Tirsdagskos

God kveld i stuen!
Jeg har med årene blitt nøye på å få med meg alle måltidene gjennom dagen, både frokost, lunsj, middag og kvelds. Også gjerne noe mellommåltid! Jeg har dermed blitt veldig flink til å spise kveldsmat, og ofte før klokken 8 på kvelden av en eller annen grunn. Føler alltid det blir for seint etter det, med mindre jeg ikke har spist på flere timer. Vidar hadde så ett ønske om at vi skulle bli flinkere til å spise kveldsmat sammen de dagene vi har mulighet til det. Derfor valgte jeg og lage en god , men sunn kveldsmat til oss i kveld. Nemlig banapannekaker!

De smakte så utrolig godt, så derfor tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere her på bloggen. Det er ikke all verden man trenger til å lage det, i tillegg til at det går veldig kjapt! Kjapt og enkelt med andre ord.

Ingredienser:

2 egg – 2 dl lettkokt havregryn – 2 moste bananer – 1 dl melk – 1 ts bakepulver – 1 ts vanilje sukker

DSC_0476

Mos banenene godt med en gaffel(jeg brukte mixeren min til dette). Ha så alle ingrediensene i en bolle, og rør godt sammen. Hvis du har blender eller stavmixer kan du gjerne bruke det. Stek så små pannekaker i pannekaken. Så spise du dem enten med friske bær eller syltetøy.

DSC_0477

Jeg hadde jordbærsyltetøy og kokos på mine! Himmelsk!

DSC_0484

– Stine

Continue Reading

Hjemmelaget havrekjeks

I flere dager har jeg hatt skikkelig lyst til å bake noe. Tanken var i grunnen å bake kanelboller, men da jeg skulle sette i gang manglet jeg en del ingredienser. Så jeg surfet litt rundt på nettet og fant en oppskrift på noen havrekjeks som jeg fikk lyst til å prøve.
Og siden resultatet ble så bra tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere!

Hjemmelaget Havrekjeks:
6 dl små havregryn
2 dl melk
2 dl hvetemel
50 gr margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

Bland gryn og melk i en bolle og la det stå å trekke i 15 minutter.
Smelt smør og bland alt sammen til en deig. Del deigen i to og kjevle den ut til den er ca. 1/4 cm tykk. Stikk så ut runde kjeks med ett glass. Før du setter kjeksene i ovnen prikker du dem med en gaffel.
Kjeksene stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Smaker godt med ost eller syltetøy, jeg for min del brukte kremost og syntes det ble kjempe godt!

– Stine

pizap.com13674292140111

 

Continue Reading

Oppskrift: Minipannekaker

Energien har vært på topp i dag også, så utrolig deilig! I den anledning fikk jeg vasket golv, tørket støv og skiftet på senga. Fantastisk herlig! Sikker på at jeg kunne ha vasket ett helt hus om jeg hadde hatt det.
Jeg har også fått prøvd ut Fotball fruens oppskrift på minipannekaker. Har tenkt å gjort dette lenge men har liksom ikke fått gjort det før nå. Tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere.

Til ca. 8 små pannekaker
– 3 egg
– 3 SS matyoghuert
– 1-2 SS fiberhusk
– 1-2 SS kokosflak
– Litt salt
– Smør til stekning

Bland egg, yoghurt og fiberhusk. Ha i salt etter hvordan du selv vil at det skal smake, og tilsett så mye koks du selv måtte ønske. Jeg brukte 2 SS kokos.

La røren stå i ett par minutter slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Så danderer du små pletter i en stekepanne med mye smør. Dette kan være litt klissete så du kan godt bruke en skje til hjelp. Stek til de er gylne på hver side.

Hva du vil ha på velger du egentlig selv. Jeg hadde jordbær syltetøy og kokos flak på toppen. Går også an å bruke vanlig bær, sukker, eller annet syltetøy. Alt etter som hva du selv ønsker.

– Stine

DSC_1049 DSC_1050 DSC_1051

Continue Reading

Smoothie oppskrifter: Appelsin og Kiwi

Jeg fikk spørsmål om jeg ikke kunne legge ut oppskriften på Appelsin og kiwi smootihene som jeg har blitt så utrolig glad i. Og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre!
Synes det var utrolig gøy å få spørsmål om det i grunnen. Oppskriftene er rimelig enkele, så alle kan nok få det til!

Kiwi smoothie:
– 2 kiwi
– 1/2 – 1 banan (alt etter hva du synes er best)
– 2-3 ss Naturell yoghurt
– Litt melk

Skrap ut fruktkjøttet i kiwien og bland i blenderen før du tilsetter banan, naturell yoghurt og litt melk.  Man og kan også tilsette en neve med hasselnøtter eller mandler hvis man føler for det. La den stå 1-2 i blenderen mens det blandes.

pizap.com10.72091484628617761359799469403

Appelsin smoothie:
– 1 Appelsin
– 1/2 – 1 banan (alt etter eget ønske)
– 2-3 ss Naturell yoghurt
– Litt melk

Du gjør i grunnen akkurat det samme som kiwi smoothien. Skrap ut fruktkjøttet i appelsinen og bland i blenderen. Så tar du oppi de andre ingrediensene og lar det stå å blandes i 1-2 minutter.

pizap.com10.32600018661469221359799410613

 

 

Continue Reading