Lillemors første feiretur!

For første gang skulle vi dra på ferietur som en familie. Det føltes utrolig deilig! Vi har selvfølgelig koset oss en masse når vi har vært på tur bare oss to også, men ekstra stas var det å skulle ha med oss den fantastiske lille jenta vår. I første omgang var tanken å låne hytta til mamma og stefar denne helgen men siden Stebroren vår kom oss i forkjøpet ble det ikke noe av. Så da ringte vi svigermor og hørte om camping vognen var ledig for leie, og til vår store glede så var den det!

Så onsdag hentet vi vognen, torsdag pakket vi alt vi skulle ha med oss og fredag satte vi snuten mot turmålet. Tidligere har vi hatt litt lengre turer men i år ble det en kort tur opp forbi Steinkjer. Her fant vi en koselig camping plass like ved ett vann hvor de hadde nydelig utsikt, restaurant og minigolf. I tillegg var det ikke all verden å kjøre inn til Steinkjer sentrum. Vi var super heldig med været både fredag og lørdag! Fredagen var vi en tur på kjøpesenteret i Steinkjer hvor det ble med litt nytt hjem både til mor, far og lille. Vi brukte ikke så mye tid her siden vi var mer gira på å komme oss tilbake til campingen. Det ble en rolig kveld hvor Lillemor sovnet litt senere enn vanlig, men etter hun sovnet koset vi voksne oss med litt snacks og spill

Lørdagen dro vi inn til Steinkjer hvor vi møtte en kompis av Vidar og hans lille familie. Uten at vi visste noe på forhånd skulle NRK sommertoget komme til Steinkjer denne dagen så her var det masse folk og aktiviteter. Det var litt gøy å få med seg! Så vi koset oss i buene rundt på bondens marked, konsert og selvfølgelig måtte vi se når toget kom. Men varmen ble for krevende for oss voksne så da dro vi til campingen igjen ved tanke på at når det var så varmt til oss så var det nok rimelig varmt for Lillemor også. Fremme på campingen fant vi fram en plastboks som Lillemor fikk bade litt i. Noe hun syntes var kjempe gøy!

Søndagen var være derimot grått og surt, noe som i grunn passet ganske bra siden vi hadde planlagt å dra i Dampsaga som er ett badeanlegg i Steinkjer. Gøy både for store og små! Lillemor koser seg sånn når hun får bade, om det er i stampen hjemme eller i basseng spiller ingen rolle. Og jeg synes det er så herlig å se hvor godt hun koser seg! Ellers ble dagen tilbringt i campingvognen med avslapping og familietid.
Utrolig deilig med slik ferie hvor vi ikke har tv eller noe særlig med internett. Hovedfokuset blir å bruke tid med hverandre på en annen måte enn i hverdagen og det er så utrolig godt! Mandag dro vi hjem, og selv om vi har koset oss på tur er det alltid deilig å komme hjem igjen. Det er ikke alt for lenge til vi skal på tur igjen da! Vi gleder oss!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Spa – weekend

Denne helgen ble til en avslappende, rolig og koselig spa helg sammen med fineste jenta mi Jannicke. Vi har lenge snakket om at dette er noe vi måtte gjøre, Jannicke har vært med på det før og mente at dette var noe vi måtte gjøre sammen.
Lørdag satte vi oss i bilen og kjørte til ett vinterkledd land i Åre i Sverige hvor vi hadde bestilt hotellrom på Holiday club. Det var ett pakke tilbud med tilgang til badeanlegg og sauna world + to retters middag. I tillegg hadde vi på forhånd bestilt par massasje som vi skulle ha på ettermiddagen.

Når vi først ankom hotellet var ikke rommet vårt ferdig enda så vi gikk for å se om vi kunne finne farsdags gave til Joakim i mens vi ventet. Når vi kom tilbake fikk vi endelig sjekket inn så tok vi oss en matbit før vi ordnet oss for å gå å bade. Det var skikkelig deilig! Nå har jeg ikke fått trent noe særlig den siste måneden fordi det har blitt for tungt men å svømme i vann var helt fantastisk, og ikke minst avslapping i bastu etterpå. Etter badingen kunne vi gå rett til massasje timen vår, men det gikk ikke helt som planlagt da de ikke fikk badet til å fungere. Så da fikk vi tilbud om hver vår ansiktsbehandling til redusert pris istedet for.

Når begge hadde fått ansiktsbehandling gikk vi på rommet å dusjet og ordnet oss for så å gå ned i resturanten for å spise middag. Her fikk vi oppleve å få utdelt drikkemeny som besto av enten rødvin, hvitvin eller øl og cider. Nå skal det sies at vi begge er tydelige gravide og dermed synes vi dette var veldig merkelig at vi ikke fikk tilbud til noe annet enn alkohol eller vann. Vi ente selvfølgelig opp med vann til maten, men det hadde ikke gjort noe med ett glass brus. Ellers ble vi gode og mette i vertfall.

Kvelden tilbringte vi på hotellrommet i hver vår seng med «Skal vi danse» finalen på tven og litt godt å kose oss med.
Dagen etter fikk vi prøvd oss på hotellfrokosten før vi pakket sammen og satte snuten hjemover igjen. Selv om det ikke var lange oppholdet så var det vertfall en veldig koselig tid når vi først var der, og utrolig deilig å bruke litt kvalitetstid med bestis også!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Continue Reading

Den årlige teltturen

Hvert år siden jeg og Vidar ble sammen har vi dratt på telttur i løpe av sommeren. Og i år ble ingen unntak. Selv om det ikke ble før skolen startet så fikk vi likevel til å dra på en liten telttur nå på sensommeren.
Lørdagettermiddag pakket jeg sekk og turutstyr mens Vidar laget middag, vi måtte ha litt mat i magen før vi gikk ut i det fri for å tilbringe natten der.
Det ble ikke den aller lengste turen i år, men det er ikke hvor langt man går som teller men turen i seg selv. Vi campet rett og slett i skogen rett over åkeren for der vi bor. Her har vi fra før av en grillplass vi har brukt ett par ganger på høst og vinter når vi har følt for å ta med oss middagen ut i det fri.

Etter å ha satt opp teltet satt vi ute å koset oss i hverandres selskap med litt snacks og hver sin boks brus før små dyrene ble for innpåslitne. Da flyttet vi oss inn i teltet hvor vi stort sett bare ble liggende og prate sammen frem til øynene ble tunge og vi følte for å sove.
På søndagmorgen etter en natt med delvis god søvn sto vi opp og fyrte opp den elektriske grillen vi hadde med (siden det ikke er lov å tenne bål enda) og ordnet oss ostesmør brød til frokost før vi etter hvert pakket sammen og tuslet hjemover igjen.

Det skal ikke så mye til for å få til en slik tur, men det er utrolig koselig når vi får det til! Det gir oss litt tid sammen hvor ting i hjemmet ikke kommer i veien og distraherer den tiden vi har sammen. Selv om vi er flinke på å legge bort telefoner og andre skjermer så blir det likevel noe helt annet ute i naturen med så vakre omgivelser!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Continue Reading

Camping tur

God formiddag! Solen skinner og himmelen er blå, ikke værst været å våkne til etter en regn full kveld i går.
I går kveld kom vi hjem fra årets camping tur som i år gikk til Østersund. Så fort jeg var ferdig på jobb på fredag pakket vi siste rest inn i campingvognen før vi satte snuten mot Østersund. Tanken var å campe på Østersund camping men der var det miltsagt fullt så da endte vi opp på Frøsø camping som ligger ca. 14 minutter med bil uten for Østersund sentrum, men det gikk helt fint det og!
Campingen var ikke overfylt og stort sett veldig rolig noe jeg kjente på at var veldig deilig. Mot slutten av helgen krympet det bretraktelig med vogner.

Første dagen tok vi det bare helt rolig og koset oss ved campingen. Gikk oss en tur ned mot sjøen, som vi forresten aldri kom til for vi fant aldri stien ned dit men koselig var det likevel. Temperaturen var ganske så varm så jeg fikk akutt behov for å bade så da fant vi en strand og jeg fikk tatt mitt første bad utvendig i år. Kan ikke skryte av at vannet var alt for varmt men det var varmt nok til en liten dukkert. Ellers laget vi oss taco denne dagen som vi koset oss med i forteltet etterfulgt av kortspill.

Søndagen tilbragte vi store deler av dagen i Storsjøbadet. Det var ikke like stort som jeg kunne komme på men vi koset oss likevel. Etter noen timer kom også Siv Tone og Roger med barn og søsteren til Siv Tone med mann og barn så da fikk vi sosialisert oss litt med de også. De reise nemlig til Østersund dagen før oss, og da fant vi ut at det hadde vært gøy å møttes og da var det jo ekstra koselig når vi kunne kose oss i badeanlegget sammen.

Mandagen tok vi turen ned i Østersund sentrum hvor vi fikk shoppet litt. Jeg for min del endte opp med ett par basic t-skjorter , undertøy og sokker mens Vidar kom hjem med 2 nye shortser, nye joggesko også kjøpte vi en vannflaske hver. Etter litt kikking i butikkkene tok vi oss en is pause ute på en liten cafe og på hjemveien stoppet vi for å spise ute siden det var vår siste kveld.

Det er alltid deilig å være på feiretur, men det er ganske så deilig å komme hjem igjen og! Det har blitt litt rykk og napp på denne bloggingen men nå tror jeg at jeg skal klare å komme sterkere tilbake fremover. Denne helga er det MIG festival her på Frosta som vi skal hjelpe til og delta litt på så det gleder vi oss til!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

London Part 2

Vår andre hele dag i London var selveste 17 mai, jeg personlig er veldig glad i 17 mai og hadde følt litt på at det kom til å være litt trist å være borte på selveste 17 mai og ikke få brukt bunaden min. Men til tross for det så koset jeg meg masse! Vi feiret dagen med å dra rundt på Sigthseeng rundt i byen hvor vi blant annet var å så på Big Ben og London Eye, også alle de plassene vi kjørte forbi med bussen. Det ble vi var innom noen butikker denne dagen også, jeg fikk kjøpt meg nytt BareMinerals fondation i selve butikken deres men ellers ble det ikke med noe særlig nytt denne dagen heller.
Middagen ble inntatt på en annen Pub men i samme strøket denne dagen, og vi feiret 17 mai med is og kortspill på hotellrommet.

Den siste dagen vår tok vi turen på Madame Tussade, heldigvis hadde vi bestilt billetter på forhånd så det ble ikke såå lenge å stå i kø for å komme inn men litt køståing ble det jo. Det var en utrolig gøy opplevelse å få med seg, denne dagen var det også litt dårlig vær så da passet det veldig bra å besøke museet denne dagen. Etter en kaffe og litt avslapping på hotellet gikk turen til flyplassen og vi var hjemme rundt halv 2 natt til torsdag.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

London part 1

Nå har det vært litt stille på bloggen de siste dagene og det er rett og slett fordi vi har vært ute på reisefot! Dagen vi skulle dra var planen egentlig å gi livstegn fra meg men verken internett eller mr mac ville samarbeide så da ble det heller ikke noe livstegn på bloggen. Nå fungere internetten som vanlig igjen, Mr.mac derimot trenger nok en tur for en sjekk men heldigvis har Vidar pc som jeg kan låne.

Nå når vi har vært på reisefot har vi vært i London sammen med Lillesøster, mamma og stefar. Vi reiste nedover søndag kveld og var fremme i London i rett tid på kvelden så det ble ikke så mye tid til så mye annet enn å slappe av etter reisen. Mandagen derimot beveget vi oss bort i Oxford street hvor vi i første omgang var innom Primark etter lillesøsters ønske. Det var gedigent! Med alle butikkene i gaten var det vanskelig å komme over alt, jeg for min del handlet for det meste hårpynt og tilbehør så det ble ikke mye klær med hjem i kofferten. Men det gjør meg ingenting, for jeg kan gjerne bruke penger på shopping her hjemme også jeg!

Etter mange timer på shopping gikk turen tilbake til hotellet hvor vi fikk hvilt føttene etter all gåingen før vi dro ut for å finne ett sted å spise. Vi endte opp på en Pub i Notthing Hill området hvor de serverte nydelig mat. Jeg og mamma valgte Fish and Chips mens resten spiste burger. Fish and Chipsen var mye bedre enn jeg hadde sett for meg og smakte helt nydelig!
Etter vi hadde spist tuslet vi gjennom Kengsthon Gardens på veien hjem, kjempe fin park med masse fint å se på! På veien møtte vi ett ekorn, jeg tenkte jeg skulle gå nærmere for å få ett bedre bilde. Da kom det plutselig løpende mot meg, i Norge er vi ikke helt vant med tamme ekorn så jeg ble litt skeptisk men det var tydelig at de var vant med mennesker. Vi gikk også forbi en dam hvor det var mange fine svaner og ender! Kjempe koselig å bare vandre rundt i parken og se på alt det fine som fantes av blomster og dyreliv der.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Oslo tur

Hei alle sammen!

Nå har det vært stille her noen dager, rett og slett fordi jeg har vært ute å reist. Jeg har vært i Oslo på klassetur på tirsdag til fredag, og jeg avsluttet turen på Østlandet med å tilbringe helgen på Hurum og Tofte sammen fineste Cecilie og familien hennes. Super koselig!

På klasseturen fikk vi sett mye. Vi var blant annet i Frogneparken og fikk omvisning på Operaen, men vi var også å så musikalen Den glade enke på Oslo Nye teater. Musikalen var kjempe bra! Og anbefales på det sterkeste hvis du får muligheten til å se den. Vi var også å besøkte barnemuseet og så Bukkene bruse på badeland i dukketeater. Det ble veldig mye på få dager og det ble veldig mye frem og tilbake, men med Cecilie som selskap resten av tiden så var det virkelig verdt det. Vi bodde i leiligheten til pappa, så vi hadde gode muligheter til å lage mat i leiligheten og slappe av foran tven når mulighetene bød seg. Jeg og Cecilie var også innom å besøkte bestemor som jeg ikke har sett på alt for mange år, var så koselig å se henne igjen!

Fredagen dro vi videre til Hurum, nærmere bestemt Tofte hvor Cecilie er oppvokst. Her ble det bading i utvendig boblebad både fredag og lørdag kveld, i tillegg til avslapping sammen med Cecilies familie som var kjempe koselig! Lørdagen feiret vi lillebroren til Cecilie som feiret 11 år den dag, så da fikk jeg hilst på resten av slekten hennes også.

Etter 13 timers reise kom vi hjem i går kveld, og da var jeg så tappet for energi at jeg pakket ut halve kofferten før jeg krøp under dyna og leste litt bok før jeg dro inn i drømmeland. I dag var det igjen duket for skole så da var det bare å følge vekkerklokken og sette føttene utenfor sengen og komme seg på skolen. Det er ikke mange dagene før vi nå er ferdig med alt av undervisning før eksamensperioden starter så det blir både deilig og krevende fremover.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Teller ned dager

Jeg synes ikke det er lenge siden vi begynte å snakke om Oslotur, kikke på transport nedover og undersøke bo-muligheter. På den tiden føltes det ut som om det var en hel evihet til, men nå plutselig er det bare en uke igjen til vi drar. På denne tiden neste uke sitter nok jeg og Cecilie i Leiligheten til pappa i Oslo. Det er helt vilt for fort tiden har gått, men å så digg for nå er det ikke mange dagene igjen til vi reiser!

Sist jeg var i Oslo var faktisk i 2011, så det begynner å bli noen år siden. Da var jeg på tur med familien, så det ikke helt det samme nå som vi drar på klassetur. Men kjekt tror jeg nok det blir likevel! Sommerfuglene i magen er på plass og jeg kjenner at det kribler noe sinnsykt når jeg tenker på denne turen. Jeg og Cecilie skal være litt lengre enn klassen, så vi skal besøke foreldrene hennes der hun er oppvokst. Så det blir og gøy å se hvor hun er fra og få møte familien hennes.

Denne uken har vi prøveeksamen på skolen, og det tar både tid og energi. Men da er det ekstra digg å tenke på at vi skal på tur neste uke! God motivasjon til å holde arbeidsmoralen i sjakk. Deler noen bilder fra forrige gang jeg var i Oslo.

-Stine

Oslo-sommer-2011-005-650x435 Oslo-sommer-2011-012-650x970 Oslo-sommer-2011-015-650x435 Oslo-sommer-2011-020-650x970 Oslo-sommer-2011-023-650x435

Continue Reading

Reiseplaner 2016

De siste årene har det nesten blitt ett mønster i hvor reisen går i løpet av året. I 2012 reiste jeg til Kroatia med familien, 2013 sto Riga sammen ei vennine for dør, 2014 ble det København med Mamma, stefar, lillesøster, Mormor og morfar og Vidar og i fjor 2015 ble det igjen Kroatia med hele min familie. Det veksler mellom syden og storby ferier, og det synes jeg er kjempe greit!
Syden er flott, men og så deilig det er å oppleve en ny by med yrende liv og masse historie! Sist vi var i Kroatia følte jeg vi fikk sett litt historie når vi var inne i Split og vandret litt rundt på andre steder enn bare å ligge på stranda. Riktig nok kunne jeg ha tenkt meg den firhjuling turen vi egentlig skulle på, og kanskje gjort som tante og onkel å leie oss sykkel og utforske øya vi var på. Jeg får huske det til neste gang!

I år står det stor by ferie på listen, og jeg gleder meg vilt! Vi reiser til London med mamma, stefar og lillesøster i mai. Jeg har ikke vært i London tidligere så det blir gøy å oppleve en ny by. Jeg kjenner at jeg er ikke helt høy på den shopping delen, selv om jeg vet at det blir nok en runde med det også. Men det jeg gleder meg mest til er å se byen, oppleve kulturen og atmosfæren. Se de kjente stedene og vandre rundt i Hyde Park som forresten ligger like ved hotellet. Kanskje spise lunsj der? Å som jeg gleder meg!

I slutten av April blir det tur til hovedstaden sammen med klassen. Jeg og Cecilie reiser med tog og har ordnet oss med overnattingsplass hos pappa. Turen er lagt til en helg, så når vi er ferdig med skoleopplegget skal vi tilbringe helgen hjemme hos foreldrene til Cecilie der hun er født og oppvokst. Noe jeg gleder meg til! Blir gøy å se hvor hun kommer fra.

Så planlegger vi en tur til Oslo til sommeren for å besøke pappa sammen med lillesøster, men det vet vi ikke helt 100 % om blir enda i og med at vi er avhengig at det klaffer med vår ferie, lillesøsters og pappas ferie. Jeg for min del drømmer og en tur med campingvogna til svigers, men vi må først se om det blir Oslotur eller ikke.

Uansett blir det nok noen fine reiser! Jeg drømmer også om å dra til Praha sammen med Jannicke, men det må nok avvente litt enda. Men håper vi får gjennomført det en gang i fremtiden! Legger med noen bilder fra tidligere reiser.

-Stine

Kroatia – Pisak – 2012

DSC_0101 DSC_0194 DSC_0249 DSC_0044

Riga – 2013

DSC_1546DSC_1556

Klar for båttur!

Meg ved svenske porten

København – 2014

København med min familie

DSC_0430DSC_0434

DSC_0415

Kroatia – Brac – 2015

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Kroatia – 2015

Å komme hjem til tomt hus, med følelsen av at alle andre er så langt unna må være det verste med å komme hjem fra tur. Selv om de likevel ikke er fullt så langt unna likevel så føles det slik.


Uken vi har hatt i Kroatia har vært helt fantastisk! Selv om kanskje ikke har opplevd så utrolig masse, så har vi fått slappet av og kost oss sammen med familien. Vi var 14 stykker som reiste sammen, meg og Vidar, Storebror og kjæresten, mamma, stefar, lillesøster, lille stesøster og mini stesøster. Tante og onkel, søskenbarnet mitt og mormor og morfar. Med andre ord, hele familien på min side! Og som jeg digger at vi dro alle sammen!
Vi bodde generelt nærme hverandre og kunne gå på besøk til hverandre på fem minutter. Det var deilig det! Tror nok det er det som gjør at alle føles så langt borte når vi kom hjem, selv om det bare er mellom 10 – 30 minutter med bil til alle sammen.

Vi bodde i byen Supetar som ligger på øyen Brac. For å komme oss dit måtte vi ta ferje som tok en times tid fra fastlandet og byen Split. Den ene dagen tok vi oss en tur over for å besøke byen Split. Med mamma og Ivar som guide ble det en tur oppi gammelbyen hvor det fantes mange fantastiske herlige små, romantiske og trange gater og fin arketektur. Her kikket vi litt i butikker og tok oss litt mat. For min del ble det med ett par nye joggesko hjem, noe som i grunn var det eneste jeg hadde i kikkerten når vi var der nede. Men det ble med noen andre små ting hjem også som dere skal få se i eget innlegg.

Ellers nøt vi late dager ved bassenget og i sjøen. Veien til Supetar Sentrum var kort og det var flere ganger at vi gikk dit bare for å titte eller for å spise mat. En super koselig by nede ved havna med resuranter langs sjøkanten.
To av dagene prøvde jeg, mamma, mormor og lillesøster ut Vann Aerobic også. Den første dagen var vi kjempe fornøyde men den andre dagen ble vi mer eller mindre skuffet da opplegget til denne innstruktøren ikke var i nærheten av det det hadde vært dagen før når det hadde vært en annen instruktør. Dermed droppet vi det den siste dagen.
Vi har kost oss mask med soling, bading og god mat. Rett og slett bare tatt dagene som de kom og slappet av maks! En fantastisk herlig familietur med mange fine minner.

– Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Årets ferietur

Det ble ferietur på oss i år også. Ikke bare en, men hele to stykker! Den ene blir bil – og campingtur til Mora/Orsa i sverige bare meg og Vidar. Vi har fått lov å låne svigers sin campingvogn, så etter bryllupet blir det en mini-bryllupsreise med campingvogn.

Den andre ferieturen går til Kroatia med hele slekten min på mamma sin side. Både søsken, tante og onkel, søskenbarn, mormor og morfar og mamma og stefar drar sammen. Det tror jeg blir kjempe bra! Vidar har aldri vært i syden før, så det blir en helt ny opplevelse for han. Mormor fyller hele 70 år mens vi er der nede, og det gleder vi oss til å feire.
Jeg har jo vært i Kroatia sammen med familien min tidligere, men det var på ett annet sted enn hvor vi skal i år. I år skal vi på ei øy som heter Brac som ligger uten for Split. Turen er allerede bestilt og vi skal ligge på Waterman Supetrus Resort. Hotellet ser kjempe fint ut! Jeg gleder meg som en liten unge på julaften, og enda mer heldig er vi som har så mye annet gøy å se frem til før denne turen at tiden kommer nok til å gå fort frem til dagen hvor vi reiser ankommer.

– Stine

waterman-supetrus-resort-19315252-1431420262-ImageGalleryLightbox waterman-supetrus-resort-33661455-1431420262-ImageGalleryLightbox waterman-supetrus-resort-34959325-1431420262-ImageGalleryLightbox waterman-supetrus-resort-36802120-1431420262-ImageGalleryLightbox waterman-supetrus-resort-37429085-1431420262-ImageGalleryLightbox

Continue Reading

Tre dagers skikurs

Hei!
Mitt fravær fra bloggen de siste dagene skyldes ingenting annet enn tre dagers skikurs i Tydalen sammen med klassen. En flott og lærerik opplevelse med mye morro!

11028593_10206004978983466_296305629_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag morgen plukket bussen meg og Cecilie opp på Åsen før den kjørte videre til Tydal, nærmere bestemt Stuggudal. Her ble jeg, Cecilie, Elisabeth og Trine en av de heldige som fikk hytten vår med en gang, noe vi ble sjele glade for slik at vi fikk skiftet og lagt bagasjen på en trygg plass før vi skulle ut på ski.
Den første dagen brukte vi på to forskjellige poster, på den ene kjørte vi opp og ned en bakke mens vi skulle kjenne på hvor tyngdepunkte var i forhold til skiene når vi gjorde forskjellige øvelser ned bakken. Den andre posten bygget vi kuleløyper, skihopp og trapes løyper.
Vel tilbake etter noen timer ute i snøen gikk vi fire jentene i hytten vår på resturanten på hotellet og fikk i oss ett bede måltid før det ble avslapping i hytten frem til samling med klassen.

11020418_10206004974023342_1286171229_n
11039940_10206004974663358_1794517666_n11042141_10206004975103369_1183890976_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre dagen var det på tiden med en ordentlig skitur. Og vel så det! Vi fikk velge selv om vi ville være med på en kort, mellom eller lang tur. Firkløveren min valgte i hovedsak mellom lang tur, men mellom lang tur og lang tur gikk sammen ett stykke og når det var tid for å deles ble alle med på den lange turen på hele 2 mil. Det blåste veldig over fjellet og det ble en frisk og litt skremmende tur. Vi måtte nemlig nedover en fjellskrent, på SKI! Og her var det både bergknauser, is og masse snø om hverandre så man visste aldri hvilket underlag man kom borti. Etter 6.5 timer på ski var vi enedelig fremme igjen, en sliten og litt lei gjeng. Men vi var flinke alle sammen! Ingen klaget noe særlig og hadde bra pågangsmot fordi om turen kanskje ikke ble som vi hadde tenkt. Til kvelden ble det taco og tv-kos i hytta vår før vi slitne gikk til sengs.

11041388_10206004975263373_20938334_n11056785_10206004976743410_2061836592_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11023291_10206004974343350_211770974_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til de flestes store fortvilelse skulle vi igjen på ski i dag morges før vi skulle sette kursen hjemover igjen. Men til vår glede ble det mye gøyere enn vi hadde tenkt. Det var ikke flere mil på ski, men rett og slett lek på ski. Vi holdt blant annet på med «haien kommer», «alle mine kyllinger» , fotball, fresbee og stafett med SKI på beina! Det var fantastisk gøy og de fleste ble gira og hadde det veldig gøy!

Alt i alt var det med andre ord en skikkelig fin tur til tross for den litt skumle skituren, men vi hadde nok angret veldig om vi ikke hadde vært med!

– Stine

 

Continue Reading

København

Min sommerferie i år tok jeg nå helgen som var, da reiste jeg til København sammen med Vidar og min familie. Så ble det storbysferie i år også! Da er det greit å vite at jeg skal til syden neste år.
Torsdagkveld gikk flyet ned til København og timene på skolen ble lange og vanskelig å konsentrere seg når man vet at det bare er få timer til flyet går til en ny destinasjon som jeg aldri har vært før.

Fredagen startet vi med en skikkelig shopping runde. Med kaffe og matpauser innemellom ble det med mange herlige skatter hjem i kofferten allerede første dag. Lørdag og søndag fikk jeg også plukket med meg enda flere skatter. Lørdag var vi i tillegg på sigthseeng med båt, noe som var kjempe koselig og lærerrikt. Så ble det en liten shoppingrunde til før vi tok oss en hvilepause så ble det middag nede i resturanten på hotellet og kos på hotellrommet etterpå.

Søndag og siste dag stakk vi innom tivoliet. Selv om værgudene ikke var helt med oss koste jeg, Lillesøster og Vidar oss masse med å kjøre alle mulige karuseller som ikke så for skummel ut. Til og med de mest barnevennlige karusellene ble prøvd ut. Etter hver begynte vi å bevege oss mot flyplassen for hjemreise. Etter en god del venting på flyplassen var det veldig deilig å komme hjem til senga si! Alt i alt var det en fantastisk herlig tur og jeg gleder meg allerede til vi skal på familietur til Kroatia neste sommer!

– Stine

DSC_0404 DSC_0415 DSC_0425 DSC_0430 DSC_0434DSC_0472

Continue Reading

Telttur

Søndag morgen ble ingen stressende morgen for vår del siden vi hadde vært i bryllup dagen før og kom litt sent hjem. Men samtidig hadde vi planlagt å komme oss ut av døren og på telttur i rett tid. Selv om det ikke ble så tidlig som planlagt ble det likevel akkurat passe tid å dra på og komme frem på.

Ingen av oss hadde noen gang vært der vi hadde satt som mål og dra. I og med at vi bare hadde stefaren min sin beskrivelse på hvor vi skulle og ikke noe særlig god dekning på telefonen var det nok veldig greit at vi hadde med oss kart!
Målet var ett lite vann eller tjern om du kan kalle det det som ligger litt oppom Stjørdal. Hvor det og var meget dårlig telefon dekning, noe som var litt deilig og! Jeg fikk bare dekning i ett lite hjørne av telte, ellers ville den ikke fungere.

Plassen var kjempe koselig og veldig fint! Vi tok ikke noe sjans på å tenne noe bål siden det har vært så tørt og fare for skogbrann, men vi hadde med oss stormkjøkken så mat ble likevel! Bare det og ligge på ett teppe nede ved vannkanten og slappe av i den stille skogen var utrolig avslappende. Vi prøvde oss også på litt bading men siden solen hadde forsvunnet var det mer eller mindre kjøligere enn vi hadde tenkt så det ble ikke særlig langvarig bading. Men en liten dukkert ble det.
Utpå kvelden koset vi oss med litt snacks og kortspilling i teltet før vi tok kvelden imens noen regndråper begynte å falle på teltet vårt. Men det var ikke store regnet som kom.

Dagen etter våknet vi til normal tid slik vi pleier hjemme. Da mekket vi litt frokost før vi begynte å pakke sammen før vi satte snuten hjemover igjen. Her var det heller ikke tok stress og komme seg hjem, vi tok oss god tid og bare slappet av mens vi koset oss med frokost og samarbeidet om å pakke ned utstyr vi hadde hatt med oss.

– Stine

DSC_0248 DSC_0246 DSC_0259 DSC_0285

 

Continue Reading

Namsos

Da var jeg tilbake til Stjørdal igjen etter ett par fantastisk koselige dager på besøk hos søteste Åshild i Namsos. Kjenner på det at jeg veldig gjerne kunne vært der en dag til, så neste gang får vi ordne så det blir mulig og være der en hel helg!

Jeg ankom Namsos på forrmidagen i går hvor hun møtte meg nede på havna. Så gikk vi litt rundt i selve byen siden hun skulle ha noen småting, så fikk jeg handlet bursdagsgave til onkel i samme slengen! Etter på dro vi hjem til der Åshild bor, som var litt uten for selve byen. Skikkelig fin plass, med ett ordentlig koselig hus med masse sjel i!
Vi tilbringte deler av ettermiddagen ute i solen før vi bestemte oss for å ta oss en trim tur rundt ett vann. Det ble en varm, men god runde! Og med all blindingene som svermet rundt oss klarte vi i hvertfall å holde tempoet oppe. Når turen var over tok vi turen til en foss for å avkjøle oss litt før middagen. Det var herlig temperatur på vannet, og skikkelig deilig å avkjøle seg der etter trimturen. I tillegg til at det var skikkelig fint der!
Vi tilbringte natten i det såkalte «Tante huset» til moren til Åshild som var skikkelig kult! Dere skal få se bilder av det senere. Her koset vi oss med film og litt godteri før vi satte oss ute på plattingen på det lille skuret på eiendommen og leste litt sammen i bibelen.
I løpet av dagen fikk vi sett to harer, en liten og en stor. Den lille kom løpende ut fra under platten på tante huset da vi kom. Det virket nesten som den ikke klarte og bestemme seg for om den skulle være redd oss eller ikke da den sto lenge og bare kikket på oss før den løp videre. Også så vi ekorn rett uten for ytterdøra. Elsker dyrelivet på landet!

