Velkomst pakken

Nå er det ikke til å gjemme bort ned i en skuff at jeg er en liten lesehest. Det å kunne slappe av med ei god bok hvor du forsvinner inn i noen andres verden for en liten stund er virkelig gull verdt til tider. At jeg er glad i å lese bøker vil jeg tro at jeg kan takke min kjære mor for. Jeg husker godt kveldsstundene våre hvor mamma leste bøker for meg på sengekanten, det mye i bøker som Knerten og Lillebror, Aurora i blokk Z og Guro. Typisk bøker av Anne Cath Vestly. Etter hver leste jeg også disse bøkene selv, og etter hvert mammas gamle «Nany Drew».

Lesegleden vil jeg gjerne videreføre til mine barn. Og da er det ikke til å unngå å benytte seg av noen av disse bokklubbene som det går an å melde seg inn i hvor man får tilsendt bøker tilpasset alder på barnet. Det som er bra med disse tilbudene er at du selv bestemmer hvilke bøker og pakker du vil motta og ikke.
Så ja, jeg har meldt Tuva Elise inn i bokklubben til GoBoken men det var ikke nok for hu mor så da meldte jeg henne inn i Barnas store bok-verden i samme slengen.

I begge bokklubbene har vi fått fine velkomst pakker. Den fra Go Boken var en velkomst pakke som var mer tilpasset alderen hun er i nå med myke bøker med lyd og fine farger, samt noen klosser laget i stoff og en litt hardere bok med speil og håndtak. Mens i velkomst pakken fra Barnas store bok-verden fikk vi en så kalt «Karsten og Petra» – pakke som inneholdt en dvd, en bok med fortellinger, en bok med puslespill og en aktivitetsbok. Pluss en liten frøken kanin bamse. Så denne pakken blir det nok noen år til den passer henne men det er en fin pakke å ha liggende. For meg var Karsten og Petra bøkene noen av mine favoritter da jeg var liten, så det blir gøy å kunne lese dem til frøkna vår også.

Er du glad i å lese bøker og vil føre lesegleden videre til barna dine er dette en flott mulighet til å få gode bøker som vil inspirere barnet ditt! Anbefales.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Filmtips: Bølgen

Nå er det sikkert veldig mange som allerede har sett denne filmen, men om du ikke har det så anbefaler jeg på det sterkeste å stikke innom nærmeste kino hvis du ønsker deg en god kino opplvelse. Selv var jeg og så filmen sammen med Vidar, mamma, stefar, Lillesøster og mormor tidligere denne uken. Av erfaring er jeg sjelden veldig imponert over norske filmer, men denne var utrolig bra! Og det at den er basert på sann historie gjorde at den gav ekstra inntrykk på meg.

I hovedsak har jeg ett elsk-hat forhold til slik type filmer da jeg ofte lever meg veldig inn i filmen og kan lett felle tårer og sitte med hjerte i halsen under store deler av filmen. Denne gang ingen unntak. Men samtidig elsker jeg å se slike filmer fordi de rører noe inne i meg.
Som sagt ønsker du en god filmopplevelse så anbefaler jeg denne filmen på det sterkeste!

– Stine

Continue Reading

Kinonytt

Jeg har en samboer som er veldig glad i se film, og ikke minst i å dra på kino! Jeg klager ikke på det altså, men må ærlig innrømme at det ikke er alle filmene jeg er like gira på å være med å se. Så da er det bra han har gode kompiser som gjerne blir med, men i kveld var vi bare oss to å så en film som JEG hadde valgt ut. I det siste har det blitt mye action filmer når vi har sett filmer her hjemme, typisk lørdag kveld er nesten alltid filmkveld her i huset. I og med at det har gått mye i action i det siste, var det ingen unntak i dag.

Filmen vi så var «San Andreas». Den handler om at Los Angeles blir rammet av ett stort jordsjelv som får den beryktete San Andreas til å gi etter. Dermed utløses det ett jordskjelv med en styrke på 9 i Carlifornia. Blake som er datter til Emma og Ray har dratt til San Fransisco for å begynne på college. På nyhetene blir det meldt enda større jordskjelv i San Fransisco, og Ray og Emma bestemmer seg for å fly til San Fransisco for å redde datteren sin. Når de tror katastrofen har lagt seg, blir det bare enda verre.

Dette er virkelig en film jeg vil anbefale hvis man like spennings filmer. Allerede ti minutter ut i filmen satt jeg med gråten i halsen og tårer i øynene. Pulsen gikk opp flere ganger i løpe av filmen og tårene gjorde sin ankom x-antall ganger. Jeg er generelt en person som lever meg veldig inn i spenningsfilmer og føler nesten jeg er en del av filmen når sitter der. Filmen var utrolig bra, og jeg angrer absolutt ikke på at jeg valgte denne fremfor den andre vi vurderte. Jeg kunne fint sett den om igjen! Er jeg heldig havner den nok i film samlingen vår en vakker dag. Slike klassikere er verdt å samle på. Vidar synes og den var veldig bra!

Slenger med trailer til filmen, kanskje du får lyst til å se den og?

– Stine

Continue Reading

Kino: Jupiter Ascending

Til tross for eksamensstress og eksamens mas må det være lov å kose seg litt oppi det hele. Så i går dro jeg, Vidar og en kompis av Vidar for å se Jupiter Ascending. Normalt sett er det Vidar som spør fint om vi kan dra på kino og se filmer, vertfall når det kommer til denne typen sjanger. Men denne gangen var det meg som spurte! Grunnen var vel egentlig mest fordi det var Mila Kunis og Chaning Tatum som hadde hovedrollene. Jeg er stor fan av begge to og liker de godt som skuespillere og mente derfor at det var verdt å se filmen. Var litt spent på å se Mila Kunis i en slik rolle siden hun er mest kjent fra komedier, men syntes hun klarte seg helt greit.
Det ble litt over gjennomsnittet mye overnaturlig for min del, men med helten som får prinsessa så er jeg solgt uansett hvor mye overnaturlig som er innblandet. En evig romantikker som elsker kjærlighetshistorier om det så befinner seg ute i verdensrommet!

– Stine

maxresdefault-2 maxresdefault-3 SFX - August 2014

Continue Reading

Dobbel kinodate!

Plutselig hadde de to ukene fra Roger hadde ringt å hørt om vi ville være med på kino gått, og det er bare 1 uke til brudekjoleprøving og to uker til innflyttningsdato. Tiden flyr nesten i fra oss!
I går kveld var det da altså duket for kino og dobbeldate med Siv Tone og Roger. Og så koselig det var! Siv Tone skulle ha noen småting på Ikea så vi dro litt tidligere og ble vi med vi også. Og jeg tror det er første gangen jeg noen gang har gått inn på ikea uten å komme ut med noe i en handlepose, klapp på skuldra for det! Jeg fikk derimot noen ideer om noen ting jeg kunne ha tenkt meg når vi flytter inn i huset, men i første omgang må vi se hva vi har bruk for og hva som trengs mest.

Filmen vi så på kinoen var «Heaven is for real». Både jeg og Siv Tone har lest boken før, men jeg tror ikke noen av oss i noen sammenheng klarte å sammenligne boka og filmen på noe vis i løpe av filmen. Det var små ting jeg husket fra boka men jeg kan ikke på noe vis si at jeg ble skuffet over at filmen var dårligere enn boka. Jeg satt med frysninger gjennom hele filmen og det var mange plasser i filmen jeg måtte holde meg for å ikke starte å gråte. En utrolig søt og fin film som virkelig er verdt å se om du får sjansen! Og så søt gutten i hovedrollen var. Smeltet helt jeg.

– Stine

heaven-is-for-real-movie-photo-26 maxresdefault 9741686

Continue Reading

I en visshet om at jeg hadde funnet den fjerde boken i «crossfire» serien viser det seg imidlertid at det ikke var den likevel. Glad og fornøyd går jeg ut av bokhandelen og tror jeg har med meg den fjerde boken hjem men så viser det seg å være en helt annen bok. Med andre ord så kan det være greit å se hva boken egentlig handler om før man kjøper den.  Framsiden var veldig lik de andre 3 bøkene, derfor trodde jeg det skulle være den fjerde.

Men det gjør jo ingenting! Boken er fremdeles lesbar og så langt virker den veldig bra. I morgen kommer bilder fra tteltturen jeg og Vidar var på søndag til mandag

 

– Stine

20140729_163353

 

Continue Reading

Mor og datterkveld

Etter skolen i går tok jeg bussen inn til Trondheim hvor jeg hadde avtalt å møte mamma som hadde dratt innover litt tidligere. Vi hadde avtalt at vi skulle ha en liten kinokveld  med jeg, mamma og lillesøster. Så i mens vi ventet på at lillesøster skulle komme også, rakk vi og kjøpe med oss big bite og innom noen butikker. Jeg hadde egentlig ikke noe planer om å kjøpe noe men da jeg kom over en jakke jeg lenge har sittet å sett på på nettet klarte jeg ikke å la være å kjøpe den. I tilegg var mamma så snill og spanderte på meg 6 nye glass fra Indiska.

Filmen vi skulle se var «The Other Women».  Hadde hørt masse bra om den før og gledet meg masse til å se den, og ikke minst til og få en jentekveld sammen med mamma og lillesøster. Jeg mistet tellingen på hvor mange ganger jeg hadde sett traileren i forveien og gledet meg bare enda mer til å se filmen. Og den var skikkelig bra! Anbefales på det sterkeste hvis man skal på kino sammen med venninner eller som jeg gjorde, ta med mor og søster og se en ordentlig jente film!

– Stine

THE OTHER WOMAN THE OTHER WOMAN THE OTHER WOMAN other-73534

Continue Reading

Matmuffins

Jeg har alltid vært en smule kresen når det kommer til mat. Enkelte ting spiser jeg rett og slett ikke, men med årene har jeg blitt flinkere til å smake nye ting og utforske litt mer av alt det vi finner av det store verden av mat. Jeg har lenge gått å tenkt at jeg skal prøve ut å lage noe nytt en gang i uken, men det er ikke alltid det rekker til i forhold til matbudsjettet for uken eller at jeg ikke får tid. Men det hender seg at det går!
På skolen i dag spurte Elisabeth om råd til middag og jeg komme med mange forslag som visst nok ikke var bra nok. Så vi ble sittende å se litt på oppskrifter på nettet og jeg fant ut at jeg fikk skikkelig lyst til å lage matmuffins som jeg kunne kose meg med etter dagens treningsøkt. Dette er noe jeg har tenkt å prøve ut lenge men har ikke klart å finne en oppskrift jeg synes så god ut.
I dag fant jeg en ganske enkel oppskrift med spinat og valnøtter, og gjett om det smakte? Så fantastisk deilig! Det var fest i munnen min fra første bit, det blir med andre ord ikke siste gang jeg lager disse.

– Stine

DSC_2354 DSC_2355

 

Continue Reading

Pilates

I en travel hverdag kan det være vanskelig å ta seg tid til en liten treningsrunde. Jeg vet og av folk som sier de ikke har tid pga av at de har unger eller at det ikke er nok timer i døgnet. Nå har ikke jeg prøvd å ha unger, men det med timene kjenner jeg litt på av og til. Samtidig må man kunne finne en treningform som man liker, og som man ikke går lei av med det første.
Jeg perioder hvor jeg blir lei og mister motivasjon og synes det meste er kjedelig som alle andre. Men nå har jeg vært skikkelig flink og holdt trenings rutinene i sjakk siden før jul, og jeg angrer ikke ett sekund! Nå er det nesten så jeg føler meg dårlig hvis jeg ikke får trent en dag.

For ett par uker siden ble jeg introdusert for ei dame som heter Cassey Ho. Dette er ei dame som jobber profesjonelt som pilates instruktør. I tillegg til det skriver hun egen blogg hvor hun legger ut treningsprogram for en hel måned med navn på pilates videoer som hun har laget og lagt på youtube. Jeg har nå trent gjennom en uke av dette treningsprogrammet og kjenner jeg gleder meg til å forsette i ukene og månedene fremover! Jeg har riktig nok vært stiv og støl på plasser jeg aldri skulle tro jeg skulle bli stiv, men så fantastisk herlig det er å kjenne at jeg har fått brukt kroppen min! Pilates generelt er en fantastisk treningform, og det eneste du trenger for å utføre det er ei yoga-matte. Så enkelt som det. Pilates kan utføres på stuegulvet, ute i hagen eller på stranda. Alt etter hvor du føler du har lyst til å ta treningsøkten den dagen. Og beste av alt, du trenger ikke å betale noe!
Stikk innom bloggen til Cassey hvis du synes dette høres ut som noe som passer for deg, http://www.blogilates.com/.

– Stine

Cassey-Ho-Blogilates 846E15C89BC5D9C0603F51E37A78_h498_w598_m2

Continue Reading

Inspirasjons kilder

Pintrest go weheartit.com er store inspirasjons kilder både til trening, mote og interiør. Jeg kan sitte på disse sidene i timesvis uten og legge merke til at minuttene går. Å finne inspirasjon gjør liksom at man blir litt mer oppmerksom både på hvordan man kunne ønske hjemme ditt var eller hvilke klesplagg man har i klesskapet. Herlig å bare sitte å drømme seg bort i timesvis!

– Stine

Treningsmotivasjon
Treningsmotivasjon
Inspirasjon for mote
Inspirasjon for mote
Interør inspo
Interør inspo
Continue Reading

En helt ny verden

Det er ikke til å legge skjul på at jeg er utrolig glad i å lese bøker. Og siden før jul har det åpnet seg en helt ny verden for meg innen bokverdenen. Jeg har lest to fantastiske bøker som mamma så varmt ambefalte meg og nå holder jeg på med den tredje boken. Bøkene heter «Jenta på klippen» og «Orkideens hemmelighet» og er skrevet av Lucinda Riley. Anbefales på det sterkeste!
I bursdagsgave fikk jeg også to bøker, men desverre var fikk jeg to av samme. Så i dag var jeg innom bokhandelen for å få byttet inn den ene. Men så vanekslig det var å velge! Jeg fant både to og tre bøker jeg gjerne ville ta med meg hjem, men kunne bare velge en. De to andre jeg fant må jeg nok også lese så da er det bare å spare penger i sparegrisen så jeg kan få kjøpt litt mer lesestoff etter hvert. Jeg har to bøker liggende nå så har litt å gå på enda.

Det å kunne krype under dynen og forsvinne inn i en verden i en bok som er så fjernt fra det virkelige livet som mulig er utrolig deilig etter en travel dag med skole, lesker og trening eller en dag med familie og venner. Mine egne bekymringer forsvinner og jeg kan både le og gråte over de forskjellige situasjonene til en helt annen person i boken. Godt å kunne slappe av slik før søvnen kommer og tar meg.

– Stine

Lesing av bok på hytta i sommer
Lesing av bok på hytta i sommer
Continue Reading

Frost, Frozen

Kjæreste Ingebjørg er stor Disney entuaiast, og da skulle det vel bare mangle at hun ville dra på kino å se den nye Disney filmen Frost. Jeg var heller ikke vanskelig å be når det kom til å være med henne å se filmen. Selv er jeg stor fan av Disneys filmer, så å bli med å se den nyeste disney klassikeren på kino gjør meg bare glad!

Vi så filmen på engelsk i 3D, nå så jeg filmen på norsk i romjula så det var i grunnen ikke sånn kjempe stress. Men jeg så den ikke i 3D. Det at den var i 3D gjorde bare at det ble enda mer kjekt! Det blir liksom en annen stemning.
Jeg har heller ikke sett Ingebjørg på over en måned så det var utrolig kjekt å få litt alene tid med henne igjen og! Mye har skjedd på den siste måneden så litt oppdatering ble det selvfølgelig også.

Jeg anbefaler alle som er store Disney fan å se den nye filmen. Hvis du likte «To på rømmen» kommer du garantert til å like denne også!

– Stine

November 1st, 2013 @ 20:51:56 disney-frozen-kristoff-sven disney-frozen-svenFrozenDisney-e1373033112104

Continue Reading

Sissel´s Jul

Noen venninner av meg hadde bestemt seg for at de skulle dra på julekonsert med Sissel Kyrkjebø. Jeg tenkte det kunne være koselig for julestemningen og det sosiale sin skyld og slengte meg like gjerne med. Jeg skal innrømme at jeg aldri hadde kommet til å tenkt at jeg skulle bli så postivt overreasket som jeg ble! Jeg har alltid sett på Sissel Kyrkjebø som en kjedelig, norsk artist for eldre men denne damen hadde virkelig en fantastisk stemme! Og med korgjengen hun hadde med seg i bakgrunnen ble det bare helt rått!
Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å være med på denne konserten og anbefaler virkelig andre og også dra å høre på!

– Stine

978x729x

Continue Reading

Spare tips

Etter hvert som vi blir ungdommer og skal begynne å videre utdanne oss hender det seg at noen av oss forlater det trygge hjemmet hos mor og far. Noen flytter ut når de er 16 år pga av skole som ligger langt borte mens andre kanskje venter til de er 18 år eller eldre. Da starter livet hvor man skal kunne ta vare på seg selv. Betale regninger, gjøre husarbide, lage middag. Dere kjenner vel til reglen.
Ett av de store ansvarene vi plutselig får er å måtte holde styr på økonomien og pengene selv. Dette i seg selv kan være en utfordring i begynnelsen. Selv om du vet at du trenger pengene til regninger, mat, husleie og diverse andre nødvendige ting kan det være andre ting som det frister å bruke penger på i stede. Dette kan gjerne være litt skummelt.

Selv forlot jeg redet når jeg var 18 år. Plutselig skulle jeg stå på egne ben, og ikke minst skulle jeg styre økonomien min selv. Selvfølgelig har jeg gjort noen feil som alle andre, men med tiden har jeg lært meg hvordan jeg skal holde orden på økonomien hvor jeg får dekt alt av regninger men samtidig få spart en litt. Så nå tenkte jeg å dele noen tips som jeg har gjort meg erfaring av og som hjelper meg masse til å holde kontroll. Jeg sier ikke at jeg er noen ekspert på området, men som sagt så er dette erfaringer jeg har gjort meg.

1. Skriv budsjett
Å skrive budsjett, er det nødvendig? Du kan jo spørre deg selv om du synes det er nødvendig. Eller vet du hva pengene dine går til i løpe av en måned? Jeg lærte at det å skrive budsjett muligens må være noe av det smarteste jeg kunne ha startet med. Her skriver jeg ned inntekt og utgifter for hver måned. Da finner jeg ut hvor mye jeg har og hvor mye jeg trenger til ordinære regninger. Det som blir til overs kan jeg fordele på sparekonto og BSU konto. Eventuelt bruke på uventet regninger som kan dukke opp.

2. BSU konto
De fleste vet vel hva en BSU konto er. Altås, Bolig sparing for ungdom. Dette er en konto som du kan spare penger på. De pengene skal brukes den dagen du skal kjøpe deg bolig. Du trenger nødvendigvis ikke å sette inn flere tusen pr måned, men en liten sum hver måned hjelper masse! Og bare det at banken din ser at du er aktiv i å spare på denne kontoen er positivt i seg selv.

3. Regningkonto
Denne kontoen setter du det beløpet som du har fast på regninger i løpe av en måned. Du kan ha det slik at regningene blir atomatisk trukket eller du kan gå inn å betale hver måned. Det bestemmer du helt selv. Men det å sette pengene inn på en regningskonto gir deg en oversikt over hvor mye du bruker på regninger og hvor mye som ellers står igjen.

4. Sparekonto
Sparekonto er alltid greit å ha. Selv om du kanskje ikke sparer til noe spesielt er det alltid greit å ha noe i bakhånd om du skulle få bruk for det. Som foreksempel uventet tannlegetime eller at bilen må på verksted. Her kan du og velge hvor mye du vil sette inn i løpe av en måned. Har du ikke noe igjen etter at regningene er betalt så greit nok, men har du litt til overs en måned kan det være greit å plotte dem inn på sparekontoen.

5. Handle mat en gang i uken
Går du innom butikken etter skole/jobb kan du lett finne noe som frister. Mange små turer på butikken i løpe av en uke kan fort bli dyrt. Lag heller en liste over hva du skal ha til middag hver dag. Handle inn alt det du trenger i løpe av uken på en og samme dag. Her sparer du faktisk ganske mye!

6. Sparegris
Du tenker kanskje at sparegris er noe du hadde når du var liten hvor du samlet alle pengene og satte de inn i banken. Joda, det stemmer. Men det kan og være greit å bruke sparegris nå. La oss si du har ett matbudsjett på 500 kroner i uken eller mer. Når du da handler på butikken den ene dagen kan det hende du får litt penger til overs. Da kan du legge de pengene som blir til overs på sparegrisen. Kanskje har du ett par sko du har lyst på eller en kjole du har sett deg ut. Da kan du spare ut ifra pengene som blir igjen fra matbudsjettet og kjøpe deg noe fint med godsamvittighet fordi du har spart opp til det istede for å brukt penger du egentlig ikke har.

– Stine

Ny Mugge med blomster
Rosa fine sparegrisen min
Continue Reading

Vildanden

Okei, så skal jeg bøye meg i støvet for teater – stykket Vildanden. Jeg gikk dit med lite store forventninger siden Peer Gynt var en skuffelse, men jeg ble veldig glad da jeg ble positivt overrasket og stykket var skikkelig bra!
Enkelte scener var det vanskelig å ikke grine å le samtidig. Skuespillerne var kjempe flinke! Og det at det var en del kjente skuespiller som Mia Gundersen og han som spille barnehjemssjef i Olsenbanden Jr. gjør jo at det blir litt ekstra stas.

Frosten har vært ute på ferde i natt. Med andre ord, jeg kan endelig ha på meg min flotte Parkas, mitt nye skjerf og de nye skoene mine. Små gleder i hverdagen.

– Stine

CED10CFFB437AB4A8608790994C7793C16C0E4A3D7B07856DE8B93295538A3DF Villanden riksteateret 2013 Villanden riksteateret 2013

Continue Reading

Safe Haven

I går kveld kom Miriam og vi fant ut at vi skulle se film. Hun spurte fint om vi ikke kunne se «Safe Haven», og siden jeg ikke hadde sett den var jeg åpen til det.
På butikken valgte vi ananas og nøtteblanding som vi kunne kose oss med til filmen.
Men hånda på hjerte kan jeg si at dette er en av de beste filmene jeg har sett på lenge! Jeg er glad i å se film, og finner titt og ofte nye filmer jeg vil se men denne var virkelig bra og slår alle!
Det er spenning, vennskap, kleinhet og latter men samtidig en utrolig sterk kjærlighet mellom to personer. Med fantastiske skuespillere er det vanskelig å ikke like filmen. Jeg måtte flere gang holde igjen for å ikke begynne å grine, men til slutt klarte jeg ikke å la være å lot tårene falle.
Blir nok en god stund til jeg ser en så bra film igjen, dette er en film som absolutt skal komme i film samlingen min. Og jeg anbefaler den på det sterkeste hvis du er like glad i kjærelighetsfilmer og kliss klass slik som jeg er.

– Stine

large-5 large-6 large-7 large-8 large-4

Continue Reading

New In: Almanakk!

Jeg bestilte meg i fjor for første gang almanakk på peronligalmanak.com og var stor fornøyd! Jeg er helt avhengi av denne lille boken og skriver opp jobbtider og andre planer jeg har i løpe av ei uke. Det er så fantastisk greit, for da har jeg alt på ett sted og jeg klarer å holde orden så jeg ikke dobbeltbooker noe hvis det er noe som skjer.

Nå var desverre denne boken slutt og jeg måtte bestille en ny en får år 2013-2014. Og jeg er enda en gang veldig fornøyd med resultatet! Du kan selv velge hvilke bilder og farger du vil ha på forsiden og baksiden av boken. Og hvilken farger, linjer og boxer du vil ha inni boken. Om du vil ha den stor, liten eller medium er helt opp til deg.

Jeg ville bare vise dere min gamle og nye. Jeg har alltid min med meg i veska så jeg har den tilgjengelig om det skulle være spørsmål om jobb, jentekvelder, middager eller bursdagsselskaper. Genialt!
Og nå som jeg skal begynne på skolen etter sommeren er det greit å kunne holde orden på lekser, prøver osv.

– Stine
DSC_1300

Den gamle fra 2012-2013
Den gamle fra 2012-2013
Den nye for 2013-2014
Den nye for 2013-2014
Continue Reading

Månedens produkter: Neglelakk, parfyme og leppestift

For de som har fulgt med på bloggen en stund så vet dere at det hender seg at jeg får små pakker i posten med produkter fra Yves Rocher som jeg får lov å teste ut helt gratis imot at jeg skriver min mening her på bloggen.
Forrige uke fikk jeg en pakke igjen, og det har vært en stund siden sist. Pakken inneholdte to leppestifter, to neglelakker og en parfyme. Har ett par leppestifter og neglelakker fra før av men gøy med nye farger! Også utrolig gøy å prøve ut parfyme fra denne siden også.

Grand Rouge – Leppestift
Jeg har testet noen av samme type tidligere bare med annen farge. Disse leppestiftene sitter godt og man legger ikke særlig merke til at du har den på. Det er mange farger du kan velge mellom. De to jeg fikk tilsendt denne gangen var 41. Corail étincelant og 43. Corail incandescent
. Synes den 41. Corail fungerte greit for meg som ikke liker å ha alt for knall farge på leppene. Mens den andre ble litt for mye farge for min del. Men begge to er utrolig fine til de sommer passer til det! Prisen er heller ikke så værst. Du finner de her.

DSC_1185 DSC_1192

Glødgivende Neglelakk
Neglelakken er god å påføre og tørker kjapt. Det er mer enn nok med ett lag!
Den holder seg godt og du kan fint gå ett par dager uten at den ikke skaller av. Neglelakken inneholder elemiharpiks som gjør fargen får en skimrende effekt når lyset faller på neglene. Jeg fikk fargen 14. Rose somptueux og 35. Rouille. Den 14. Rose er nå en av mine favoritter i neglelakk samlingen min. En helt fantastisk rosafarge som ikke blir for knall men samtidig ikke for mørk. Den oransje er også veldig fin.
Du finner dem her.

DSC_1200 DSC_1204

Néroli Eau de Parfum – Parfyme
Denne parfymen lukter kjempe godt! Veldig søt og frisk lukt som minner om sommer. Den inneholder blant annet appelsinblomster som er plukket i Tunisia.
Selv likte jeg denne parfymen utrolig godt.
Du finner her.

DSC_1206

Continue Reading

Hjemmelaget havrekjeks

I flere dager har jeg hatt skikkelig lyst til å bake noe. Tanken var i grunnen å bake kanelboller, men da jeg skulle sette i gang manglet jeg en del ingredienser. Så jeg surfet litt rundt på nettet og fant en oppskrift på noen havrekjeks som jeg fikk lyst til å prøve.
Og siden resultatet ble så bra tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere!

Hjemmelaget Havrekjeks:
6 dl små havregryn
2 dl melk
2 dl hvetemel
50 gr margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

Bland gryn og melk i en bolle og la det stå å trekke i 15 minutter.
Smelt smør og bland alt sammen til en deig. Del deigen i to og kjevle den ut til den er ca. 1/4 cm tykk. Stikk så ut runde kjeks med ett glass. Før du setter kjeksene i ovnen prikker du dem med en gaffel.
Kjeksene stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Smaker godt med ost eller syltetøy, jeg for min del brukte kremost og syntes det ble kjempe godt!

– Stine

pizap.com13674292140111

 

Continue Reading

Smoothie oppskrifter: Appelsin og Kiwi

Jeg fikk spørsmål om jeg ikke kunne legge ut oppskriften på Appelsin og kiwi smootihene som jeg har blitt så utrolig glad i. Og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre!
Synes det var utrolig gøy å få spørsmål om det i grunnen. Oppskriftene er rimelig enkele, så alle kan nok få det til!

Kiwi smoothie:
– 2 kiwi
– 1/2 – 1 banan (alt etter hva du synes er best)
– 2-3 ss Naturell yoghurt
– Litt melk

Skrap ut fruktkjøttet i kiwien og bland i blenderen før du tilsetter banan, naturell yoghurt og litt melk.  Man og kan også tilsette en neve med hasselnøtter eller mandler hvis man føler for det. La den stå 1-2 i blenderen mens det blandes.

pizap.com10.72091484628617761359799469403

Appelsin smoothie:
– 1 Appelsin
– 1/2 – 1 banan (alt etter eget ønske)
– 2-3 ss Naturell yoghurt
– Litt melk

Du gjør i grunnen akkurat det samme som kiwi smoothien. Skrap ut fruktkjøttet i appelsinen og bland i blenderen. Så tar du oppi de andre ingrediensene og lar det stå å blandes i 1-2 minutter.

pizap.com10.32600018661469221359799410613

 

 

Continue Reading