Dåps antrekk

Til dåpen var jeg usikker på om jeg ville ha strikket dåpskjole til Lillemor eller kjøpt. Men valget falt etter hvert på kjøpt, og jeg angrer ikke på det! Kjolen ble bestilt på nett fra København og hadde fine blonder på seg (akkurat min smak!) men sløyfen måtte vi kjøpe utenom. Da gikk vi for en sløyfe i fargen gammel rosa i stede for original rosa da jeg synes denne fargen er finere. Vi måtte bestille kjolen i en størrelse større enn det Lillemor bruker nå men det gjorde ingen forskjell bortsett fra at lua var alt for stor så den ble ikke værende på så veldig lenge.

Etter sermonien i kirka fikk hun skiftet til en nydelig hvit kjole med lilla broderinger av sommerfugler og blomster på. Den ble dessverre ikke på så veldig lenge for med huset fullt av folk og en kjole med flere lag så ble Lillemor alt for varm og fikk derfor gå i body og strømpebukse resten av dagen. Tanken er å bruke denne kjolen i de to konfirmasjonene vi skal i også men er litt i tvil siden hun ble så utrolig varm i kjolen. Vi får se hva vi finner ut av.

Jeg brukte bunaden min som jeg ikke har fått brukt på 2 år siden vi var i London på 17 mai i fjor, men den sitter som før. Heldigvis! Var veldig spent på hvordan den kom til å passe etter graviditeten men det var ikke noe å bekymre seg for. Mens mannen hadde på den fine dressen vi kjøpte til bryllupet.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Dåpsdagen til Tuva Elise

Søndag 16 April 2017 var dagen da Lillemor ble døpt. Dagen startet forholdsvis tidlig for oss da Lillemor bestemte seg for å starte dagen klokken 5 med en times søvn fra 6-7 ble det en halv time med kos i sengen før vi sto opp. Selve dåpen hadde vi i Åsen kirken hvor vi og giftet oss. Vi var og så heldig å få samme prest som viet oss, noe vi synes er veldig koselig da vi kjenner henne litt fra før av. Lillemor var helt eksemplarisk i kirken, gråt litt når hun fikk vann på holde men ellers var hun rolig og tok til og med en liten dupp under Gudstjenesten.
Det var bestevenninnen min som hadde fått æren av å bære henne frem til døpefonten sammen med sin mann, ellers har vi valgt min Lillesøster og søskenbarnet til Vidar og hans kone som faddere.

Etter kirka dro vi alle sammen hjem til oss hvor min tante, onkel og søskenbarn stilte som kjøkkenhjelp på dagen og dermed ordnet klart sodd til vi kom. Lillemor krevde mat før vi kunne sette oss til bords så både vi og gjestene var fornøyde med å få mat i magen. Når soddet var spist opp ble kaffe og kaker servert. Dåpskaken har søskenbarnet til Vidar stått for, hun laget også bryllupskaken vår og da falt det naturlig for oss å spørre henne denne gangen og når vi ble så fornøyd sist gang.
Dagen ble veldig fin hvor vi koset oss sammen med våre nærmeste mens vi fikk feiret den Lille jenta vår. Med lite søvn sovnet Lillemor godt til kvelden, og det var helt opplagt at dagen hadde vært slitsom for henne og for hun sov omtrent hele dagen etter også.

Ikke bare ble dagen bra men Lillemor fikk også utrolig mange fine gaver fra gjestene. Vi føler oss så heldige som har så mange fine folk rundt oss som bare vil Lillemor vel og det vistes godt på dagen da gjester kom både langveisfra og fra rett over fjorden. Vi er utrolig takknemlig for at vi har så mye familie og gode venner rundt oss som vil være med å gjøre at Lillemor får en fin oppvekst.

-Stine

collage1242collage12SAMSUNG CAMERA PICTURES51

 

 

Continue Reading

Det nærmer seg!

Den store dagen nærmer seg med stormskritt og vi har fått gjort unna en del forberedelser til dagen. På søndag skal Lillemor døpes, og da er det en del som skal gjøres klart. Onsdag hadde jeg og Svigermor bakedag hvor vi laget makroner og pikekyss. Makronene ble helt himmelske, og det var vanskelig å holde seg til en smaksprøve for å si det sånn! Ikke alle ble like fine derimot, men det spiller ingen rolle så lenge smaken er god.

I dag har vi fått hentet hjem bord og stoler, kokeplater og kasseroller. Vi har og vært heldig å fått vært å kjøpt blomster. Det ble en slik løsning som vi hadde i bryllupet hvor vi kjøpte noen blomster, også ordner jeg oppsettet selv. Både enkelt og billig. Og med god hjelp fra tanten til Vidar så fikk vi noen tips og hvordan vi kunne gjør det. Gleder meg til å ordne blomster pynten!

I morgen skal bordene settes utover, dekkes og dekoreres. Og lik som i bryllupet får jeg dele dette med min bestevenninne som har tilbudt seg og komme å hjelpe. Mange andre har og tilbudt seg og hjelpe, noe som er kjempe koselig! Mamma og stefar var med å hentet bord og stoler i dag, og Lillesøster hjalp meg med å ha fyll i makronene onsdag kveld da hun var her å overnattet. Og det er flere som stiller med kake.

Vi gleder oss veldig til søndag og håper på at det blir en fin dag hvor vi får feiret Lillemor sammen med noen av de vi er glad i!

-Stine

collage
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Invitasjoner til dåpen

Det er vel ikke noe overraskelse at invitasjonene til dåpen, likens som invitasjonene til bryllupet vårt er hjemmelaget. Jeg har ikke gjort det så veldig avansert men ble likevel veldig fornøyd med hvordan de ble seende ut. Det jeg har gjort er rett og slett og målt opp invitasjonene ut fra konvoluttene vi brukte og lagt til litt ekstra på sidene slik at de kunne brettes inn. Så har jeg klipt ut deler med det blomstrete papiret og limt på uten på. Deretter tok jeg hullmaskinen og tok hull sånn omtrent midt på på hver klaff, også knyttet på rosa silketråd.

Inne i invitasjonene har jeg skrevet på maccen det jeg ønsket det skulle stå i invitasjonene og skrevet ut på hvit papir for så å klippe de ut med saks som har mønster på seg slik at det ble en sånn fin kant rundt. Veldig enkelt, men likevel fint. Noen ganger er det enkle ofte det beste.

Bordkortene kommer nok til å bli litt i samme farger og stil, har allerede ett bilde i hode mitt av hvordan de skal se ut og borddekorasjonen er under konstruksjon i hodet mitt. Jeg personlig synes det er kjempe gøy å ordne og planlegge til dåp og koser meg med det!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Dåps planer

Er det noe jeg og Vidar har vært ganske så sikre på og enige om så er det at vi gjerne vil døpe Tuva Elise. Så nå er datoen for dåpen satt, invitasjonene er sendt ut og vi har fått tilbakemelding fra de fleste om at de kommer. Mangler fremdeles svar fra noen. Når det kommer til kaker har vi nok av folk som har tilbudt seg å bake for oss så der er vi i rute, vi mangler å bestille mat og så tenker jeg å lage bordkortene selv. Ellers må jeg finne ut av bord oppsett og dekorasjoner. Vi har valgt å invitere Tuvas Elises oldeforeldre, besteforeldre, tanter, onkler, faddere og gudforeldre. Så sånn sett blir det plass til å ha selskapet hjemme i stua. Vi gleder oss vertfall veldig til å feire vår lille nydelig datter med våre nærmeste om en måneds tid.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading