Velkomst pakken

Nå er det ikke til å gjemme bort ned i en skuff at jeg er en liten lesehest. Det å kunne slappe av med ei god bok hvor du forsvinner inn i noen andres verden for en liten stund er virkelig gull verdt til tider. At jeg er glad i å lese bøker vil jeg tro at jeg kan takke min kjære mor for. Jeg husker godt kveldsstundene våre hvor mamma leste bøker for meg på sengekanten, det mye i bøker som Knerten og Lillebror, Aurora i blokk Z og Guro. Typisk bøker av Anne Cath Vestly. Etter hver leste jeg også disse bøkene selv, og etter hvert mammas gamle «Nany Drew».

Lesegleden vil jeg gjerne videreføre til mine barn. Og da er det ikke til å unngå å benytte seg av noen av disse bokklubbene som det går an å melde seg inn i hvor man får tilsendt bøker tilpasset alder på barnet. Det som er bra med disse tilbudene er at du selv bestemmer hvilke bøker og pakker du vil motta og ikke.
Så ja, jeg har meldt Tuva Elise inn i bokklubben til GoBoken men det var ikke nok for hu mor så da meldte jeg henne inn i Barnas store bok-verden i samme slengen.

I begge bokklubbene har vi fått fine velkomst pakker. Den fra Go Boken var en velkomst pakke som var mer tilpasset alderen hun er i nå med myke bøker med lyd og fine farger, samt noen klosser laget i stoff og en litt hardere bok med speil og håndtak. Mens i velkomst pakken fra Barnas store bok-verden fikk vi en så kalt «Karsten og Petra» – pakke som inneholdt en dvd, en bok med fortellinger, en bok med puslespill og en aktivitetsbok. Pluss en liten frøken kanin bamse. Så denne pakken blir det nok noen år til den passer henne men det er en fin pakke å ha liggende. For meg var Karsten og Petra bøkene noen av mine favoritter da jeg var liten, så det blir gøy å kunne lese dem til frøkna vår også.

Er du glad i å lese bøker og vil føre lesegleden videre til barna dine er dette en flott mulighet til å få gode bøker som vil inspirere barnet ditt! Anbefales.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

5 ting jeg savner

Nå som svangerskapet begynner å nærme seg slutten kjenner jeg på at det skal bli deilig å bli ferdig, selv om jeg koser meg masse med å ha den lille inne i magen også. Det er spesielt 5 ting jeg har begynt å savne i det siste som skal bli deilig å få tilbake igjen når den lille kommer. Disse tingene er

Å sove i flere enn bare en sovestilling

Er det noe jeg virkelig sliter med for tiden så er det å finne en god sovestilling å sove i. For min del blir jeg dårlig om jeg ligger på ryggen, dermed må jeg ligge på siden. Ligger jeg for lenge i samme stilling over lengre tid våkner jeg gjerne opp med smerter i føtter og hofter, ikke særlig behagelig. Og ikke nok med det men det å snu seg fra den ene siden til den andre er ett kapitell for seg selv, det skal bli så deilig å bli kvitt den store magen til tross for at den er veldig koselig å ha, bare ikke om natten.

Trening

Jeg kjenner virkelig på at treningen mangler i hverdagen og jeg savner den veldig. Jeg gav meg for noen uker siden da jeg startet i praksis gjennom skolen fordi jeg hadde minimalt med energi når jeg kom hjem og på de ukene har magen vokst og generelt blitt tyngre å være gravid. Det kjennes både på kropp og sinn at treningen ikke er en del av hverdagen lenger og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang igjen. Jeg håper vertfall på noen små turer frem til fødselen, selv om de ikke er lange eller harde så hjelper det mye bare å få rørt litt på seg.

asfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å gå i mine vanlige klær

Selv om jeg ofte blir lei av klærne jeg har i klesskapet og stadig vekk sier til Vidar at jeg ikke har noe å ha på meg så kjenner jeg på det nå at jeg ikke har noe å klage over. Nå som det stort sett går i gravid klær så er utvalget enda mindre og jeg føler at jeg går i de samme klærne dag ut og dag inn. Det kommer til å føles som å gå på shopping i eget klesskap den dagen jeg skal få lov å bruke de vanlige klærne mine igjen!

fdaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At ingen absolutt skal ta på magen min

Er det noe jeg virkelig missliker med å være gravid så er det alle som absolutt skal ta på magen min. Jeg mener det er respektløst rett og slett, det er min mage og min kropp og jeg synes absolutt ikke det er greit at alle og en hver skal komme å ta å stryke på den bare fordi jeg bærer på en baby. Uansett om det er meg eller noen andre så synes jeg virkelig at man kan holde hendene sine for seg selv med mindre man har spurt og fått tillatelse til å ta på magen.

Å slippe å løpe på do flere gang om natten

Jeg har periode hvor jeg løper på do om natten når jeg ikke er gravid og, men nå synes jeg det er litt for mange runder. Det er greit med en gang i ny og ned men når det er alt fra en til fem ganger i løpe av natten så synes jeg det blir litt for mye. Heldigvis bare noen uker igjen nå så kan det hende jeg slipper akkurat det problemet.


Her har vi hatt en rolig start på dagen, og den blir vel ikke noe mindre rolig vil jeg tro. Eneste planen vi har er å få montert og gjort klar sengen til lille gullet i magen og vugga. Nå er det en liten måned igjen til termin, og tiden kommer til å gå rykende fort nå som julen og snart kommer snikende inn på oss.

-Stine

 

Continue Reading

Sosiale medier og nettshopping

I den verden vi nå lever i er det ikke til å komme bort fra at sosiale medier har stor påvirkningskraft på oss som sitter på andre siden av skjermen. Alt fra mat til kroppspress er noe vi daglig blir utsatt av gjennom facebook, instagram og diverse blogger. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er innom disse flere ganger om dagen og kjenner på presset på hvordan jeg skal se ut, prestere i forhold til trening og ikke minst hvordan lunsjen min skal se ut på skolen dagen etter.
De siste dagene har jeg kjent litt på at jeg har vært litt lei sosiale medier. Jeg scroller gjennom instagram enda det ikke er noen nye oppdateringer, jeg pløyer meg gjennom blogger som jeg egentlig ikke finner interessant rett og slett fordi det har blitt en vane. Det skummelt hvor mye det tar opp tiden min. Huset kan trenge litt rydding, som i hovedsak tar meg 5 – 10 minutter men det blir gjerne bortskyvd for sosiale medier. Jeg har kjempe fine interiør blader som jeg abonnerer på som jeg kunne brukt tiden min på å lese, eller de fantastiske spennende bøkene mine som står i bok hyllen. Men istede velger jeg sosiale medier. Bøker pleide å være mitt fristed, hva skjedde?

Og når vi er på tur eller har fine øyeblikk med familie og venner. Alt skal snappes, eller dokumenteres på facebook eller instagram. Enn om vi bare kunne vært 100 % i øyeblikket og nyte den tiden vi har sammen og skape gode minner uten å ha telefon halvveis oppi ansiktet til en hver tid?

Og når vi er inne på det med bruken av internett. Nettshopping. Åh, så enkelt! Jeg er ikke særlig fan av å gå rundt i butikker, det er en sjelden gang at jeg koser meg når jeg er på shopping med ei venninne. Men da er alltid cafe besøket høydepunktet. Nettshoppingen gjør og at jeg bruker mer penger enn jeg egentlig hadde trengt hvis jeg bare hadde handlet i butikken. For det er så mye enklere å legge noe i handlekurven fordi det er fint og klikke det hjem selv om jeg kanskje ikke trenger det enn å fysisk gå i butikken og lete etter noe som jeg muligens synes er fint. Fra august i fjor og frem til jul så hadde jeg en avtale med Vidar hvor jeg ikke fikk nettshoppe med mindre jeg skulle ha garn, stoff til syprosjekter eller julegaver. Og det funket så fint!

Nå kjenner jeg at det er på tide å ta en pause i nettshoppingen igjen. Og innføre en regel på bruken av sosiale medier for dette er ikke greit. Jeg vil heller kose meg i sofakroken med pledd og ei god bok en helt vanlig hverdagskveld enn å følge med på hva alle andre gjør i sofakroken. Eller møtes med ei vennine og la skravla gå og nyte øyeblikket vi har sammen. Bare tenk over det, vi trenger å leve litt.

-Stine

DSC_0482

Continue Reading

Når man blir to

Nå er det litt over ett år siden jeg og Vidar tok steget og flyttet sammen. Selv om han tilbringte en god del tid hos meg på Stjørdal så ble det likevel ikke helt det samme som å bo under samme tak, permanent, som samboere. Vi var veldig heldig og fikk leie ganske stor plass til ikke så verst pris, og dermed ble ikke valget om å flytte sammen så veldig vanskelig. Selv om det var litt trist å forlate den lyse og koselige leiligheten så var det likvel godt å få litt mer plass å boltre seg på.

Jeg har prøvd å vær samboer tidligere, både på hybel og tidligere kjæreste. Og med tiden fikk jeg erfaringer på hvordan det er å dele boplass med mer enn bare meg selv. Ikke bare skal du ta hensyn til den andre som du bor med men oppgaver skal fordeles og man forventer automatisk litt hvem som skal gjøre hva. Og det ble ingen unntak når jeg flyttet sammen med Vidar. I hovedsak er vi veldig enige når det kommer til husarbeidet. Vi er enige om at vi liker å ha det ryddig rundt oss, og at vi begge to kan prøve å gjøre noe for at det skal være mulig. Enkelte dager kan man kanskje synes den andre har vært litt sløv, men det er hver sin dag. Og om man har en fast oppgave i huset, så skader det ikke om den andre tar dette en dag.

Er det en ting jeg ikke lar Vidar gjøre så er det klesvasken, ikke fordi jeg ikke tror han kan det men rett og slett fordi jeg er for nøye på hvordan klærne skal sorteres og vaskes. Men ellers har han ganske frie tøyler på hva som kan gjøres. Jeg tenker ofte at husarbeidet er noe man kan samarbeide om, det er jo ikke akkurat det morsomte man gjør og ved å samarbeidet blir det fort litt gøyere og det går fortere å gjøre det som skal gjøres. Som for eksempel å rydde kjøkkenet, eller hente ved. Nå henter vi ganske mye ved når vi først henter siden vi fyrer, og er begge disponible til å hente ved så kan vi godt samarbeide!
Jeg stemmer for teamwork i hjemmet og når det kommer til husarbeid og andre ting som dukker opp i hverdagen. For det er nemlig det vi er, ett team!

-Stine

Teamwork!
Teamwork!
Continue Reading

Må ha det, bare må ha det

Det kan være mye forskjellig matvarer som havner oppi handlekurven vår fra uke til uke, men er det tre ting jeg er helt avhengig av å ha hjemme så er det granola, knekkebrød og frukt. Hvilken frukt det er varierer veldig fra sesong til sesong og utifra hva vi har lyst på. Knekkebrød og granolaen skal helst være hjemmelaget på mitt eget kjøkken, av meg, og om vi går tom så er det ingen kjære mor. Da må jeg lage mer!

Dette er de tre tingene jeg har blitt helt avhengig av å ha i huset. Helst skal det og være hjemmelaget brød, men denne uka spurte Vidar fint om han ikke kunne få kjøpa brød. Og for min del går det veldig fint med kjøpa brød i små mengder, jeg spiser ikke brød så ofte heller men jeg liker å vite hva som er i det jeg spiser og det sies jo at hjemmelaget er mer næringsrikt enn kjøpt brød, eller er det bare løgn? Hvilken oppskrift jeg bruker på knekkebrøene varierer litt fra hva vi har av ingredienser, men når det kommer til brød bruker jeg helst skappel-brød oppskriften. Og om vi har en pose med nøtter på lager så er det bare ett stort pluss! Gjerne cashew nøtter eller valnøtter, det er så greit å bare ta litt i en boks og putte i veska som ett lite mellom måltid hvis man blir litt småsulten.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES
   
SAMSUNG CAMERA PICTURES
  

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Continue Reading

Sykt perfekt

Når det kommer til tv så er det ikke så mange programmer som jeg finner interessante å følge med på. I høst fulgte jeg med på Jakten på kjærligheten. Nå på mandag da jeg var hos Cecilie så vi reklame på en ny serie som skulle starte på Tv nå i kveld som heter «Sykt perfekt». Ved første øyekast på reklamen kjente jeg på at dette var noe jeg hadde lyst til å se.

I programmet møter vi flere jenter som forteller hvordan de egentlig har det i hverdagen. Selv om de fremstår som flinke, friske og modige jenter så sliter de med forskjellige ting. Alt fra utseende, stress til angst.
Jeg får vondt av disse jentene, og bare se og høre hvordan deres hverdag og deres tanker om seg selv er gjør at det skjærer i hjertet. Enkelte av tingene som kommer opp i programmet kan jeg kjenne meg igjen i, men ikke på så langt nær som disse jentene. Jeg kan ikke se for meg å ha angst for å gå inn i butikken, eller gå på skolen. Eller være så missfornøyd med nesa eller leppene mine at jeg vil fordandre på det. Det å gjøre hva som helt for å føle at man er bra nok, og strebe etter det å være bra nok.

All respekt til disse jente som har fremstått på tven og forteller om sin hverdag! Det er nok mange som har det slik som disse jentene i det samfunnet vi lever i men som ikke tørr å være ærlig om det. En tanke går til disse jentene i kveld, og  alle andre som har lignende problemer. Ingen fortjener å ha det slik.

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Ull er gull!

Minusgraderne har trengt seg gjennom luften denne uken og vi har fyrt for alle penga for å få det varmt i huset. Ulempen med gammelt og utett hus. Når det først blir varmt er det kjempe deilig men når du nesten fryser rumpa av deg den timen fra du står opp til du drar på skolen så er det ikke særlig koselig. Heldigvis er jeg heldig som har en så flink mormor som har strikket så mange fine gensere til meg som kan holde meg varm, og tante som har strikke ullsokker. Ullsokker er noe av det kjedeligste jeg selv strikker så det kommer alltid godt med å få av andre! Gensere til meg selv har jeg ikke turt og prøvd meg så mye på  enda siden jeg er redd det skal ta bort motivasjonen min, men en har jeg fått til og den var relativt både fort og enkel å strikke. Men jeg skal ha flere i samlingen min!

Nå for tiden holder jeg på med en lang vest til meg selv som jeg har siklet på lenge nok til at jeg bare måtte ha den. Jeg trodde riktig nok det kom til å bli ett evighetsprosjekt med foreløbig har det gått veldig greit og jeg er snart halvveis med del 2 av 3. Det er så gøy og ikke minst fasinerende hvordan man kan lage så mage fine plagg bare ved hjelp av noen pinner og litt tråd! Strikking har for meg blitt en del av hverdagen, den delen hvor jeg slapper mest av er når jeg har strikkingen mellom hendene. Om det er til meg selv, eller bursdags/julegaver spiller ingen rolle for uansett er det kjempe gøy! Tenkte å vise dere mine fine strikkegensere, jeg mener og ha gjort det før og men har nok fått flere siden den gang.

Denne helgen har jeg tatt på meg ekstra vakter på jobb så da ble det jobb helg. Men litt ekstra med penger kommer godt med når bilden skal på EU-kontroll og årsavgiften etter hvert skal betales. Første uke på skolen er også gjennomfør og jeg tror dette semesteret kommer til å bli ett bra semester som kommer til å fly av sted.

-Stine

Fanakofte
Fanakofte
Marius genser og pannebånd
Marius genser og pannebånd
Acne - genser
Acne – genser
Nordkapp kofte
Nordkapp kofte
Continue Reading

Hipp, hipp, hurra!

I dag er dagen hvor min fantastiske ektemann, kjæresten og klippe fyller år. Jeg vil bruke dette innlegget til å takke Vidar for at jeg er så heldig å få lov å være hans kone, takke for at han er en god støtte i hverdagen når dagene er tunge og som deler min glede når dagene er gode. Han vet hvordan han skal overraske og glede meg, om det er med å komme hjem med en blomsterbukett eller skrive noen fine ord på en lappe som han henger på speilet på badet slik at jeg ser det dagen etter på, eller om det er bare at jeg trenger en klem og litt kvalitetstid med min kjære.

Vidar er en utrolig snill, god og omsorgsfull person som gjerne skal hjelpe flere på en gang om han hadde mulighet. Han sier sjeldent nei hvis noen spør om han kan gi en hjelpende hånd, og han er utrolig flink til å ta vare på meg de dagene jeg trenger litt ekstra med oppmuntring. Han viser at han er glad i venner og familie og er flink til å vise at han virkelig setter stor pris på folk. Og jeg kjenner jeg blir så glad inni meg når jeg ser hvor herlig han er med andre, voksne som barn.

Gratulerer så mye med dagen kjære! Til tross for at jeg har sittet med eksamensforberedelser så håper jeg du har hatt en fin dag, og at det fremdeles kommer til å være fin ut dagen. Elsker deg!

-Stine

SAM_0749-650x433
cszSAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Gårds drømmen

Mens andre drar med seg dyna oppi sofaen på morgenkvisten drar jeg med meg dyna oppi den nye favoritt plassen min i huset. Skuvsenga. Vi fikk den i hus for noen uker siden og jeg er kjempe fornøyd!
Interiøsmaken min utvikler seg stadig mer mot gamle ting med sjel i, som er unike på hver sin måte og som gir en hjemmekoselig stemning i huset. Nå er vi også heldige og har fått en kjempe flott spisegruppe med gammelt uttrykk som vi har fått inn på stuen som jeg skal vise dere etter hvert.

Til morgenen i dag tok jeg med meg dyna ned i skuvsenga, her har jeg ligget og kost meg med «Lev Landelig» i morgen timene og drømt meg bort. Den store drømmen er å kunne få bo på en gammel gård, pusse opp ett hus. Ha høns på gårdstunet, en hage full og fine blomster, busker med gode bær og store eple og plommetrær. Også en egen grønnsakshage! I år plukket vi selv bringebær fra buskene i hagen, og jeg laget syltetøy for første gang. Noe som jeg syntes var så koselig! Jeg har også blitt flinkere til å bruke grønnsaker i middagen, tenk å hente dem fra egen hage?
Det er kanskje en stor drøm, men så sinnsykt gøy det hadde vært! Jeg blir så inspirert av å lese om folk som har kjøpt gamle gårder og rennovert og beholdt mest mulig av det gamle. Jeg har også lyst til å gjøre det en dag. Men foreløbig så blir det nok bare en drøm. Det som er spennende med at det er en drøm er å se om den en gang går i oppfyllelse! Jeg vet at det ligger mye bak å pusse opp ett hus og fikse fin hage osv, men er det noe virkelig vil så skulle vel egentlig ingenting ha stått i veien for det. Bortsett fra penger da kanskje? Men alt kunne man ikke gjort på en gang uansett.

Jeg får si meg fornøyd med å ha gamle møbler i hus enn så lenge! Når julen nærmer seg har jeg en plan om å sy juleputetrekk og fylle den fine skuvsenga vår med, kanskje sy noen juleløpere også? Det er vertfall noe som er oppnåelig!

-Stine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Continue Reading

Stressfaktor

I bilen på vei hjem fra skolen i dag hadde jeg og Cecilie en samtale i forhold til stress. I forhold til hva stress er og hvordan man som person kan være stresset. Selv har jeg aldri sett på meg selv som en stresset person, men etter å hatt denne samtalen og tenkt litt gjennom mine tanker og måter å tenke på så må jeg nesten si at jeg er stikk motsatt. Selv om det kanskje ikke vises utenpå, så er det utrolig masse som skjer innvendig i kroppen.

Havner du i en situasjon som gjør deg litt oppskakket vil det være en situasjon som kanskje gjør deg stresset. På vei hjem fra skolen i dag hadde jeg ett sånt øyeblikk, jeg var på vei opp brattbakken opp til huset vårt hvor jeg møtte bil. Jeg kjente panikken stige og hjerte slå fortere enn normalt, rett og slett fordi dette er noe jeg har vært redd for at skulle skje. Å møte bil i bakken, hvor jeg må rygge! Det gikk jo fint, men dette var en situasjon hvor jeg fysisk ble stresset.

Men så har du alt presset i media, skole og eller i hverdagen. Både i forhold til hvilken mat du skal spise, hvilke klær du helst bør kle deg i, karakterer i skolen,  om du skal trene og hvordan du skal være som person. Hvis man går å tenker på hvilken mat du skal spise til en hver tid blir det en stress faktor, om du får dårlig samvittighet for å ikke har trent en dag eller at hjemmet ditt ikke ser ut som utstillings katalog er det en stress faktor. Den dårlig samvittigheten i seg selv er en stress faktor! Selv kjenner jeg meg igjen veldig i alt dette, hva skal jeg kle meg i, hva er greit å spise, har jeg trent nok? Selv om jeg generelt er glad i å trene å røre på meg er det enkelte dager hvor jeg absolutt ikke har lyst og heller vil gjøre andre ting. Da kan jeg få dårlig samvittighet hvis jeg ikke fullfører denne treningsøkten og dermed blir jeg stresset for når jeg kan ta den igjen og begynner å planlegge. Ellers at det er litt rot liggende på kjøkkenet som jeg så sårt skulle ha ryddet men velger heller å se en episode med serie sammen med min kjære og sitter bare å tenker på det jeg selv mener at jeg egentlig skulle gjort. Det er jo ikke sunt! Både kroppen og hode må få anledning til å hvile.

Så nå har jeg ryddet både i instagramkontoen min, snapchat og bloglovin for å få bort de bloggene og instagramkontoene som kanskje påvirke meg mest til å tenke på alle de stressfaktorene som er nevnt ovenfor. Selv om det kanskje har så stor påvirkning som det kanskje har på andre kan det være greit å kunne skyve det bort og heller fokusere på ting som er bra og som ikke gjør livet til en stressfaktor.

Dagens tanke.

-Stine

DSC_1661-650x553

Continue Reading

Lete aksjon

Siden torsdag ettermiddag har det vært lete aksjon i hjembygda mi. En 47 år gammel mann med Autisme forsvant da han var med noen på tur, og i dag morges ble han funnet omkommet. Rundt 200-300 var med å lette etter den savnende mannen, både rødekors, siviforsvar, politi og frivillige. Deriblant ei venninne av meg. Vi holdt kontakten i dag, hun kunne fortelle meg at hun var redd. Ja, tenker jeg. Men enn med han som forsvant? Enn hvor redd han måtte ha vært!
Det er flott at så mange frivillige har stilt opp i denne saken, selv hadde jeg kunne tenkt meg å vært med i dag hvis det ikke hadde vært for at jeg var på jobb.
Mange forsvinner om dagen, men det har liksom ikke vært noen i nærheten her. Dermed har det ikke preget meg så hardt heller, men nå når det skjedde i hjembygda føltes det utrygt og skummelt. Selv om jeg ikke kjente mannen eller visste hvem han var fikk jeg vondt inni meg når jeg leste nyhetene og har gått rundt å håpet på at de måtte finne han i live. Det er trist, men det skjer.

Jeg har jobb helg denne helgen, og dagen i dag var slitsom og krevende. Alt var ikke som det skulle på jobb og dermed ble det litt mer travelt enn vanlig. Føttene mine fikk kjørt seg, og på betong golv er det ikke akkurat det beste år løpe som en tulling fra rom til rom for å ta seg av alle beboerne. Allerede til lunsjen kjente jeg at det måtte bli en rolig ettermiddag og kveld. Og lykkelig ble jeg da svigermor sendte melding og spurte om vi ville komme på pizza. Passet meg perfekt siden jeg så veldig mørkt på å lage middag når jeg kom fra jobb. Istede satte jeg meg ned i sola med føttene på en stol og koste meg med å lese «Kamille» i finværet.
Nå fyker vi straks til svigers på pizza, og det kjenner jeg skal bli godt både til meg og magen min!

– Stine

DSC_0621 DSC_0623 DSC_0625

Continue Reading

Mobbing og status

Vi lever i ett samfunn hvor det er stor fokus på kropp og utseende. Av og til gjør det vondt å se hvor mye media faktisk påvirker oss. Jeg kjenner jeg synes synd på den yngre generasjonen som vokser opp oppi alt det her maset om hvordan man skal se ut for å være perfekt, eller for å kunne få status blant andre.
Allerede i barnehagen kan vi se at enkelte barn har høyere status enn andre, og at enkelte barn jager etter å få oppmerksomhet fra det barnet som har høy status. Og hvis det ikke får den oppmerksomheten det ønsker kan det tro at det er mindre verdt enn andre. Allerede i barnehagen kan man se unger mobbe hverandre. Men verst er det vel på barneskolen. Det er ille at barn skal måtte rakke ned på andre barn for å selv føle seg bra nok. Jeg har hørt at de som mobber ofte er de som har det vanskelig, ikke de som blir mobbeofferet. Forklart på en annen måte, det er ikke mobbeofferet som det er noe galt med men mobberen. Det å si at det er noe galt med selve mobberen blir vel og egentlig feil og si. Men man kan si det på den måten at mobberen selv ikke har det så lett med seg selv, kanskje har han/hun det vanskelig hjemme eller at det er noen andre grunner til at han/hun ikke har det helt lett med seg selv.

Det er synd at de må mobbe for å kunne føle at de blir sett og hørt. Og da hjelper det ikke at media nå til dags har veldig fokus på hvordan man skal se ut. Selv i min alder kan man føle at man ikke strekker til å at man ikke er bra nok fordi man ikke ser ut som de fine damene som står klesmodeller, eller fordi en ikke er like fit som noen er. Er det en ting man heller burde hatt fokus på så er det at alle er god nok akkurat som man er! Selv om du ikke går rundt i de nysete moteklærne, så er du god nok som du er. Selv om du ikke har det nyeste innen teknologi, så er du god nok som du er. Selv om du ikke har six-pack og helt flat mage så er du god nok som du er. Vi må lære oss og være glad i oss selv som vi er og hjelpe andre med å se hvor fantatisk gode de er selv om de selv føler de ikke har det som skal til for å være god nok. Vi må støtte opp hverandre og lære oss å se det gode i hver enkelt og tenke at ikke alle er like men at vi alle er unike på hver vår måte.

Husk du er god nok AKKURAT som du er!

– Stine

tumblr_lm0g0l8UJd1qgi9igo1_500

Continue Reading

Tante huset

Langs en landevei i Namsos ligger det ett gult lite hus, med ett rødt lite skur på en eiendom med vakkert, grønn frodig gress med en flott utsikt over en nydelig solnedgang. Dette huset har fått navnet «tante huset» og eies av moren til Åshild. Her har hun blant annet sy stue hvor hun jobber i forhold til festdrakten hun selv har designet. Som forresten er kjempe fin!
Jeg har hørt mye om dette huset og har gledet meg til å få se det. Ved første blikk ble jeg helt forelsket og kunne godt ha tenkt meg og bodd der selv med litt oppussing!

Hele konseptet med huset går på boken om » Tante brun, tante grønn og tante fiolett». Nede i hovedetasjen finnes det kjøkken, en liten stue og systue. I tilegg til bad og gang. Oppe i andre etasje derimot ligger det tre små soverom som hver for seg har hver en farge. Det ene rommet er brunt som i tanke bruns rom, det andre grønt og det tredje fiolett. Selv husker jeg disse damene fra boken fra da jeg var liten og synes det var kjempe gøy og se hvor mye moren til Åshild har gjort ut av de tre små soverommene. Virkelig imponerende og gøy! Med diverse detaljer gjør det at rommene er så herlig gjennomtenkt og det går en rød tråd gjennom alle rommene som viser de forskjellige «Tantenes» barndomsrom.

– Stine

Stua nede
Stua nede
Kommoden på stua nede
Kommoden på stua nede
Kjøkkenet
Kjøkkenet
Detaljer på veggen i systua
Detaljer på veggen i systua
Systua
Systua
Detaljer på døra ho "Tante Grønn"
Detaljer på døra hos «Tante Grønn»
Det grønne rommet
Det grønne rommet
"Tante grønnsrom"
«Tante grønnsrom»
Det brune rommet
Det brune rommet
"Tante bruns rom"
«Tante bruns rom»
"Tante fiolett" sitt rom
«Tante fiolett» sitt rom
Herlig dukke hus laget av ett gammelt skatthold
Herlig dukke hus laget av ett gammelt skatthold
Detaljer på det fiolette rommet
Detaljer på det fiolette rommet
Continue Reading

Klær og sånt

Du vet det ene klesplagget som blir med deg år etter år fordi du ikke klare å kvitte deg med det? Jeg har mange slike, selv om jeg ofte legger til nye plagg i klesskapet mitt og kvitter meg med noen gamle og velbrukte er det likevel noen plagg som blir værende. Rett og slett fordi jeg ikke klarer å kvitte meg med det. Som den eneste hettegenseren jeg eier, den har jeg hatt siden tiende klasse! Den begynner desverre å se sine siste dager, men den fungere enda så den får være med en liten stund til. Også den fine blå kjolen jeg kjøpte for en 3-4 år siden. Den er fremdeles like fin, like god og en klassiker i klesskapet mitt. Elsker den like mye den dag i dag som første gang jeg så den.

Jeg er ikke direkte motedronningen i gaten, men når jeg får kataloger med vår/høst kolleksjonene i posten er det ekstra stas og kikke og se om det e noe som kan få komme inn i skapet mitt. Og ikke minst om det er noen plagg som kommer til å være den nye gjengangeren. Fikk La redoute sin katalog med høst kolleksjon i posten i dag og der er det mye fint! Jeg har allerede sett for meg noen av plaggene som kanskje kan havne i skapet mitt. Men prøver og tenke over hva jeg virkelig trenger og hva som kommer til å bli brukt flere ganger og som ikke blir støvende bort i skapet istede for impuls kjøp som bare blir brukt en gang og deretter liggende. Litt tidlig å si at jeg gleder meg til høsten kommer enda, men det blir nok den følelsen kommer snikende når skolen nærmer seg og det blir forter mørkt.

– Stine

Den lille blå! Lov it.
Den lille blå! Lov it.

 

Hettegenser fra tiende klasse
Hettegenser fra tiende klasse
Continue Reading

Pasteller

Det er ganske fascinerede hvordan farger kan påvirke ett rom og hvordan rommet føles. Eller hvordan klær og farger kan fortelle oss noe om hvilken person du er. De fleste har vel fått med seg at pastel farger er en trend både når det kommer til mote interiør. Selvfølgelig har ikke alle samme smak, men jeg liker pastel fargene!
Jeg synes de gir en ro samtidig som de gjør det lille ekstra. Noen vi kanskje si at det blir litt for sukkersøtt, men jeg liker sukkersøtt. Jeg er ikke den som velger røffe detaljer, men mer myke og rolige detaljer.

Våren er i anmasj, og det frister og oppdatere litt både på interiør og klesfronten. Isteden har jeg sittet å sett på inspirerende bilder som får meg til å smile. Fine farger, kjærlighet i luften, langt fint hår og fine hår frisyrer. Ut fra noen av alle de utrolig vakre bildene ble det laget en ny skrivebordsbarkgrunn på macen. Den får meg til å smile hver gang jeg ser den! Akkurat slik jeg liker det. Vårfølelse!

– Stine

collagedew

Continue Reading

Morsdag

Jeg synes det er fint at vi setter av dager til å gjøre litt ekstra stas på mor og far i løpet av året. Det er tross alt de som har skapt oss barna til verden. Jeg er så stolt over å ha verdens beste mamma! Som stiller opp til en hver tid og som omringer meg med klemmer, masse kjærlighet og omsorg. Hun har oppdratt meg og vært med å forme meg til den jeg er den dag i dag, og jeg kunne ikke bedt om en bedre mamma♥

Dagen blir feiret med middag hos mormor og morfar samtidig som vi ferirer morfars bursdag som er i morgen. På menyen står sodd. Glede meg skikkelig til det! Spiser det så sjeldent at det er ekstra godt når jeg først får det servert. Tar jeg ikke helt feil så blir det nok litt kake til dessert også. Både morsdagsgaven og bursdagsgaven er pakken inn og jeg gleder meg til å samle alle sammen igjen.

– Stine

8f3e40b9226904baf28b618ee9c5a47a

Continue Reading

En helt ny verden

Det er ikke til å legge skjul på at jeg er utrolig glad i å lese bøker. Og siden før jul har det åpnet seg en helt ny verden for meg innen bokverdenen. Jeg har lest to fantastiske bøker som mamma så varmt ambefalte meg og nå holder jeg på med den tredje boken. Bøkene heter «Jenta på klippen» og «Orkideens hemmelighet» og er skrevet av Lucinda Riley. Anbefales på det sterkeste!
I bursdagsgave fikk jeg også to bøker, men desverre var fikk jeg to av samme. Så i dag var jeg innom bokhandelen for å få byttet inn den ene. Men så vanekslig det var å velge! Jeg fant både to og tre bøker jeg gjerne ville ta med meg hjem, men kunne bare velge en. De to andre jeg fant må jeg nok også lese så da er det bare å spare penger i sparegrisen så jeg kan få kjøpt litt mer lesestoff etter hvert. Jeg har to bøker liggende nå så har litt å gå på enda.

Det å kunne krype under dynen og forsvinne inn i en verden i en bok som er så fjernt fra det virkelige livet som mulig er utrolig deilig etter en travel dag med skole, lesker og trening eller en dag med familie og venner. Mine egne bekymringer forsvinner og jeg kan både le og gråte over de forskjellige situasjonene til en helt annen person i boken. Godt å kunne slappe av slik før søvnen kommer og tar meg.

– Stine

Lesing av bok på hytta i sommer
Lesing av bok på hytta i sommer
Continue Reading

Månedens produkter: Neglelakk, parfyme og leppestift

For de som har fulgt med på bloggen en stund så vet dere at det hender seg at jeg får små pakker i posten med produkter fra Yves Rocher som jeg får lov å teste ut helt gratis imot at jeg skriver min mening her på bloggen.
Forrige uke fikk jeg en pakke igjen, og det har vært en stund siden sist. Pakken inneholdte to leppestifter, to neglelakker og en parfyme. Har ett par leppestifter og neglelakker fra før av men gøy med nye farger! Også utrolig gøy å prøve ut parfyme fra denne siden også.

Grand Rouge – Leppestift
Jeg har testet noen av samme type tidligere bare med annen farge. Disse leppestiftene sitter godt og man legger ikke særlig merke til at du har den på. Det er mange farger du kan velge mellom. De to jeg fikk tilsendt denne gangen var 41. Corail étincelant og 43. Corail incandescent
. Synes den 41. Corail fungerte greit for meg som ikke liker å ha alt for knall farge på leppene. Mens den andre ble litt for mye farge for min del. Men begge to er utrolig fine til de sommer passer til det! Prisen er heller ikke så værst. Du finner de her.

DSC_1185 DSC_1192

Glødgivende Neglelakk
Neglelakken er god å påføre og tørker kjapt. Det er mer enn nok med ett lag!
Den holder seg godt og du kan fint gå ett par dager uten at den ikke skaller av. Neglelakken inneholder elemiharpiks som gjør fargen får en skimrende effekt når lyset faller på neglene. Jeg fikk fargen 14. Rose somptueux og 35. Rouille. Den 14. Rose er nå en av mine favoritter i neglelakk samlingen min. En helt fantastisk rosafarge som ikke blir for knall men samtidig ikke for mørk. Den oransje er også veldig fin.
Du finner dem her.

DSC_1200 DSC_1204

Néroli Eau de Parfum – Parfyme
Denne parfymen lukter kjempe godt! Veldig søt og frisk lukt som minner om sommer. Den inneholder blant annet appelsinblomster som er plukket i Tunisia.
Selv likte jeg denne parfymen utrolig godt.
Du finner her.

DSC_1206

Continue Reading

Press på hvordan man skal se ut

Hvordan skal jenter i dagens samfunn lære å være fornøyd med kroppen sin slik som den er når vi stadig vekk kommer ut for dietter, lavkarbo osv. ?
Det er nesten litt skremmende hvor my fokus det har blitt på mat i løpet av årene. Selv er jeg innom flere blogger daglig som skriver om sitt kosthold og legger ut bilder av maten sin. Ofte hopper jeg over disse innelggene fordi jeg ikke er interissert i å lese hva andre spiser. Er det en oppskrift som er lagt ut kan jeg velge å se over den for å se om det er noe jeg kan tenke meg å prøve ut men ellers er jeg ikke særlig stor fan av mat innleggene til folk.

Personlig spiser jeg mye frukt og salat rett og slett fordi jeg synes det er godt. Jeg spiser mye kjøtt, kylling og litt fisk men har alltid potet, ris eller pasta til. Jeg hadde aldri klart å gå på lavkarbo eller noe annen form for diett. Jeg syns også det blir for drøyt . Har ei venninne som går på diett, men det er rett og slett fordi det er mye mat hun ikke tåler og det blir noe helt annet! Og hun er flink til å finne oppskrifter på godsaker som hun kan kose seg med i nye og ne.
Man trenger ikke bare spise usunt, men man trenger heller ikke å være nazi på hvor sunt det skal være.
Kjenner jeg blir litt frustrert når jeg kommer på jobb hvor alle er normale størrelser men like vel sitter over halve gruppen å spiser lavkarbo. Hva med å heller spise litt mer sunt og trene ved siden av?
Jeg trener selv flere ganger i uken, ikke fordi jeg føler jeg må. Men fordi jeg synes det er gøy. Samtidig som det er godt å få rørt på kroppen, og det hjelper både psykisk og fysisk. Om jeg ikke føler for å trene en dag så greit. Da gjør jeg ikke det. Men oftest får jeg gjennomført 4-5 økter i uka. Men det er viktig å trene noe man synes er gøy! Hvis ikke blir det bare dumt. Ikke tving deg til å gjøre noe du ikke liker.

Jeg har lært at jeg må leve med den jeg er å være glad i kroppen min for hvordan den er. Selvfølgelig har jeg områder jeg kanskje ikke er like fornøyd med enn andre, men ofte tenker jeg på de områdene jeg er fornøyd med.
Jeg har hatt venninner som stadig vekk har klaget over hvordan de ser ut osv, selv om de ser bra ut! Man får det mye bedre med seg selv om man bare kan lære å være glad i den kroppen man har fått. Vær stolt av den du er og hvordan du ser ut! Ikke gjem deg bort og tro at du ikke er bra nok. For det er du! Vi er alle forskjellige, men samtidig unike på hver vår måte.

– Stine

Bilde tatt 10.01.13 kl. 16.35

542962_163961383750466_2134180779_n_large 208807_323347047760629_238056389_n_large

 

Continue Reading

Lookbook.nu

Det er sikkert mange som har hørt om denne siden fra før av. Men jeg nevner det likevel. Jeg er innom her omtrent hver dag for å finne inspirasjon i forhold til hvordan jeg selv kan sette sammen klærne jeg har i klesskapet. Vil egentlig si jeg har ganske kjedelig og vanlig stil i forhold til de på lookbook.nu men noen dager kan jeg slå til å gå med noe jeg ikke går med til vanlig.
I forhold til jobben jeg har føler jeg heller ikke at jeg kan kle meg helt som jeg har lyst hver dag, så om jeg har fri er jeg mer leken med klesstilen enn hvis jeg er på jobb. Eller om jeg skal bort etter jobb kan jeg gjerne slenge på noe mer fint enn det jeg bruker på jobb.

Lookbook.nu gir mye inspirasjon uansett om du er interessert i å forandre klesstilen eller ikke. Selv kikker jeg ofte innom bare for at jeg blir utrolig fasinert over hvor forskjellig folk kan kle seg. Og hvor bra enkelte kler seg!
Er ikke alle stilene jeg liker, men finner mye jeg synes er utrolig stilig! Beundrer de som tørr å kle seg i det de har lyst til å gå med.

– Stine

2908118_Boyfriend_collage 2908276_IMG_0312 2906589_jandjlookook 2908098_2697796_lookbook2 2908146_DSC_0245

Continue Reading