Ny sjef i hus

Jeg har hatt mange tanker om å skrive blogginnlegg om året som har gått, om vår nyttårsfeiring og vise frem vårt julehus men slik ble det altså ikke da hverdagen vår plutselig ble endret til det bedre.
Starten på det nye året ble noe helt annet enn det vi hadde forventet. Få timer inn i det nye året gikk vannet og litt over midnatt første nyttårsdag var vår lille, nydelig datter kommet til verden.

Med andre ord har dagene gått med til amming, bleieskift og masse masse kos! Hverdagen styres av den nye sjefen i huset, søvn er historie og huset er preget av smokker, gulpekluter og babyting. Vi koser oss med den nye tilværelsen og jeg kjenner på at det er deilig å bare være her og nå og nyte den tiden som er å bruke mest mulig tid på vår lille prinsesse. Dermed har bloggingen og blitt litt nedprioritert, men nå kjenner jeg at jeg savner bloggingen og vil prøve å blogge innimellom all babyen kosen.

-Stine

Siste bildene som ble tatt med den lille jenta vår inne i magen <3
Siste bildene som ble tatt med den lille jenta vår inne i magen <3
Continue Reading

Svangerskapsuke 39 (38+6)

Hvor langt på vei: 39 (38+6)

Dager igjen av svangerskapet: 11 små dager igjen til termin!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Fremdeles mye liv fra den lille i magen, en beroligende følelse.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Plager: Halsbrann og vann i fingre og føtter, men ellers i fin form!

Kjønn på babyen: Det vet vi fremdeles ikke, blir gøy å se når babyen kommer til!

Hvordan sover du om natten: Har generelt sett sover utrolig godt denne uken hvis en ser bort fra alle do-turene. Heldigvis sover jeg godt innemellom og gjerne litt lengre på morgenen, og det med god samvittighet.

Fødsels forventninger: Tenker ikke så mye på fødselen, blir mer fokus på å kose meg sammen med familien nå i jula så da blir det liksom ikke prioritert å tenke så hardt på.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ukens cravings: Ingenting spesielt egentlig, men så mye god mat så blir det liksom ikke noe jeg får spesielt lyst på.

Innkjøp: Vi har ikke kjøpt noe til den lille denne uken heller, men vi fikk noen fine gaver til jul til den lille.

Kontroll: 3 Januar, årets første kontroll og kanskje siste?

Strekkmerker: Ja, har begynt å fått noen på magen.


Roen har senket seg her i heimen og vi har fått gjort unna juleselskap nummer to i dag. Med 4 travle dager med middager og julefeiring er det deilig å tenke på at det nå blir to rolige dager hjemme før det neste juleselskapet. Nå venter julefilm og sofakos med min kjære, beina skal legges høyt og vi skal slappe av maks resten av kvelden.

-Stine

 

Continue Reading

Svangerskapsuke 38 (37+6)

Hvor langt på vei: 38 (37+6)

Dager igjen av svangerskapet: 18 dager igjen til termin. Tiden flyr så fort av gårde at jeg rekker så vidt å blunke før dagene er omme. 18 små dager er det nå til termin, for alt vi vet kan det ta både 25 eller 10 dager til den lille kommer. Det er med andre ord veldig spennende om dagen!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det virker som den lille trives veldig godt inne i magen for her er det mye bevegelse å kjenne på både dag og natt, noe som bare er kjempe koselig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Plager: Det samme som forrige uke egentlig. Halsbrann og vann i fingre og føtter, men ellers i fin form!

Kjønn på babyen: Vi venter i spenning!

Hvordan sover du om natten: Til tross for noen do-turer i løpe av natten så har jeg sovet generelt sett greit denne uka, enkelte netter har det vært litt mer våken tid men ikke så mye som 2-3 timer som det har vært tidligere. Å det er jo deilig! Om morgenen derimot er jeg stuptrøtt uansett hvordan jeg har sovet om natten så det hender seg at dagen starter litt senere enn den har gjort tidligere.

Fødsels forventninger: Jeg får nesten mer sommerfugler i magen ved tanke på at fødselen nærmer seg enn at jeg gruver meg. Det er riktig nok mer fordi det skal bli så utrolig herlig å få møte den lille, og det gleder vi oss sånn til. Dermed så overdøver det skrekken for fødselen merker jeg.

 

Ukens cravings: Alt av godsaker. Men prøver hardt å holde meg til helgene og heller kose meg med noe frukt og litt mer sunt i uke dagene.

Innkjøp: Ingen innkjøp denne uken. Jeg har derimot fått montert tripp trapp stolen vi har kjøpt. Tror heller ikke det blir så mange innkjøp før den lille kommer nå siden vi har det meste i boks.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kontroll: 20 desember, i morgen igjen. Det ble to ganske tette kontroller til jordmor denne gangen for at vi skulle komme inn på de rette ukene igjen etter det ble en forskyvning i forhold til at jeg hadde eksamen. Så da blir det ett besøk i morgen også! Bare en uke etter sist gang.

Strekkmerker: Begynner å få antydninger til strekkmerker rundt navlen men eller er det ingenting å se.


Permisjonen er startet og alle tre eksamenene er gjennomført og bestått med glans. Jeg får ofte spørsmål om jeg synes dagene blir lange, men det er da alltids noe å pusle med her hjemme som får tiden til å gå. Det meste til den lille kommer er nå på plass selv om det er litt småtterier igjen er det koselig å kunne ordne klart når jeg føler for det. I dag har vært en produktiv dag da vi har vært i sett etter juletre, jeg har vasket bad og toalett, ordnet på stellebordet og eller ryddet her hjemme. Og ikke nok med det men glattisen har forsvunnet over natten så jeg fikk tatt meg en liten trimtur ute i frisk luft også! Kjempe deilig!

-Stine

Continue Reading

Svangerskaps uke 37 (36+6)

Hvor langt på vei: 37 (36+6)

Dager igjen av svangerskapet: 25 små dager igjen! Det er altså under 4 uker igjen til termin, og nå når julen kommer snikende på oss så blir ikke vente tiden så alt for lang. Permisjonen startet for min del en uke tidligere siden jeg ble ferdig m eksamen og skole en uke før permisjonstiden opprinnelig starter, en uke ekstra fri klager jeg ikke på.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Mye bevegelse og mye liv, ett sunt tegn sies det!

Plager: Det samme som forrige uke egentlig. Halsbrann og vann i fingre og føtter, men ellers i fin form!

Kjønn på babyen: Kjønnet spiller vel egentlig ingen rolle, vi har gått så lenge nå uten å få vite det så vi klarer nok å holde ut den siste tiden også. Så lenge den lille er frisk og rask kommer det på samme hvilket kjønn det er, men vi er selvfølgelig veldig spente på å få hilse på den lille jenta eller lille gutten vår om noen uker!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hvordan sover du om natten: Jeg hadde noen fryktelig gode netter den første delen av denne uken og det var så utrolig deilig! Men i helgen har det vært litt så som så, men helt overlev bart.

Fødsels forventninger: Fødselen nærmer seg men jeg tenker ikke så hardt på det. Jeg må igjennom det uansett, og det er ikke så mye jeg kan gjøre for å forberede meg annet enn å ta ting som det kommer.

Ukens cravings: Søtsug er vel det ordet jeg ville brukt til å beskrive ukas cravings.

Innkjøp: Jeg har blitt ferdig med sy prosjektet mitt som bestod av bleiemappe med matchende stellematte! Den blir nok praktisk å ha i stelleveska slik at det blir litt mer orden i den og enklere å finne frem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kontroll: 13. Desember, altså i morgen venter nytt besøk hos jordmor igjen.

Strekkmerker: Nei.


Det har forholdvis gått rolig for seg i dag. Det var deilig å bare ta alt med ro og i eget tempo da jeg våknet i dag morges, og slik har det i grunnen vært resten av dagen også. Jeg har fått vasket unna en del skitten tøy, vasket kjøleskapet og ellers bare slappet av og tatt det med ro. Kjenner det er deilig med slike rolige dager, og kanskje spesielt etter den intensive eksamensperioden jeg akkurat har vært gjennom. Så deilig å være ferdig!

-Stine

Continue Reading

Svangerskapsuke 36 (35+6)

Hvor langt på vei:  36(35+6)

Dager igjen av svangerskapet: 32 dager igjen!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ingen forandring her altså, masse liv fra den lille i magen. Nesten så det var litt forstyrrende når jeg satt på skriftlig eksamen på fredag, da var lille gullet virkelig turbotroll inne i magen!

Plager: Halsbrannen har ikke vært så intense denne uken. Selv om det ikke nødvendigvis vises så har man i følge jordmor alltid litt vann i kroppen som gravid, noe jeg kjenner spesielt om natten og morgenen da det ofte gjør vondt når jeg skal bøye fingrene eller under fotbladene når jeg står opp om morgenen.

Kjønn på babyen: Det forblir en hemmelighet frem til fødselen ser det ut til.

sam_2468-650x433

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan sover du om natten: Søvn er fremdeles noe jeg savner, men og så godt det er med den ene natta hvor jeg får sove godt! Heldigvis er det ikke lenge til juleferie og da er det litt enklere med lite søvn når en ikke må stå opp alt for tidlig i tillegg.

Fødsels forventninger: Nå de siste ukene er eksamen mer i fokus enn fødselen, selv om det ble en veldig tankevekker når vi var på omvisning på sykehuset forrige uke.

Ukens cravings: Iskaldt vann slår aldri feil!

Innkjøp: Ingen innkjøp til den lille denne uka. Jeg holder derimot på med ett lite syprosjekt som blir nyttig å ha i stelleveska, gleder meg til å vise dere!

Kontroll: 13. Desember, om en ukes tid med andre ord.

Strekkmerker: Nei.


I dag fikk vi trekt oppgave som vi skal ha på muntlig eksamen om ett par dager. Oppgaven i seg selv var ganske så grei, men likevel krevende. Det var med andre ord deilig å komme hjem til mann og fyr i peisen etter en lang dag på skolen, men om noen få dager er det juleferie og permisjon! Noe jeg ser veldig frem til.

-Stine

Continue Reading

5 ting jeg savner

Nå som svangerskapet begynner å nærme seg slutten kjenner jeg på at det skal bli deilig å bli ferdig, selv om jeg koser meg masse med å ha den lille inne i magen også. Det er spesielt 5 ting jeg har begynt å savne i det siste som skal bli deilig å få tilbake igjen når den lille kommer. Disse tingene er

Å sove i flere enn bare en sovestilling

Er det noe jeg virkelig sliter med for tiden så er det å finne en god sovestilling å sove i. For min del blir jeg dårlig om jeg ligger på ryggen, dermed må jeg ligge på siden. Ligger jeg for lenge i samme stilling over lengre tid våkner jeg gjerne opp med smerter i føtter og hofter, ikke særlig behagelig. Og ikke nok med det men det å snu seg fra den ene siden til den andre er ett kapitell for seg selv, det skal bli så deilig å bli kvitt den store magen til tross for at den er veldig koselig å ha, bare ikke om natten.

Trening

Jeg kjenner virkelig på at treningen mangler i hverdagen og jeg savner den veldig. Jeg gav meg for noen uker siden da jeg startet i praksis gjennom skolen fordi jeg hadde minimalt med energi når jeg kom hjem og på de ukene har magen vokst og generelt blitt tyngre å være gravid. Det kjennes både på kropp og sinn at treningen ikke er en del av hverdagen lenger og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang igjen. Jeg håper vertfall på noen små turer frem til fødselen, selv om de ikke er lange eller harde så hjelper det mye bare å få rørt litt på seg.

asfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å gå i mine vanlige klær

Selv om jeg ofte blir lei av klærne jeg har i klesskapet og stadig vekk sier til Vidar at jeg ikke har noe å ha på meg så kjenner jeg på det nå at jeg ikke har noe å klage over. Nå som det stort sett går i gravid klær så er utvalget enda mindre og jeg føler at jeg går i de samme klærne dag ut og dag inn. Det kommer til å føles som å gå på shopping i eget klesskap den dagen jeg skal få lov å bruke de vanlige klærne mine igjen!

fdaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At ingen absolutt skal ta på magen min

Er det noe jeg virkelig missliker med å være gravid så er det alle som absolutt skal ta på magen min. Jeg mener det er respektløst rett og slett, det er min mage og min kropp og jeg synes absolutt ikke det er greit at alle og en hver skal komme å ta å stryke på den bare fordi jeg bærer på en baby. Uansett om det er meg eller noen andre så synes jeg virkelig at man kan holde hendene sine for seg selv med mindre man har spurt og fått tillatelse til å ta på magen.

Å slippe å løpe på do flere gang om natten

Jeg har periode hvor jeg løper på do om natten når jeg ikke er gravid og, men nå synes jeg det er litt for mange runder. Det er greit med en gang i ny og ned men når det er alt fra en til fem ganger i løpe av natten så synes jeg det blir litt for mye. Heldigvis bare noen uker igjen nå så kan det hende jeg slipper akkurat det problemet.


Her har vi hatt en rolig start på dagen, og den blir vel ikke noe mindre rolig vil jeg tro. Eneste planen vi har er å få montert og gjort klar sengen til lille gullet i magen og vugga. Nå er det en liten måned igjen til termin, og tiden kommer til å gå rykende fort nå som julen og snart kommer snikende inn på oss.

-Stine

 

Continue Reading

Svangerskaps uke 35 (34+6)

Hvor langt på vei:  35(34+6)

Dager igjen av svangerskapet: 39 dager igjen!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det er en aktiv liten baby som ligger i magen, og det er så koselig!

Plager: Det er fremdeles halsbrann som er den største plagen så langt, men den er i grunn veldig lite til stede.

Kjønn på babyen: Venter fremdeles i spenning.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvordan sover du om natten: Søvn er vel en mangelvare om dagen, jeg sover ofte noen timer om natten men er også våken 2-3 timer i løpe av natten så det blir ikke all verden med sammenhengende søvn i vertfall.

Fødsels forventninger: Tanken streifer meg av og til når det blir snakk om fødselen men det er ikke noe jeg tenker mye på i grunn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Ukens cravings: Har i grunnen ikke hat noe spesiell kravings denne uken. Det går fremdeles mye i klementiner og annen frukt, men det er ikke det verste.

Innkjøp: Har ikke kjøpt noe denne uken men vi fikk jo så mye fint i gave av de flotte jentene som holdt babyshower for meg! Vi er så utrolig heldig som har fått så masse fint til lille både på babyshoweren men og ellers.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kontroll: 29 November, i morgen venter besøk hos jordmor igjen og på ettermiddagen skal vi på omvisning på fødeavdelingen. Spennende!

Strekkmerker: Nei.


Da var man godt i gang med eksamenslesingen, nå venter to intense uker med lesing og tre eksamener som skal leveres og jeg kjenner at det skal bli utrolig deilig å bli ferdig. Bare etter den første dagen med lesing kjenner jeg at blir en bekymring mindre når den første eksamen er lever på fredag. Heldigvis har jeg litt koselig babyting som foregår innemellom all eksamenslesingen som blant annet besøk hos jordmor og omvisning på sykehuset. Også har jeg en plan om å få vasket sengetøy og laken i løpe av uken da planen er å montere babyseng og få den på plass i løpe av helgen.

-Stine

Continue Reading

Babyshower

Mandag ettermiddag hadde vi fått invitasjon til middag hos mamma og stefar. Jeg var sulten som en ulv og så klar for pølsegrateng når Vidar i siste liten velger å hoppe i dusjen og jeg som vanlig er lite fornøyd med at han alltid skal gjøre ting i siste liten før vi skal noe sted. Og i tillegg velger han å bruke ekstra god tid i dusjen og på å finne seg klær. I tillegg ble vi etterlyst av mamma så jeg var rimelig glad når vi kom oss inn i bilen og fikk begynt å kjørt.
Hjemme hos mamma og stefar kunne jeg allerede før vi kom på gårdsplassen kjenne at det var noe som ikke stemte. To biler sto helt rart parkert midt i bakken, og lillesøster hadde den rareste parkeringen jeg noen gang har sett henne hatt på gårdsplassen. Jeg kunne se antydning til ballonger på kjøkkenet og da jeg kom inn i gangen sto det støvletter på rekke og rad ved skohylla. Og jeg vet for sikkert at så mange støvletter har de ikke bruk for hjemme hos mamma. Og ja, jeg legger godt merke til små uviktige detaljer!

Lillesøster sto med lurt smil om munnen da hun tok i mot oss i yttergangen og da jeg fikk bevegd meg innen for den neste døren så sto en fin bukett jenter der inne i stuen og ropte «overraskelse». Jeg klarte ikke å gjøre noe annet enn å være stille og gi hver av jentene en klem. Jannicke prøvde visst å filme reaksjonen min men den var vel ikke noe særlig å skryte av. At alle de fine jentene mine skulle stå i stua hos mamma og stefar fordi de hadde laget en babyshower til meg var jeg ikke forberedt på. Og jeg som var sulten var heldig å fikk servert taco, som var en god erstatning for pølsegratengen mamma visstnok skulle ha servert.
Etter vi hadde spist forflyttet vi oss til stuen hvor det ble arrangert noen leker og gaveåpning. Lillesøster, Trine og Elisabeth hadde stelt med kaker, så vi ble da mette denne kvelden også! Og så mye fint vi fikk til den lille i magen. Jeg nevnte det i helgen hvor heldige vi er som har familie og venner som stiller opp for oss, og jeg klarer ikke å slutte å smile når jeg tenker på hvor fantastiske venninner jeg har som laget en slik koselig kveld for meg nå før babyen kommer. Jeg setter så utrolig stor pris på det og føler meg virkelig heldig som har så fine jenter i livet mitt.

-Stine

15205653_10211048151259621_180333039_o 15215978_10211048151539628_994713850_o 15152405_10211048151459626_406451405_o 15184054_10211048150059591_220634586_o 15204264_10211048149939588_1656010186_o 15153109_10211048151499627_24678850_o 15145161_10211048151379624_823795765_o

Continue Reading

Svangerskapsuke 34(34+0)

Hvor langt på vei:  34(34+0)

Dager igjen av svangerskapet: 45 dager igjen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille rører på seg stadig vekk, det er riktig nok mindre spark og mer større begvegelser så er det mye liv og det er ett sundt tegn.

Plager: Halsbrann er vel den eneste plagen jeg har hatt denne uken. Men det er ikke så ille at det ikke går an å leve med det.

Kjønn på babyen: Det vet vi fremdeles ikke, spennende!

Hvordan sover du om natten: Søvn er ikke mye å skryte av om dagen, det finnes lite gode liggestillinger når du bare må ligge på siden. Og det å snu seg om natten eller komme seg opp for å gå på do begynner å bli ganske så slitsomt. Er det noe jeg gleder meg til er det å kunne variere i sovestillingene og slippe å løpe på do flere ganger om natten igjen!

Fødsels forventninger: Lite tanker om dette egentlig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ukens cravings: Alt med sukker, det er helt grusomt! Alt med sukker og usunnheter er det jeg har lyst på hele tiden.

Innkjøp: Ingen innkjøp denne uka, men vi har vært å hente hjem vugga som vi skal ha til lille. Den er så fin!

Kontroll: 29 November, en ukes tid igjen.

Strekkmerker: Nei.


Dette innlegget skulle egentlig komme ut i går, men siden jeg ble overrasket med babyshower av noen nydelig jenter så ble det aldri tid til å publisere. Og det var absolutt verdt det! Mer om babyshoweren kommer senere. Nå har jeg jobbet litt med eksamensforberedelser mens snøen har dalt ned siden jeg våknet i morges, om litt kommer mamma en liten tur på besøk. Det blir koselig! Deilig med ett lite avbrekk fra eksamens lesingen også.

-Stine

Continue Reading

Svangerskaps uke 33(32+6)

Hvor langt på vei:  33(32+6)

Dager igjen av svangerskapet: 53 dager igjen!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille beveger stadig vekk, om det ikke er sterke spark så er det vertfall bevegelse noe som er ett sunt tegn har jeg hørt.

Plager: Ingen spesielle plager egentlig men nå på tampen av uken har halsbrannen kommet snikende igjen.

Kjønn på babyen: Det er visst ikke meningen at vi skal vite kjønn før den lille kommer til verden. Jordmor prøvde å se på ultralyden denne uken men den lille lå med bena i kryss og hadde ingen planer om å vise hvilket kjønn han eller hun er. Så vi får bare fortsette å vente i spenning!

Hvordan sover du om natten: Denne uken har det blitt en del våken netter, men satser på en bedre uke denne uken!

Fødsels forventninger: Tenker ikke så mye på det egentlig.

Ukens cravings: Pære og vann.

Innkjøp:Det ble innkjøp av to små pysjer da jeg og lillesøster var på julegavehandel denne uken, så nå har babyen pysj når den kommer til verden og. Ellers er det meste av klær og ting i orden, mangler noe småtterier men stresser ikke så hardt med det enda.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Kontroll: 29 November, denne dagen har jeg både kontroll hos jordmor og omvisning på fødeavdelingen. Det blir spennende!

Strekkmerker: Nei.


Da har en ny uke startet og vi har 8 hele små dager igjen med undervisning før eksamensperioden starter for fullt. Det skal bli deilig å slippe å kjøre til skolen hver dag. Og ikke minst skal det bli deilig med juleferie om bare noen få uker!

-Stine

Continue Reading

Svangerskapsuke 32 (31+6)

Hvor langt på vei:  32 (31+6)

Dager igjen av svangerskapet: 60 dager igjen til termin.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille er fremdels veldig aktiv, noe vi er kjempe glade for! Ingen bekymringer i forhold til det i vertfall.

Plager: Denne uken har det ikke vært noen spesielle plager, og det klager jeg virkelig ikke på!

Kjønn på babyen: Det venter vi fremdeles i spenning på å få vite!

Hvordan sover du om natten: Noen netter har det vært mindre søvn enn andre, men nå har det blitt mer en vane og dermed litt enklere å fungere de dagene det har vært mindre søvn gjennom natten.

Fødsels forventninger: Tankene begynner å surre mer og mer rundt fødselen men fremdeles er ikke det ett stort fokus enda.

Ukens cravings: Klemmentiner. klementinger og litt flere klementiner. Og gul saft!

Innkjøp: Har ikke blitt noen innkjøp denne uken, men en liten omslagsjakke har kommet av strikkepinnene! Tror denne blir fin å ha på starten av dagen nå når det er så kaldt før ovnen har gitt ordentlig varme i huset.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kontroll: 8 November, i morgen venter besøk hos jordmord igjen. Det blir så koselig! Vi skal og på ultralyd kontroll torsdag denne uken pga at morkaken tidligere har ligget litt langt ned. Så blir spennende å se om den har flyttet seg.

Strekkmerker: Nei.


Nå er det bare to små måneder til termin, to små måneder til vi skal få hilse på lille gullet i magen. Det blir så spennende! Disse to månedene kommer nok til å fly avgårde siden det er så mye som skjer fremover med både eksamen og jul men også andre koselig hendelser som spahelg med bestis, og hotell helg med julemarked med min kjære. Dato for pepperkaker hos mamma og stefar er satt og vi skal få feiret bursdagen til Vidar, gjøre andre juleforberedelser og bare kose oss den siste tiden som er igjen før den lille kommer til verden.

-Stine

Continue Reading

Svangerskaps uke 31 (30+6)

Hvor langt på vei:  31 (30+6)

Dager igjen av svangerskapet: 67 dager igjen til termin.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille er utrolig aktiv dag ut og dag inn, noe jeg synes er super koselig!

Plager: Halsbrannen har vært tilstede i begynnelsen av uken men har ikke kjent noe til det i helgen. Bekkenet og ryggen derimot fikk jeg kjenne litt på i helgen men nå er det bedre igjen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Kjønn på babyen: Enten blir det en jente eller så blir det en gutt, mer enn det vet vi ikke!

Hvordan sover du om natten: Litt varitert med søvn denne uken. Noen netter har vært mer slitsomme enn andre.

Fødsels forventninger: Ikke så stort fokus på tankene rundt fødselen denne uken heller, mest fokus på å få gjennomført praksis. Bare 4 dager igjen nå!

Ukens cravings: Klemmentiner ligger fremdeles høyt på lista, og pannekaker.

Innkjøp: Denne uka har vi fått handlet inn det siste av større ting som seng, lekegrind, tripptrapp stol osv. Ett lite sett med klær fra H&M ble også med hjem, har siklet på det i evigheter og klarte ikke å la vær å kjøpe det når vi var i Trondheim i helgen.

sam_2407

Kontroll: 8 November, hele en uke igjen.

Strekkmerker: Nei.


Helgen fløy forbi i en fart og vi har kost oss masse på hytta på Jonsvatnet denne helgen. Siden vi var i Trondheim benyttet vi anledningen til å handle inn det siste av store ting til babyen. I dag er formen mer eller mindre dårlig. Med tett nese, hodeverk og vond hals har jeg logget på sofaen under pledd siden jeg kom hjem fra barnehagen mens min fantastiske ektemann har fyrt i peisen, laget middag og stelt godt med meg. Heldige meg som fikk gifte meg med han! Nå er vi inn i den siste uka med praksis, å jeg gleder meg skikkelig til å være ferdig. Bare fire dager igjen nå så er praksisen over for denne gang.

-Stine

Continue Reading

Svangerskaps uke 30 (29+6)

Hvor langt på vei:  30 uker (20+6)

Dager igjen av svangerskapet: 74 dager igjen.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille er veldig aktiv, sparkene kjennes gjerne på samme plass og enkelte ganger ligger babyen å presser veldig på den ene plassen.

Plager: Denne uken har halsbrannen tatt seg opp veldig så den er både sterkere og mer til stede enn tidligere.


SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kjønn på babyen: Kjønn er fremdeles uvisst.

Hvordan sover du om natten: Denne uken har jeg sovet utrolig godt om nettene hvis en ser bort fra alle do-turene. Deilig!

Fødsels forventninger: Har ikke så mange tanker om fødselen enda, mer fokusert på å få gjennomført praksisen.

Ukens cravings: Det har gått i klemmentiner denne uka også, spiser gjerne opp til flere hver dag!

Innkjøp: Ingen innkjøp til babyen denne uka heller. Men fikk med oss en del hjemmestrikk som lillesøsteren min har strikket da vi dro hjem fra bursdagen i går.

Kontroll: 8 November, bare 2 små uker igjen.

Strekkmerker: Nei.


Helgen er over og den har vært fylt familie tid på begge sin side i tillegg til litt kvalitets tid med fineste Jannicke og lille Lukas. Nå har praksis uke nummer 2 startet og jeg kjenner jeg allerede gleder meg til helg.

-Stine

Continue Reading

Svangerskaps uke 29 (28+6)

Hvor langt på vei:  29 uker (28+6)

Dager igjen av svangerskapet: 81 dager igjen.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, så absolutt!

14625574_10210678726744239_2056117868_o

Hvordan har trenings uken vært: Det ble to økter denne uken, ei yoga økt og en fin tur sammen med Siv Tone. Kjenner at det begynner å bli tyngre og dermed mer slitsomt så det spørs om jeg må begynne å gi meg etter hvert.

Plager: Litt plaget med bekken igjen denne uken, men ellers er det bare halsbrannen om ofte kommer mot kvelden.

14618730_10210678726824241_1987652361_o 14725235_10210678726944244_1405121653_o

Kjønn på babyen: Det vet vi ikke enda.

Hvordan sover du om natten: Har sovet helt greit bortsett fra de siste to nettene, to våken netter på rad er ganske slitsomt! Satser på en bedre natt i natt.

Fødsels forventninger: Har ikke ofret det en tanke heller.

Ukens cravings: Klemmentiner, mmh så gode de er! Og bare lukten bringer frem julestemningen.

Innkjøp: Har ikke kjøpt  noe denne uken heller men jeg har litt strikka klær og babynest om jeg deler med dere istedet. Hjemmelaget av meg.

14787491_10210678726864242_1280945855_o

Kontroll: 8 November.

Strekkmerker: Nei.


Høstferien er over for denne gang og jeg har i hovedsak brukt den til å slappe av men og til å male barnerom og bruke tid med familie og venner. Første dag i praksis er overtått og jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært rimelig sløv siden jeg kom hjem. Med to våken netter på rad så ble det ekstra slitsomt å starte på i dag, men satser på en bedre natts søvn i natt.

-Stine

Continue Reading

Svangerskapsuke 28 (27+6)

Hvor langt på vei:  28 uker (27+6)

Dager igjen av svangerskapet: 88 dager igjen!

Ukens must have(s): Ingenting spesielt egentlig.

SAMSUNG CAMERA PICTURESKjenner du mye til den lille mageboeren: Babyen er veldig aktiv og nå kjenner jeg igjen ett kjent mønster på når den sover og når den er mer våken.

Hvordan har trenings uken vært: Det ble tre fine turer ut i herlig, frisk fjell luft denne uken. Vi har vært på hytten i helgen og for å komme dit må vi gå ett stykke så da ble det to av ukens økter. Samt en tur på lørdagen i fjellet langs nydelig fjellvann.

Plager: Veldig lite plager denne uken, halsbrann kommer gjerne om kvelden eller hvis det er litt kaldt. Ligamentsmertene kommer fremdeles når jeg går, men det varier veldig på styrke.

Kjønn på babyen: Fremdeles uvisst.

Hvordan sover du om natten: Denne uken har jeg sovet generelt godt, bortsett fra den ene natten vi var på hytta.

Fødsels forventninger: Har ikke tenkt så veldig mye på fødselen egentlig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ukens cravings: Gul fun saft og pærer!

Innkjøp: Ingen innkjøp til denne lille denne uken heller.

Kontroll: 11 oktober, altså i morgen. Det blir så koselig!

Strekkmerker: Nei.


Denne helgen har vi altså tilbringt på hytta på fjellet. Deilig å komme seg litt bort og bare slappe av i den friske fjell lufta i hverandres selskap. Selv om det var godt å være på hytta igjen så var det også deilig å komme hjem i går! Jeg har studieuke denne uken så jeg har fri fra å kjøre fra skolen hver dag, noe som er utrolig digg. Og ikke minst det å kunne sove til jeg våkner av meg selv!
Nå går turen snart til Svigers hvor vi er invitert på middag.

-Stine

 

Continue Reading

Svangerskapsuke 27

Hvor langt på vei:  27 uker (26+6)

Dager igjen av svangerskapet: 95 dager igjen!

Ukens must have(s): Føler ikke det er noe jeg har vært særlig avhengig av å MÅ ha denne uken egentlig.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Den lille er aktiv som bare det, både dag og natt!

Hvordan har trenings uken vært: Det ble 3 fine lengre trimturer med kjapp gange ute i den friske høst luften denne uken, samt en litt kortere tur med litt lavere tempo sammen med Vidar. Så er rimelig fornøyd denne uken også! Det fristet mer å ut i høstværet enn å trene inne dermed ble det litt mer utendørs denne uken. Skal ikke se bort fra at det blir slik denne uken og hvis været holder seg så fint!

sam_2344

Plager:Bekkenet har faktisk vært en del bedre denne uken, men halsbrann kommer og går og ligamentsmertene er og til stede av og til men som oftest holder de seg unna. De er verst når jeg går, noe som er en ulempe når jeg skal ut på tur men det er ikke alltid de melder sin ankomst.

Kjønn på babyen: Det er fremdeles hemmelig både for oss og alle andre.

Hvordan sover du om natten: Det har vært litt mer søvn denne uken, og det har vært deilig. Men enkelte netter er fremdeles preget av mindre søvn.

Fødsels forventninger: Har tenkt lite på det denne uken.

Ukens cravings: Kakao! Ei i klassen hadde kjøpt kakao en dag og siden hadde jeg hatt lyst på, så da tok jeg meg råd til å kjøpe meg kakao den ene dagen. Nå skal det sies at jeg sjelden har cravings på noe over lengre tid, men har ofte en ting jeg får skikkelig cravings på og det går ikke over før jeg har spist det.

sam_2343

Innkjøp: Denne uken har det ikke blitt noe innkjøp til den lille.

Kontroll: 11 oktober, altså om en ukes tid.

Strekkmerker: Nei.


Første skoledag av denne uken er unnagjort. En dag nærmere høstferie eller studieuke. En hel uke fri blir det uansett og det ser jeg virkelig frem til!
-Stine

 

Continue Reading

Svangerskapet uke 25 (25+0)

Hvor langt på vei:  25 uker (25+0)

Dager igjen av svangerskapet: 108 dager!

Ukens must have(s): Vann, vann går det i massevis her. Siden jeg og Vidar kjøpte hver vår nye drikkeflaske når vi var på campingtur i sommer har jeg drukket mye mer vann enn  tidligere og drikkeflaska fylles gjerne flere ganger om dagen!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Mye aktivitet fra den lille ♥ Så koselig!

Hvordan har trenings uken vært: Denne uken ble det 3 fine økter, men sier meg mer enn fornøyd med det siden vi har bygget naturlekeplass på skolen den uken som gikk. Det krevde en god del fysisk så jeg fikk rørt meg mye gjennom skoleaktivitet denne uken i tillegg.

Plager: Sliter fremdeles litt med smerter i bekkenet og så kaldte ligamentsmerter når jeg er ute å går men det er overkommelige plager begge to.

Kjønn på babyen: Vi venter fremdeles  i spenning ♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hvordan sover du om natten: De siste 3 nettene har det blitt dårlig med søvn av en eller annen grunn, det skal sies at jeg har sovet to av de nettene alene så det kan ha en sammenheng med det men i natt var ikke det noen unnskyldning.

Fødsels forventninger: Fremdeles tidlig å tenke på enda.

