavkarbo eller noe annen form for diett. Jeg syns også det blir for drøyt . Har ei venninne som går på diett, men det er rett og slett fordi det er mye mat hun ikke tåler og det blir noe helt annet! Og hun er flink til å finne oppskrifter på godsaker som hun kan kose seg med i nye og ne.
Man trenger ikke bare spise usunt, men man trenger heller ikke å være nazi på hvor sunt det skal være.
Kjenner jeg blir litt frustrert når jeg kommer på jobb hvor alle er normale størrelser men like vel sitter over halve gruppen å spiser lavkarbo. Hva med å heller spise litt mer sunt og trene ved siden av?
Jeg trener selv flere ganger i uken, ikke fordi jeg føler jeg må. Men fordi jeg synes det er gøy. Samtidig som det er godt å få rørt på kroppen, og det hjelper både psykisk og fysisk. Om jeg ikke føler for å trene en dag så greit. Da gjør jeg ikke det. Men oftest får jeg gjennomført 4-5 økter i uka. Men det er viktig å trene noe man synes er gøy! Hvis ikke blir det bare dumt. Ikke tving deg til å gjøre noe du ikke liker.

Jeg har lært at jeg må leve med den jeg er å være glad i kroppen min for hvordan den er. Selvfølgelig har jeg områder jeg kanskje ikke er like fornøyd med enn andre, men ofte tenker jeg på de områdene jeg er fornøyd med.
Jeg har hatt venninner som stadig vekk har klaget over hvordan de ser ut osv, selv om de ser bra ut! Man får det mye bedre med seg selv om man bare kan lære å være glad i den kroppen man har fått. Vær stolt av den du er og hvordan du ser ut! Ikke gjem deg bort og tro at du ikke er bra nok. For det er du! Vi er alle forskjellige, men samtidig unike på hver vår måte.

– Stine

Bilde tatt 10.01.13 kl. 16.35

542962_163961383750466_2134180779_n_large 208807_323347047760629_238056389_n_large

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Jeg tenker mer at folk må få spise det de vil, om det så er lavkarbo. Hvis det får dem til å føle seg vel så skal ikke jeg blande meg borti det. Men den klagingen er jeg enig med deg om. Det blir rett og slett for dumt.
    Det er lett å få helt feil ide om hvordan man skal se ut når man ser på media o.l. men samtidig er det mye som er blitt til «jeg vil være stram og veltrent» enn «jeg vil være tynn» – Noe jeg liker at det heller er fokus på.

    Likte den siste setningen godt! 🙂

    1. Joda, de må jo få spise hva man vil. Men jeg tenker at er det for å bli tynn eller gå ned i vekt er det veldig synd at det er så utbredt blant folk at det påvirker folks selvbilde hvis du skjønner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *