Foggy Morning

Tåken lå tykk som en vegg og man kunne ikke se stort mer enn ett par meter utover gårdsplassen da jeg sto opp til morgningen i dag. Selv om det virket litt trist så var det også noe mystisk og fint over synet. Litt senere når solen holdt på å bryte gjennom så alt så fint ut, høstfølelsen kom for fult og det var deilig å ta med kroppen ut i den friske lufta. Tåken lettet og sola kom frem, og jeg og pusene har kost oss ute en liten stund. De går ikke stort lenger enn til trappa enda, men de blir tøffere og tøffere for hver dag og utforsker litt mer for hver dag som går. Planen er at de skal være mer ute etter hvert som de blir gamlere, og da er det fint at de allerede nå få vent seg til å være litt ute.

Mannen har sittet nattevakt i natt, dermed har jeg tilbringt morgen timene med litt alene tid med både trening, lesing av bok og kos med pusene. Nå skal vi lage en bedre lunsj før vi får se hva resten av dagen bringer. Jeg skal prøve meg på hjemmelaget glutenfri pitabrød til middagen i dag og er spent på hvordan det kommer til å gå!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

London part 1

Nå har det vært litt stille på bloggen de siste dagene og det er rett og slett fordi vi har vært ute på reisefot! Dagen vi skulle dra var planen egentlig å gi livstegn fra meg men verken internett eller mr mac ville samarbeide så da ble det heller ikke noe livstegn på bloggen. Nå fungere internetten som vanlig igjen, Mr.mac derimot trenger nok en tur for en sjekk men heldigvis har Vidar pc som jeg kan låne.

Nå når vi har vært på reisefot har vi vært i London sammen med Lillesøster, mamma og stefar. Vi reiste nedover søndag kveld og var fremme i London i rett tid på kvelden så det ble ikke så mye tid til så mye annet enn å slappe av etter reisen. Mandagen derimot beveget vi oss bort i Oxford street hvor vi i første omgang var innom Primark etter lillesøsters ønske. Det var gedigent! Med alle butikkene i gaten var det vanskelig å komme over alt, jeg for min del handlet for det meste hårpynt og tilbehør så det ble ikke mye klær med hjem i kofferten. Men det gjør meg ingenting, for jeg kan gjerne bruke penger på shopping her hjemme også jeg!

Etter mange timer på shopping gikk turen tilbake til hotellet hvor vi fikk hvilt føttene etter all gåingen før vi dro ut for å finne ett sted å spise. Vi endte opp på en Pub i Notthing Hill området hvor de serverte nydelig mat. Jeg og mamma valgte Fish and Chips mens resten spiste burger. Fish and Chipsen var mye bedre enn jeg hadde sett for meg og smakte helt nydelig!
Etter vi hadde spist tuslet vi gjennom Kengsthon Gardens på veien hjem, kjempe fin park med masse fint å se på! På veien møtte vi ett ekorn, jeg tenkte jeg skulle gå nærmere for å få ett bedre bilde. Da kom det plutselig løpende mot meg, i Norge er vi ikke helt vant med tamme ekorn så jeg ble litt skeptisk men det var tydelig at de var vant med mennesker. Vi gikk også forbi en dam hvor det var mange fine svaner og ender! Kjempe koselig å bare vandre rundt i parken og se på alt det fine som fantes av blomster og dyreliv der.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Oslo tur

Hei alle sammen!

Nå har det vært stille her noen dager, rett og slett fordi jeg har vært ute å reist. Jeg har vært i Oslo på klassetur på tirsdag til fredag, og jeg avsluttet turen på Østlandet med å tilbringe helgen på Hurum og Tofte sammen fineste Cecilie og familien hennes. Super koselig!