Ukens cravings: Har i grunnen ikke hatt noe særlig med cravings denne uken.

Innkjøp: Denne uken har det ikke kommet noe nytt i hus.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Kontroll: 12 oktober.

Strekkmerker: Ikke noe tegn til strekkmerker enda.

Nå venter trimtur sammen med Lena i det fine høstværet!

-Stine

 

Continue Reading

Svangerskapet uke 24 (23+6)

Jeg tenkte for meg selv at det kunne være gøy å skrive litt om tiden i svangerskapet og dermed starte med en liten ukesoppdatering. I hovedsak blir det for min egen del en liten dagbok fra svangerskapet som jeg kan se tilbake til senere. Så dette blir min første ukesoppdatering fra svangerskapet! Og generelt har det vært en rolig uke, siden resten av klassen dro på 3 dagers kanotur og det ble noen ekstra fridager på meg til å skrive oppgave så har jeg brukt tiden godt til å slappe av og samle energi men også til å bruke litt tid med mannen i mitt liv og familie.

Hvor langt på vei:  24 uker (23+6)

Dager igjen av svangerskapet: 116 dager!

Ukens must have(s): Melk. Melk har blitt noe jeg bare MÅ ha til nesten hvert måltid jeg spiser, spesielt til frokost og kvelds.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, mye aktivitet fra den lille! Sparkene har blitt mer tydelige og nå hender det seg at Vidar også kan kjenne sparkene på utsiden av magen.

Hvordan har trenings uken vært: Trenings uken har vært god, 4 fine økter har jeg klart å fått til å er ganske så fornøyd med det.

Plager: Plages litt med vondt bekken når jeg sitter eller ligger, men ellers er det ingen plager.

Kjønn på babyen: Det vet vi ikke. Vi fikk aldri se det når vi var på ultralyd fordi den lille i magen har vært litt sjenert og generelt like fotogen så vi får bare vente i spenning ♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvordan sover du om natten: Søvn kommer og går, det varierer veldig! Jeg har hatt noen netter denne uka hvor jeg har sovet litt dårlig men siden jeg har hatt mye fri har jeg hatt mulighet til å sove utpå og ta igjen det tapte.

Fødsels forventninger: Litt tidlig å tenke på enda.

Ukens cravings: Plommer! Kjøpte noe fantastisk gode plommer på butikken denne uken, men dessverre var det ikke den beste holdbar- hets tiden på dem før de begynte å gro gråe hår. Jeg som gledet meg veldig til å ha med meg plommer på skolen i dag.

Innkjøp: Nå har vi kjøpt inn en del allerede før jeg startet denne ukesoppdateringen, men denne uken ble det en liten pysj og ei lue til den lille i magen. Vanskelig for kommende mor å la være å Kjøpe noe, men nå vil jeg helst kjøpe noe med farger!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kontroll: 14. September har jeg time hos jordmord. Altså nå på onsdag, gleder meg!

Strekkmerker: Har ikke sett noe til det enda.

 

Litt strikking har det og blitt gjennom uken, denne uken har det vært en deilig kalinkarumper på pinnen. Mangler bare knappene så er den ferdig! Symaskinen fikk kjørt seg litt også, jeg har sydd i skinn for aller første gang og den gamle lammeskinnsposen som svigermor brukte da hun var liten har fått seg nytt utseende.

-Stine

 

Continue Reading

En voksende mage

Jeg ser meg i speilet og magen har begynt å vokse så smått, noen uker går og magen har vokst i rekordfart. Aldri har jeg vært så stolt over magen min, og måten den har vokst på har vært facsinerede. Det er bare en enkel grunn til hvorfor magen har vokst og det er at det vokser ett liv der inne. I liten baby ligger å vokser seg stor og frisk mens vi venter på at babyen skal ankomme denne verden. Vi har nå gått inn i uke 20 allerede (19+4) og om bare noen få dager er jeg halvveis i svangerskapet. Tiden, ukene og månedene siden testen viste positiv har til tider gått litt for fort, men samtidig litt for treigt. Formen har vært rimelig bra og av og til har jeg ikke følt med gravid i det hele tatt, mens andre dager skulle jeg gjort alt for å fått litt energi til å gjort noe annet enn å slite ut sofaen.

Dette er altså store deler av grunnen til at bloggingen har blitt lagt litt på hyllen, med en voksende mage ble det vanskeligere å ta bilder til bloggen. Og med energi som ikke alttid strekker til har ikke bloggen blitt helt prioritert. Den siste uken har energien så smått vært mer tilstede og jeg har klart og fungert bedre, noe jeg tar imot med åpne armer nå som skolen starter om en ukes tid.Men den går og veldig opp og ned, så plutselig en dag er energien ikke-værende og da blir det slitsomt å gjøre så mye annet enn å slappe av og følge kroppen sine signaler.  Jeg håper på å få blogget mer fremover for det er en masse ting jeg skulle blogget om både i forhold til babyting og i forhold til huset!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

Continue Reading