I dag sto vi opp i rett tid og dro ned til Åshild og spiste frokost og la oss ute i solen. Dette ble fort varmt og vi følte at vi skulle renne bort. Så vi tok like gjerne turen opp i fossen igjen og ble der en liten stund før vi dro tilbake og laget oss vaffel som vi koset oss med før vi måtte sette snuten mot byen for at Åshild skulle ordne noe i banken, og bussen min etter hvert skulle gå hjem igjen. Jeg har hatt en uendelig fin tid hos Åshild som gjerne kunne vært lengre! Vi har begge slappet av maks og det å ikke ha noe speiselle planer gjorde godt for oss begge. Gleder meg allerede til neste besøk!

– Stine

Vi søkte ly på den koselig terrassen da ei lita regnskur kom
Vi søkte ly på den koselig terrassen da ei lita regnskur kom
Vi koser oss med film og godis i "Tante Huset"
Vi koser oss med film og godis i «Tante Huset»
Her sov vi! Super koselig
Her sov vi! Super koselig

 

Continue Reading

Namskogan familiepark

Som jeg nevnte i tidligere innlegg fikk jeg melding av Svigermor på lørdag om jeg ville være med til namskogan familiepark, og det tilbudet kunne jeg ikke takke nei til! Så etter jobb på søndag tok jeg toget til Åsen hvor de plukket meg opp så satte vi kursen mot Namskogan med campingvogna på slep.
Vi var fremme litt ut på kvelden så da var det bare å montere forteltet på campingvogna og koble til strømmen før vi satte oss ned og hadde ett herlig måltid med reker på menyen.

Dagen etter var vi opp i rett tid for å spise frokost og pakke sammen før vi skulle tilbringe hele dagen i parken. Her fikk mange fine syn av søte små og store dyr. I tillegg fikk vi vært med på aktiviteter for store og små. Denne familieparken i seg selv er en veldig koselig plass, du kan se på dyra og du kan leke og le sammen med familien i de forskjellige aktivitetene.
Vi hadde også med og grillmat så ut på ettermiddagen grillet vi i parken og hadde en plass der vi kunne forholde oss til når vi gikk rundt og gjorde litt det vi ville.
Vi var helt til stenge tid og da satte vi snuten hjemmover igjen. Ble ganske sent før vi var hjemme men det gikk veldig greit!

– Stine

DSC_0077 DSC_0079 DSC_0100 DSC_0105 DSC_0116 DSC_0119 DSC_0132 DSC_0134 DSC_0154 DSC_0140DSC_0156
DSC_0138
DSC_0159

Continue Reading

Årets ferietur

Planene for sommeren var egentlig og ta turen til Stavanger på UL. Men for noen måneder siden ble det gjort noen endringer i tankegangen så valget falt på København sammen med mamma, stefar, Lillesøster, mormor og morfar og selvfølgelig Vidar. Siden mamma og de skulle reise bestemte jeg og Vidar oss for å hive oss med der istede for å dra til Stavanger, og jeg angrer ikke ett sekund! Jeg har nedtelling til vi skal reise og gleder meg veldig til å dra på feire med familien.

I fjor ble det også storbysferie som ble ferieturen min, og slik ble det i år også. I fjor gikk turen til Riga, i år derimot går turen til København. Jeg har aldri vært i København eller Danmark for den del, så det blir nok kjempe gøy! Sommerfuglene svermer i magen allerede nå når jeg tenker på det, det sier vel sitt om hvor mye jeg gleder meg?

I tillegg til turen til København skal jeg en tur til Namsos for å besøk søteste Åshild. Hun er nå ferdig utdannet Vernepleier og har fått tilbud på jobbe i Namsos hvor hun er oppvokst. Så da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å dra på besøk! Har jo vært mye på besøk før når hun bodde i Trondheim, men gleder meg til å se hvor hun har vokst opp også. Og litt kvalitetstid sammen er bare sunt!

– Stine

001 København_Opera Nyhavn

Continue Reading

Skiweekend

Hvert år arrangere Betania helge tur hvor det er muligheter for å stå i skiheisen eller på langrenn. I fjor fikk jeg ikke sjansen til å være med siden jeg jobbet den helgen men i år fikk jeg gleden av og være med. Og enda bedre, Vidar var også med!

Etter skolen på fredag rakk vi å spise litt middag og slappe av litt før vi satte snuten mot Oppdal hvor vi skulle være i helgen. Fredag kveld bestod av middag som ble servert omtrent rett etter at alle hadde kommet også ble det kveldsmøte før det ble sosialt med spill og morro i peisestuen.

Lørdag var det tidlig opp og spise frokost. Det er så kjekt med stemningen på slike helger! Musikken som spilles på kjøkkenet av de som lager frokost, og samhørigheten man føler når vi sitter 25 stykker rundt bordet til ett hvert måltid. Kjempe kjekt!
Mens noen dro i skiheisen, dro resten på langrennski. Jeg og Vidar var med i den gruppen som var med på langrennsski. I forhold til resten av gjengen på langrenn tok jeg, Vidar og Ingebjørg det veldig med ro og nøt varmen fra solen og den fine utsikten vi hadde over vinterkledd landskap. Når skisporet ikke gikk lenger tok vi oss en god pause med niste og kakao før vi snudde og gikk tilbake igjen.
Vel tilbake til der vi sov dro noen i bassenget mens resten ble igjen og bare slappet av etter en dag på ski. I kveldingen ble det servert middag før det ble litt fritt før kveldsmøtet.
Etterpå ble det servert grønnsaker og dipp + masse potetgull og smågodt. Det var en sliten gjeng som satt rundt i peisestuen men som vi koste oss likevel!

I morges ble det igjen frokost før noen tok turen på ski mens vi andre ble igjen på huset. Vi jentene som ble igjen bestemte oss etter hvert for å gå oss en tur ut for å få litt frisk luft. Det hjalp veldig når hode allerede var tungt og slitent etter en helg med lite søvn. Etter litt lunsj satte vi oss i bilen og kjørte hjem igjen.
Sengen skal besøkes tidlig i kveld for å si det slik! Etter en fantastisk herlig helg er jeg klar for å ta fatt på ei ny skole uke. Må bare få ligge litt på lading først.

– Stine

Sovesalen til jentene
Sovesalen til jentene

 

Ingebjørg i Farta!
Ingebjørg i Farta!

 

Kjekkas på tur!
Kjekkas på tur!

 

Helt fantastisk natur!
Helt fantastisk natur!

 

Meg og Ingebjørg, niste og kakao pause
Meg og Ingebjørg, niste og kakao pause

 

På skogstur med jentene!
På skogstur med jentene!

 

Vårstemning
Vårstemning

 

Continue Reading

Tur til Galdhøpiggen!

Fylt med slitne og trøtte ungdommer kommer bussen rullende inn i Stjørdal rundt kl. 00.30 i natt. Etter en hard dag hvor vi alle har for oppleve å bestige Norges, og Nord-Europas høyeste fjell Galdhøpiggen tidliger på dagen. For min del ble det for andre gang, og er kjempe stolt over det!

Tidlig torsdag morgen møttes vi spente og klare for skoletur til Galdhøpiggen. I flere timer satte vi på buss men noe små stopper innemellom før vi hadde en litt større stopp i Lom. Der vandret vi litt rundt og spiste middag på resturant før vi kjørte videre opp på Juvashytta hvor vi skulle tilbringe natten før den store ferden skulle starte.
På kvelden ble det all-sang og leker i peisestua med kaffe og kake. Skikkelig god stemning blant elever og lærere, og humøret på topp!

Fredag morgen startet vi tidlig med å ruste oss med en god frokost og smøring av matpakke før turen til toppen skulle begynne. Vi fikk utdelt seler og fikk informasjon om hvordan turen skulle bli delt opp i tre deler. Først den lengstre og kjedeligste delen, så turen over «Styggebreen», og så resten av veien opp.
Turen over breen er alltid like spennende, tanken på at det kan være store bresprekker er selvfølgelig litt skremmende med vi blir jo ført over i tau og seler så i grunn føles det veldig trygt
Etter breen begynte klatringen og oppover går det. Med mange små pauser når vi til slutt toppen hvor det blir 30 minutter – 1 timers pause før vi startet på turen ned igjen.

Vel nede kan man vel si at både jeg og Margrete var utrolig lei av stein, stein og atter stein. Men vi var på toppen, og var både stolte av hverandre og oss selv.
Før bussen gikk hjem igjen fikk vi servert spagetti til middag med is til dessert.

– Stine

 

I Lom
I Lom
Venter på oppmøte før topptur Janne, Heidi, Meg og Margrete
Venter på oppmøte før topptur
Janne, Heidi, Meg og Margrete
Karima og meg klare for tur!
Karima og meg klare for tur!
Margrete, meg og Emilie - pause ved Isbreen
Margrete, meg og Emilie – pause ved Isbreen
Margrete, Emilie og Heidi - på vei over Isbreen
Margrete, Emilie og Heidi – på vei over Isbreen
På toppen av Norge!
På toppen av Norge!
Endelig på toppen!
Endelig på toppen!
Ingri, meg, Margrete, Karima, Heidi og Emilie - Pause på toppen
Ingri, meg, Margrete, Karima, Heidi og Emilie – Pause på toppen

 

Continue Reading

Riga – dag 4

Dagen før hadde vi vært innom både på spa og neglesalong og besilt timer. Så denne dagen ble den store spa-dagen!
Allerede klokken halv 10 om morgenen startet vi dagen med å dra til neglesalongen for å fikse negler. Kine skaffet seg fransk manikyr mens jeg satt på negler med fransk manikyr. Kjente jeg ble litt uttålmodig etter to timer i en vond stol og jeg tror kanskje damen ble litt irritert over at jeg ikke klarte å sitte i ro helt.

Så var det på tide med en god lunsj! Clubsandwich på Dobbel coffee, en cafe vi begge var veldig fornøyde med.
Litt senere ut på dagen var det tid for spa. For min del var det sjokolade massasje på hele kroppen i 60 minutter + pedikyr. Himmelsk!
Kine hadde også pedikyr men valgte «Hot Stone massage» som visstnok også var veldig deilig.

Det ble middag etter fulgt av dessert på den japanske resturanten denne kvelden. Dessert hadde vi ikke spist de andre dagene, men siden det var siste kveld måtte vi nesten unne oss en liten godbit etter middagen.
Desserten min bestod av hvit sjokolade med noe greier midt i, kjempe godt! Veldig søtt så ble mer enn nok med det lille som var i glasset.

– Stine

DSC_1647 DSC_1651

Continue Reading