På klasseturen fikk vi sett mye. Vi var blant annet i Frogneparken og fikk omvisning på Operaen, men vi var også å så musikalen Den glade enke på Oslo Nye teater. Musikalen var kjempe bra! Og anbefales på det sterkeste hvis du får muligheten til å se den. Vi var også å besøkte barnemuseet og så Bukkene bruse på badeland i dukketeater. Det ble veldig mye på få dager og det ble veldig mye frem og tilbake, men med Cecilie som selskap resten av tiden så var det virkelig verdt det. Vi bodde i leiligheten til pappa, så vi hadde gode muligheter til å lage mat i leiligheten og slappe av foran tven når mulighetene bød seg. Jeg og Cecilie var også innom å besøkte bestemor som jeg ikke har sett på alt for mange år, var så koselig å se henne igjen!

Fredagen dro vi videre til Hurum, nærmere bestemt Tofte hvor Cecilie er oppvokst. Her ble det bading i utvendig boblebad både fredag og lørdag kveld, i tillegg til avslapping sammen med Cecilies familie som var kjempe koselig! Lørdagen feiret vi lillebroren til Cecilie som feiret 11 år den dag, så da fikk jeg hilst på resten av slekten hennes også.

Etter 13 timers reise kom vi hjem i går kveld, og da var jeg så tappet for energi at jeg pakket ut halve kofferten før jeg krøp under dyna og leste litt bok før jeg dro inn i drømmeland. I dag var det igjen duket for skole så da var det bare å følge vekkerklokken og sette føttene utenfor sengen og komme seg på skolen. Det er ikke mange dagene før vi nå er ferdig med alt av undervisning før eksamensperioden starter så det blir både deilig og krevende fremover.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Yellow Roses

Stuen vår blir nå lyst opp av en bukett vakre, gule roser som jeg var heldig å fikk av fineste Jannicke på mandagen da vi hadde syforening her hjemme hos oss. At noen skulle ha med seg noe var absolutt ikke en del av planen, men koselig var det vertfall! Og jeg som er så utrolig glad i få blomster dag, jeg klager ikke med andre ord.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Magisk!

Snøen har tatt oss med storm og det var rene kaoset på veien i dag morges, med gode advarsler tok jeg ikke sjansen på å kjøre på skolen. Men så fantastsik fint det er ute her oppi i skogen! Det blir en helt annen verden når snøen dekker landskapet og ligger tungt på grenene.
Jeg gikk meg en tur i den fine vinterverdnene og koset meg gløgg i hjel! Herlig temperatur og nydelig natur er gull verdt og fint for øyet.

Jeg fyller forresten 25 år i dag, hipp hurra for meg. I tro tradisjon kommer Jannicke på besøk i kveld, også kommer fineste Cecilie en tur hit i kveld. Men frem til da nyter jeg dagen med fyr i pesien, kakao i koppen og ull undertøy fra kari traa!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Fra ungdom til ung voksen!

I dag er det 18 år siden jeg fikk ei lillesøster som skulle vise seg å bli både plagsom og klengete til tider. Men det er bare små ting som lett blir dekt av det fine smile, den herlige latteren og den fantastiske personene hun har blitt den dag i dag! Ikke bare er hun flott på utsiden, men også på innsiden!

Jeg husker den dagen jeg ble 18 år som om det var i går. Jeg hadde vært på hyttetur med venninner den helgen og hadde ikke fått all verden med søvn. Men mamma mente jeg måtte hvertfall vente med å sove til etter jeg har åpnet pakkene slik at lillesøster fikk være med å se på når jeg skulle åpne pakkene.
Jeg var og veldig gira på å flytte ut når jeg fylte 18 år. Noe mamma ikke var like beigestret for, men det tok en måndes tid så var jeg sannelig ute og har vært det siden! Jeg hadde en periode hvor jeg bodde litt hjemme, men har også bodd 6 måneder hos mormor og morfar.
At Lillesøster nå faktisk er like gammel som jeg var da jeg flyttet ut klarer jeg ikke helt å forstå, jeg klarer ikke se for meg at hun skal starte ett liv i ett eget hjem. Ikke fordi jeg ikke tror at hun takler det, for det er jeg sikker på at hun gjør! Men fordi at hun er jo lillesøster, hun skal jo vær liten og bo hjemme. Jeg må vel bare innse at det ikke kan gå til evig tid. Det skal bli gøy å besøke henne den dagen hun får eget bosted i hvertfall!

Vi skal være med å feire dagen hennes med å ut å spise. Vi har jo hatt bursdagsfeiring med familien også. Gratulerer en masse med dagen Lillesøster! Håper dagen din blir kjempe fin. Vi er kjempe glad i deg begge to!♥

-Stine
DSC_0620 DSC_0617

 

Continue Reading

Tur på Kammen

Smerten i rygg og baken begynte å melde seg på slutten av skoledagen. Med en engasjert lærer går det generelt bra, men i dag føltes tiden så lang og treig ut at det til slutt ble vondt å sitte. Godt var det når skoledagen var over og jeg skulle hjem og lage middag. Og ikke minst ta helg!

Jeg og Cecilie hadde avtalt en tur på Kammen bak huset vårt i dag. Bakkene opp er det man kan kalle utfordrende, en bakke man får fin rumpe av! Så fyker vi oppover da i en real god fart men pesende som ett esel i motbakke begge to. Målet er å gå på denne kammen en gang i uken frem til det ikke er mulig lenger pga av snø eller lignende. En skikkelig god løype hvis du vil få opp pulsen, og ikke minst kondisen! For min del gjør det meg ingenting at det er bratt og at den utfordrer kondisjon min, for løping i skogen kunne jeg gjerne gjort hele dagen lang. Deilig var det i hvertfall å få rørt på seg etter en lang skoledag.

Nå sitter jeg i sofan og kan kjenne at beina har jobbet hardt. House ruller på skjermen og jeg har fått lest litt pensum etter jeg kom tilbake fra tur. Om ikke lenge skal jeg krype under dyna, finne boka mi og kose meg i en annen verden før jeg går inn i drømmeland!

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Hyttetur

Å som vi koset oss på hytta i helgen! Det er alltid som balsam for sjelen og komme opp på fjellet hvor eneste støyen du hører rundt hytta er fuglesang og bjellene til sauene som beiter i nærheten og man kan kjenne vinden i håret og trekke inn den deilige fjellluften! Perfekt måte å samle mer energi på til en travel uke med lange skoledager.

Fredagen brukte vi stort sett til å slappe av. Jeg for min del startet dagen med å ligge lenge i sengen å lese i bok før jeg sto opp å brynet meg litt på pensum. Resten av dagen gikk det i kortspill, soling og strikking. Mot kvelden ble det kveldskos med vafler og Norske Talenter på skjermen.

Lørdagen var vi tidlig våkne og denne dagen startet jeg med ei herlig treningsøkt ute i det fri. Etterpå dro jeg og Vidar ut i skogen for å plukke blåbær. Vi var litt skeptiske til om vi kom til å finne noe, men vi kom over en plass hvor det var masse! Så vi hadde med oss to hele soddbøtter hjem. Den ene gav vi bort til mormoren og morfaren til Vidar da jeg hadde lovt at de skulle få litt. Så da ble det litt på begge to. Dermed har vi både hjemmelaget, jordbær,bringebær og blåbærsyltetøy i frysen nå! Digg!

Planen var egentlig å være til søndag, men vi besluttet å dra ned på lørdag da Vidar gikk tomt for lesestoff og jeg hadde litt lyst til å få med meg første møte på Sentrumskirka. I tillegg fikk vi invitasjon til grilling hos Trine og Øystein i går kveld, så da ble det en kjempe fin avslutning på helgen sammen med fine folk!

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Topptur

Selv om jeg egentlig er veldig klar for høst nå, er det kjempe deilig med herlig sommervær! Litt kjedelig de dagene jeg sitter på skolen i ett audiotorie der solen ikke slipper til men ellers er det kjempe herlig!

Jeg inviterte med meg mamma og mormor på topp tur i dag. Det går an gå dit fra gården vår og jeg har vært der en gang tidligere. Utrolig fin utsikt på toppen! Og ei god trimløype hvis en er ute å få rørt litt på seg og få opp pulsen litt.
Anderz, hunden til mamma var også med oss på tur! Jeg tror det var bra vi gikk fra morgenen av , hadde vi gått seinere hadde det nok vært enda varmere.
Kjenner det er deilig med litt avbrekk med litt fysisk aktivitet når skolen har startet på igjen, får mer energi utover dagen! Har og ett mål om å klare å trene fra morgenen av, gjerne før skolen de dagene jeg skal dit. Denne uken har det gått veldig bra hittil. Spørs bare om det varer.

Ikke bare ble det topptur på meg i dag, men det ble og jordbær plukking! Nå i kveld fikk jeg melding av svigermor om jeg ikke ville være med å plukke jordbær. Siden jeg ikke hadde noe bedre å ta meg til slo jeg til og endte opp med og komme hjem med ei stor bøtte med jordbær! Så nå har vi fylt fryseren med både bringebær og jordbær syltetøy.

– Stine

11880779_10207297954187038_819027896_n 11912969_10207297956787103_205650331_n 11922000_10207297957587123_2112475643_n

 

Continue Reading

Kroatia – 2015

Å komme hjem til tomt hus, med følelsen av at alle andre er så langt unna må være det verste med å komme hjem fra tur. Selv om de likevel ikke er fullt så langt unna likevel så føles det slik.


Uken vi har hatt i Kroatia har vært helt fantastisk! Selv om kanskje ikke har opplevd så utrolig masse, så har vi fått slappet av og kost oss sammen med familien. Vi var 14 stykker som reiste sammen, meg og Vidar, Storebror og kjæresten, mamma, stefar, lillesøster, lille stesøster og mini stesøster. Tante og onkel, søskenbarnet mitt og mormor og morfar. Med andre ord, hele familien på min side! Og som jeg digger at vi dro alle sammen!
Vi bodde generelt nærme hverandre og kunne gå på besøk til hverandre på fem minutter. Det var deilig det! Tror nok det er det som gjør at alle føles så langt borte når vi kom hjem, selv om det bare er mellom 10 – 30 minutter med bil til alle sammen.

Vi bodde i byen Supetar som ligger på øyen Brac. For å komme oss dit måtte vi ta ferje som tok en times tid fra fastlandet og byen Split. Den ene dagen tok vi oss en tur over for å besøke byen Split. Med mamma og Ivar som guide ble det en tur oppi gammelbyen hvor det fantes mange fantastiske herlige små, romantiske og trange gater og fin arketektur. Her kikket vi litt i butikker og tok oss litt mat. For min del ble det med ett par nye joggesko hjem, noe som i grunn var det eneste jeg hadde i kikkerten når vi var der nede. Men det ble med noen andre små ting hjem også som dere skal få se i eget innlegg.

Ellers nøt vi late dager ved bassenget og i sjøen. Veien til Supetar Sentrum var kort og det var flere ganger at vi gikk dit bare for å titte eller for å spise mat. En super koselig by nede ved havna med resuranter langs sjøkanten.
To av dagene prøvde jeg, mamma, mormor og lillesøster ut Vann Aerobic også. Den første dagen var vi kjempe fornøyde men den andre dagen ble vi mer eller mindre skuffet da opplegget til denne innstruktøren ikke var i nærheten av det det hadde vært dagen før når det hadde vært en annen instruktør. Dermed droppet vi det den siste dagen.
Vi har kost oss mask med soling, bading og god mat. Rett og slett bare tatt dagene som de kom og slappet av maks! En fantastisk herlig familietur med mange fine minner.

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Telttur

En av tingene vi hadde satt på ønskelisten til bryllupet var telt, men det fikk vi desverre ikke. Men ingen sorg fordi om for vi fikk ett gavekort på g-sport som dekte omtrent hele kostnaden for ett telt, så da ble det omtrent som å få telt i bryllupsgave likevel! Så tidligere i denne uken når vi var på besøk hos tanten og onkelen til Vidar stakk vi innom å kjøpte ett telt og tok en spontan avgjørelse på at vi skulle dra på telttur når helgen kom.

Etter vi hadde vært ute å feiret gullbryllup til mormor og morfar satte vi kursen mot skogen med sekken på ryggen. Vi dro ikke så alt for langt hjemmefra men likevel så langt unna at det ikke bare var å dra hjem. Vi gikk gjennom gress og myr for å komme til en nydelig plass ved vannet og campet der. På kvelden var det rikitg nok rikt med smådyr så vi holdt oss for det meste inne i teltet med kortspill og skravling.
Til morgenen dagen etter sto vi opp tidligere enn normalt og laget både kako og havregrynsgrøt til frokost som vi koset oss med mens vi satt å kikket utover vannet med reinsdyr skinn som varmet under rumpa. Som vi forresten fikk i bryllupsgave. Jeg hadde og brukt det å ligge på om natten og det var super deilig å ligge på. Vi laget oss pannekaker til lunsj før vi pakket sammen og dro hjem.

Tanken var egentlig å være fra ferdag til søndag, men så fikk jeg invitasjon om å være med på hyttetur sammen med Jannicke, Lille Lukas og svigermoren hennes. Vidar mente jeg burde dra og jeg gledet meg masse allerede før jeg hadde gitt svar på at jeg ble med. Så om litt skal jeg ta med meg baggen jeg har pakket, sette meg i bilen og ture til hytta mens Vidar får litt alenetid hjemme.

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Forandring fryder

Vi har lenge snakket om at vi har hatt lyst til å ommøblere i stua. Både for å få en forandring og for å kunne ha en mulighet til å kunne sitte ved siden av hverandre å se film. Tidligere sto begge sofaene vedt fra tven og mot hverandre, men nå har vi flyttet om slik at den ene sofaen står vendt mot tven. Dermed går det an å krype inn i armkroken til min kjære undet å måtte vri hele hode rundt for å kunne se tven.

Det ble og veldig mer åpent når vi flyttet og og mer plass ut på golvet. Resultatet ble bedre enn jeg hadde sett for meg men jeg ble skikkelig fornøyd. Og med røderoser i den fine vasen min på bordet ble det liksom prikken over i-en. Slenger med før og etter bilder så dere får se.

– Stine

Før

DSC_0348 DSC_0350

Etter

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Små gleder i hverdagen

Vidar kan være distre til tider, men er det noe han virkelig er flink til så er det å legge små gleder inn i hverdagen min. Om det er via gode ord eller gjennom gjerninger så har han alltid en eller annen ting på lur som gjør dagen min perfekt. Jeg kom sliten hjem etter eksamen i går, og tanken på å lage middag var lite fristende. Men siden han igjen har stått og ordnet ved til vinteren hele dagen så skal jeg ikke klage.
Og når jeg da skal til å begynne middagen kommer han med en flott bukett røde roser som en liten eksamensgave for at jeg er ferdig med eksamen. *Smelt*.

Jeg føler meg utrolig heldig! Vidar vet at jeg liker å få blomster, og det har han brukt mye. Jeg klarer aldri å forutse det, han bare kommer hjem med blomsterbukett uten at jeg har spurt eller nevnt at jeg kunne tenkt meg det. Det er ikke slik at han kommer med blomster annen hver uke, men når han gjør det er det like stas. Han er absolutt verdens herligste som gjør dagene fullkomne.  Å som jeg gleder meg til vi blir kone og ektemann om 22 små dager!

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Endt eksamen

Endelig kan jeg med 10 kilo mindre på skuldrene si at jeg har sommerferie. Skolebøkene og praksispermen er lagt bort på kontoret og skolesekken lagt inn på kottet. For en deilig følelse og gjemme det bort for noen måneder!
De tre siste dagene har vært krevende med intens skriving og øving til muntlig gruppe eksamen som vi hadde i dag. Gruppen vår hadde fremføring ganske sent på dagen, og dermed fikk vi litt ekstra tid til å øve på formiddagen i dag også. Selv om vi kanskje kunne tenke oss å bli fort ferdig med det, var det likevel greit med litt ekstra tid til øving.

Følelsen av å være ferdig med skoleårets siste eksamener og ta sommerferie er utrolig deilig! Nå kan jeg senke skuldrene og heller fokusere på det resterende som mangler i forhold til bryllupet. Det at jeg nå er ferdig med første året på barnehagelærer utdanningen er nesten helt utrolig, tiden har gått så sinnsykt fort at jeg nesten må klype meg i armen for å virkelig oppdage at det er sant. Jeg har lært mye, fått nye gode venninner og synes det er ett kjempe interessant studie som jeg gleder meg til å fortsette på. Det blir absolutt godt med ferie nå, men jeg gleder meg til å se hva andre året har å by på og lære enda mer!

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Jentetur til byen

I den anledning at fineste Jannicke skulle innover til Trondheim for ett lite ærend i går og lurte på om jeg ville være med, tenkte jeg for meg selv at det hadde vært deilig med en liten avbrekk fra eksamensstresset og takket gledelig ja til tilbudet.
Vi dro først inn til Torget hvor vi kikket litt i butikker, prøvde litt klær og koset oss. Jeg for min del hadde på forhånd bestemt meg at jeg ikke skulle kjøpe noe annet enn noe småting til bryllupet som vi manglet. På torget hadde de riktig nok ikke det jeg var på utkikk etter. Etter Jannicke hadde fullført sitt ærend var vi begge skrubbsultne og besluttet og dra på Peppes Pizza og spise litt mat. Begge hadde skikkelig lyst på pizza så da var ikke valget så veldig vanskelig.

Når magen var mett og vi var fornøyde fant vi ut at vi skulle stikke innom Sirkus Shopping på veien hjem. Der fant jeg heldigvis det jeg hadde lett etter, men Jannicke fant desverre ikke det hun var på leting etter. Men likevel fikk hun med seg noen fine ting hjem. En liten jentetur til byen var akkurat det jeg trengte for å få tankene over på noe annet enn eksamen. Nå er det under en uke igjen til vi er ferdig, og jeg kjenner jeg gleder meg enormt til å bli ferdig å slippe å tenke mer på det på noen måneder.

– Stine

11358792_10206722487080720_1610335439_n 11421436_10206722487240724_1348323575_n 11421586_10206722487360727_1345062605_n

Continue Reading

Konfirmasjon

Som jeg nevnte på søndag så skulle vi på konfirmasjon hos stesøster Rikke. Selve konfirmasjon var på lørdag, men vi feiret med farsiden på søndag. . Lang bord var dekket, samt bord inne i stua. Gjestene kom oppkledd i bunad og dress, og for de som ikke hadde det så hadde de kledd seg i de fineste klærne de har hengende i skapet. Med matchende blomster og servietter samlet vi oss for å feire stesøster Rikke. Mamma, mormor og tante kokelerte på kjøkkenet og det ble servert taco. Enkelt men kjempe godt!

Kaffe ble det også selvfølgelig servert. Kakene ble satt frem og skravla gikk lett blant gjestene. Med gode smakfulle kaker og brus i glasset koset vi oss i selskapet til Stesøster Rikke. Hun har alltid vært stor fan av Harry Potter, og da er det ingen overrakselse at konfirmasjonskaken hennes var en Harry Potter kake! Vi fikk rikitg nok rester fra lørdagen, men etter bilde som vi fikk se på å dømme etter så var den kjempe fin. Jeg torte ikke å smake på den siden jeg forsynte meg av de andre kakene først og var allerede rimelig mett etter på.
Ellers fikk konfirmanten mange fine gaver, og hun bunaden var kjempe fin på henne! Føler ikke det er så lenge siden hun var 10 år..

Siste innspurt før siste eksamen har startet og formiddagen blir som regel viet til eksamenslesing med en treningspause innemellom. Det beste med å lese på formiddagen er å ha hele kvelden fri og kunne slappe av litt. Det må til det og!

– Stine

Lang Bord i herlig rosa farge!
Lang Bord i herlig rosa farge!
Matchende lys, blomster og servietter
Matchende lys, blomster og servietter
Kakebordet
Kakebordet
Havlspist harry potter kake
Havlspist harry potter kake
Gavebordet til konfirmanten
Gavebordet til konfirmanten
Konfirmanten og kakene
Konfirmanten og kakene
Meg og Lillesøster
Meg og Lillesøster
Continue Reading

Flashcback sunday – Pinse helgen 2013

Pinsehelgen er i full gang, ikke at jeg gjør meg noe store merke av det egnetlig. Man forbinder pinsen med pinsebål og grilling, hvertfall på pinseaften. De to siste dagene har regnet høljet ned til alle døgnets tider, så fristelse av grilling var absolutt ikke en tanke jeg ofret i går når jeg dro hjem fra jobb. Det ble heller pizza rester fra tidligere i uken og en kveld i sofaen under pledd med en kopp te og strikking.

For to år siden derimot, da var være nydelig og sommeren hadde ankommet Trøndelag for fullt, så vidt jeg kan huske så var det vel det i fjor også. Pinsen helgen 2013 tilbringte jeg hjemme hos mamma. Det var så nydelig vær og god temperatur at jeg tok mitt første bad i sjøen 19 mai det året, skulle jeg gjort det i år hadde jeg nok blitt en ispinne da det var 6 grader ute den dagen. Og antageligvis enda lavere temperatur i vannet! Pinse helgen i 2013 gikk jeg rundt i bikini og sommerkjole, vi grillet på terrassen og var ute på båttur. Bare ved å tenke og se tilbake på bildene får meg til å håpe at sommeren kommer snart! Det hadde virkelig vært deilig med litt sol og varme igjen.

Man får vel bare ta det været man får, jeg har jobb helg og har seinvakt i kveld. Innen den tid har jeg en plan om å få gjennomført en treningsøkt, men ellers bare slappe av og kose meg. Det er 5 dager igjen til min første eksamen, så når morgendagen kommer er det ingen kjære mor. Da begynner lesingen for fullt igjen etter en liten pause i helgen.

– Stine

(bildene er fra pinsehelgen 2013)

Bilde ble tatt ved åretsførste bad i fjor, litt varmere i fjor enn i år!
Bilde ble tatt ved åretsførste bad i fjor, litt varmere i fjor enn i år!
Sommerparadis!
Sommerparadis!
Hytte ved vannet.
Hytte ved vannet.
Vi bor i det røde huset!
Vi bor i det røde huset!
Mmh - vann i munnen!
Mmh – vann i munnen!
Fine blomster!
Fine blomster!
Continue Reading

«For du er jo en sånn te-person»

Overskriften sier sitt. Jeg måtte små le litt da lillesøster sa det til meg da hun overrakte en liten turgave hun hadde kjøpt med fra København. Hun har nemlig vær i København på hospitering i barnehage gjennom studie hun går, noe som helt sikkert var spennend ei seg selv! Men at hun kom til å kjøpe med en liten gave til meg hadde jeg ikke forventet.

Hun kjenner meg godt når hun sier at jeg er en te-person. For det er jeg. Det er alltid deilig å sette seg ned i sofaen med beina høyt med en kopp te, om det er eksamensnotater som skal skrives, en bok eller ett blad som skal leses eller tv-skjermen som underholder meg så er den koppen med te utrolig deilig å ha. Jeg drikker og veldig gjerne te til frokost eller lunsj, men også ellers. Så da var jeg heldig å fikk 4 små bokser med forskjellig te i + en te fresh te – sil. Jeg har desverre ikke rukket å smake noen av teen enda, men jeg gleder meg til å smake på de 4 forskjellige smakene. Kanskje blir det en kopp i kveld? hvem vet?

– Stine

DSC_0723 DSC_0724 DSC_0725

Continue Reading

Vår 17. mai 2015

Selv om værgudene ikke var helt på vår side var vi likevel heldige nok. Og dagen ble kjempe koselig til tross for noen regndråper nå og da!
Vi startet dagen med frokost til svigers før vi dro videre til Mormoren og Morfaren til Vidar hvor vi så på NRK og fikk servert vaffler og sjokolade kake. Vi har ikke vært der på besøk siden 5 juledag, så da var det ekstra koselig å besøke dem på selve nasjonaldagen.

Planen var egnetlig at vi skulle gå i toget sammen med Siv Tone, Roger og Kristiane, men vi fant ut at vi sto over da det ble litt travelt. Lillesøster var svart russ i år, og derfor hadde vi bestemt oss for å dra til Levanger å se henne gå i toget sammen med alle andre russen. Mamma, stefar, mormor og morfar skulle også innover så vi samkjørte med mamma og stefar.
Toget i seg selv var koselig å se selv om det hovedsak var for å se lillesøster med russen. Kullet hennes hadde en traktor med henger som de satt på i toget.

Etter å ha sett på toget ble vi med opp til søskenbarnet til mamma en tur siden lillesøster ville høre russetalen. Etterpå gikk turen hjem til mamma og stefar hvor vi fikk servert nydelig grillmat og pavlova kake som mormor hadde laget. Mamma hadde laget verdens beste hjemmelaget potetsalat! Får vann i munnen bare ved tanken, mye bedre enn den man får kjøpt på butikken. Gleder meg til å prøve ut den selv i løpe av sommeren.

Alt i alt hadde vi en kjempe fin feireing med familie på begge sider. Oppholds var det også når vi sto å kikket på toget, og følelsen av å slappe av på sofaen med kjæresten etter en flott og enda en minnerik dag var utrolig digg.

– Stine

DSC_0642 DSC_0667 DSC_0669 DSC_0674 DSC_0686 DSC_0704 DSC_0712 DSC_0654 DSC_0655

Continue Reading

Lete aksjon

Siden torsdag ettermiddag har det vært lete aksjon i hjembygda mi. En 47 år gammel mann med Autisme forsvant da han var med noen på tur, og i dag morges ble han funnet omkommet. Rundt 200-300 var med å lette etter den savnende mannen, både rødekors, siviforsvar, politi og frivillige. Deriblant ei venninne av meg. Vi holdt kontakten i dag, hun kunne fortelle meg at hun var redd. Ja, tenker jeg. Men enn med han som forsvant? Enn hvor redd han måtte ha vært!
Det er flott at så mange frivillige har stilt opp i denne saken, selv hadde jeg kunne tenkt meg å vært med i dag hvis det ikke hadde vært for at jeg var på jobb.
Mange forsvinner om dagen, men det har liksom ikke vært noen i nærheten her. Dermed har det ikke preget meg så hardt heller, men nå når det skjedde i hjembygda føltes det utrygt og skummelt. Selv om jeg ikke kjente mannen eller visste hvem han var fikk jeg vondt inni meg når jeg leste nyhetene og har gått rundt å håpet på at de måtte finne han i live. Det er trist, men det skjer.

Jeg har jobb helg denne helgen, og dagen i dag var slitsom og krevende. Alt var ikke som det skulle på jobb og dermed ble det litt mer travelt enn vanlig. Føttene mine fikk kjørt seg, og på betong golv er det ikke akkurat det beste år løpe som en tulling fra rom til rom for å ta seg av alle beboerne. Allerede til lunsjen kjente jeg at det måtte bli en rolig ettermiddag og kveld. Og lykkelig ble jeg da svigermor sendte melding og spurte om vi ville komme på pizza. Passet meg perfekt siden jeg så veldig mørkt på å lage middag når jeg kom fra jobb. Istede satte jeg meg ned i sola med føttene på en stol og koste meg med å lese «Kamille» i finværet.
Nå fyker vi straks til svigers på pizza, og det kjenner jeg skal bli godt både til meg og magen min!

– Stine

DSC_0621 DSC_0623 DSC_0625

Continue Reading
1 2 3 10